Jak připravit krevety

Od: Datum: 07.04.13 22:07 odpovědí: 4 změna: 10.04.13 09:32

Koupila jsem mražené krevety ale nevím jak nejlépe připravit prosím o návod


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.04.13 12:42
avatar

fantazii se meze nekladou. Jdou hodit na pánev a krátce osmahnout stejně jako dát na gril. S marinádou nebo bez. Můžete se k němu chovat jako třeba k rybímu popř kuřecímu masu. Vařit je krátce. Loupané i neloupané.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 09.04.13 13:20
avatar

Dělám pouze krevetový koktejl, loupané krevety nechám rozmrazit a několikrát propláchnu horkou (z kohoutku) vodou, pokapu citronem a dám do misky, přidám sůl, bílý pepř, na drobučko nakrájený ananas z plechovky¨- dávám 3 kolečka, majonezu a bílý jogurt (používám Choceňský je kyselkavý) do misky dám list zeleného salátu a koktejl z krevet k tomu dělám opečený toustový chleba v toustovači. (já nejím žádnou mořskou havěť ale manžel a rodina dcery to milují).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 10.04.13 08:50
avatar

Nikdy jsem to nedělala, krevety by mi nevadily, ale manžel by mi to vyhodil i s hrncem, je na dary moře alergický.*blee*

Mám v pěkné mezinárodní kuchařce tento recept, nemuselo by to být špatné. Je to popsáno z živých krevet, ale stejně se dají určitě použít i zmrazené.

KREVETY PO ŠPANĚLSKU.

6 dcl krevet, 4 dkg másla, 25 dkg rýže, 1 cibule, 1 lžíce rajčat. protlaku /nebo kečupu/, 3 dcl smetany ke šlehání, pepř, sůl, vývar.

Krevety omyjeme kartáčkem, vhodíme do vařícího vývaru, povaříme 10 minut a necháme vychladnout. Pak z krevet odstraníme tenký krunýř a střívka. Přebranou a spařenou rýži uvaříme doměkka v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme protlak, šlehačku, maso z krevet, osolíme a opepříme. Promícháme s uvařenou rýží, vložíme do zapékací misky a v mírně vyhřáté troubě pečeme asi 1/2 hodiny.

Podáváme se zeleninovým salátem.

doplněno 10.04.13 08:53:

Příprava není těžká, bude to asi pak chutnat trochu jako naše české rizoto. Nebo jejich paela, což je něco podobného.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.04.13 09:32
avatar

My zmražené děláme jen lehce orestované na másle a posolené, může být i malinko drceného kmínu, k tomu mísu salátu. Ještě je potřeba se mrknout, jestli jsou vyloupané. Loupu je případně, než je dám na pánev.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.