Domaci šunka - varit nebo pect

Od: Datum: 07.04.13 15:54 odpovědí: 7 změna: 09.04.13 08:07

Jeste k vyrobe domaci sunky. Myslite, ze je nejaky rozdil, jeslti dam sunkovar do vody a tam ohrivam na prislusnou teplotu nebo jej dam jenom na plech a do trouby?. Asi nemam tak velky hrnec.

Pokud do trouby, tak oddelavat bakelitovou hvezdicku nebo ne? Myslim, ze by mela teplotu vydrzet a ze sunka bude taky udelana jako z vody. Sunka je v zavazanem sacku a pote az v sunkovaru.

Diky

doplněno 07.04.13 16:25:

šunka, pardon ;)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.04.13 16:06
avatar

Vodní lázeň proto se šunka jmenuje dušená, ale asi by to šlo i v troubě a dát do pekáčku pod šunkovar vodu a na 80 st. Hmota tuto teplotu snese.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 07.04.13 16:26

dusena je ale spise tim, ze se dusi ve vlastni stave v tom igelitovem sacku. Zkusim to a kdyz tak budu mit varene maso ve vlastni stave. A napisu, jak jsem dopadl

Datum: 07.04.13 17:34
avatar
Já používám klasický dvouplášťový hrnek na sváření mléka. Ten má doma snad každý. Šunkovar z něj čouhá o pár centimetrů ale šunka se stejně lisuje takže je pod úrovní hladiny vody. Místo poklice dám alobal aby se voda tolik neodpařovala a tak pára ohřívá i to co je nad hladinou.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: erik*
Datum: 07.04.13 18:29

Je to celkem jedno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.04.13 11:32

Sunku varim ve vodni laznia peci nedoporucuji.umela hmota do trouby nepatri.Kupte si hrnec,vzdyt se vam to vyplati.Ja davam sunku do obalu na tlacenku,ale neda se to tak uplne stlacit,musi se poradne a pak pozvolna varim.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 09.04.13 08:07

Tak uvareno a pro zajemnce davam me zjisteni

Sunka se povedla i bez kuzi. Stacilo jen 15min hnetat. A zjistil jsem, ze sunkovar je rozdelavaci, takze plasty jsou sundat a pak zase slozit zpet.

Pect v troube principielne jde, ale trouba ma uplne strasnou teplotni regulaci. Nastavice na termostatu 70°C a trouba vybehne na 100, pak prestane topit a ceka az klesne na 70. Takova teplotni pila - zkouseno na troube s digitalnim displejem a domaci sporak s koleckem je jeste horsi. Cili peci by sla,a le leda v hrnci s bodou, at to ma vyssi setrvacnost. A to je uz lepsi to ohrivat na plotynce. Takze tak.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.