Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den! Potřebovala bych poradit s pečením klasické mramorové bábovky-Jak dlouho se peče?o
Pečte ji pomaleji, tak 170-180°C asi tak 40 minut. Záleží také na troubě jak peče. Na konci můžete zkontrolovat špejlí, zda je upečená.
doplněno 29.03.13 18:27:Každý nějak začínal. Jak se říká: učený z nebe nepadl. A u nás v pekárně též oblíbené: Tréning dělá z učně mistra. Tak ať se Vám povede!
Ve skleněné formě cca 45min ve vyhřáté a na skoro minimum stažené plynové troubě (dělám to nerada), raděj naleju těsto na bábovku na vymazaný plech, je to rychlej upečené a nikdy mi to nepraskne jako ta bábovka, po upečení obyčejně poleju čokoládovou polevou a pak krájím kostky-chuťově stejné a méně práce.
"luke" jelikož plynovka aspoň ta moje si peče jak chce, bábovka se mi spodem pálí, vrchem praskne a při mém štěstí ji ještě i zlomím až ji vyklápím z formy, o tom, že se o tu formu vždycky spálím raděj nemluvím. Pokud to bábovkové těsto (na třenou bábovku) naleju na plech, je efekt výborný, doba pečení kratší, chuť stejná a strávníci si ještě nikdy nestěžovali. Pro úplnost dodám, že u práce sedím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.