Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co z uvařeného zelí

Od: majdal odpovědí: 13 změna:

Ahoj,od obědu mi zbylo dost uvařeného zelí,ráda bych ho využila na zítřejší oběd.Máte recepty na jídlo z vařeného kysaného zelí?Nebo nápad jak ho využít?Díky Majda

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bibi*
hodnocení

0x

Co třeba lepenice? přidat zelí do bramborové kaše. k tomu jako přílohu třeba červenou řepu, a je to výborný pokrm. *palec*

ladaadal*
hodnocení

0x

Co zelňáky? Recept neznám, ale jako děti jsme se po tom mohli utlouct. Takový tlustý placky z bramborového těsta a v tom těstě namíchané zelí. Některé sousedky to dělaly tak, že to zelím plnily, ale to už nebylo ono.

lidus*
hodnocení

0x

Uvařené brambory nastrouhat a smíchat s tím zelím, dělat placičky a smažit na tuku. Mouku ani vejce nedávám ale někdo ano. Nebo plátky brambor vyskládat na plech(já dávám vařené) na ně to zelí, pak mleté maso, kousky uzeného, nebo jen opraženou slaninu, opět brambory a zapeču v troubě. (naleju tam tak 2dcl vody). No a poslední co mě napadá je listové těsto (kynuté mám raděj) naplnit zelím a udělat štrůdl.

hahanaj*
hodnocení

0x

Udělej těsto na bramborák - zamíchej ono zbylé zelí- můžeš přihodit škvarky ,houby či jiné zbytky z lednice, přidej lžíci sádla hlavně dej dost česneku a majoránky a vlij navymaštěný a vysypaný strouhankou plech a dej péct. Uvidíš tu baštu k tomu udělej zeleninový salát nebo jen kyselou okurku

sanyo*

Tak toto dnes zkusím, ale bez okurky!

zia

a Co když mám zbytek červeného sladkého zelí :( něco k večeři z toho? nějaký nápad? to sladké zelí do bramboráku asi těžko :(

hodnocení

0x

Já bych z něho udělala další jídlo - mám ráda halušky se zelím.Takže stačí udělat halušky a do nich vmíchat to zelí. A je to.

Anebo těstovin. Stačí to zelí zamíchat do uvařených těstovin.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řešil bych to jako muž takto. Koupit konzervu vepřového, přidat vodu a to zelí, okořenit, trochu octa (je-li potřeba), sůl (přiměřeně), zahustit smetanou nebo jíškou. Povařit a výsledku bych říkal segedinský guláš. Všem kuchařům a kuchařkám se omlouvám. Zdravím!

johhny16*
hodnocení

0x

Možná bych skusil bramborové knedlíky plněné uzeným masem a kyselím zelím.Potřebujete jen trochu uzeného masa pár brambor a zelí.

majda*
hodnocení

Díky za všechny recepty,hodí se i jindy,udělám ten se strouhanýma bramborama,přidám škvarky-taky doma zbytek -a dám pect.Některé další vyzkouším taky,hlavně ty halušky či s těstovinama i ty další.Hodně česneku dám,odpoledne budou mít ze mně radost u dr.,mám nějaké vyšetření,tak na ně podýchám česnek.Díky M.

andrea1*
hodnocení

0x

Dělám zelňáky trochu jinak. Na vál vyklopím vymačkané kyselé zelí, přisypu hrubou mouku, sádlo nebo dietnější Omegu - tukem nešetřím, aby byly zelňáky křehké a uhnětu těsto. To na pomoučněném vále rozválím na placku asi půl cm silnou, kterou přenesu na vymazaný plech a na plechu ji rozválím na tloušťku cca 3 mm. Pak posypu solí, kmínem a nožem přímo na plechu rozkrájím na čtverce. Dám do trouby péct. Po upečení (musí být dobře vypečené) jdou zelňáky dobře oddělit na jednotlivé kousky a jsou křupavé.

hodnocení

0x

Já bych upekla kousek bůčku, pak ho nakrájela a přisypala červenou papriku a maso i výpek s tím zelím smíchala. Do smetany nakvedlala hladkou mouku a segedýnský guláš jedna báseň.;)

korina*

Jako děti jsme měly rády nudle se zelím a někdy to udělám na chatě. Je to velmi jednoduché opeču nakrájenou slaninku , na to zelí a uvařené široké nudle nebo vrtulky, zamíchat , okořenit a hotovo ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]