Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit se zanedbanou péčí

Od: prochy35* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den

Měl bych dotaz jak postupovat pokud moje bývalá zanedbává péči o nezletilou dceru. Dceři je 15 let, samozřejmě je nejchytřejší a nepotřebuje pomoc. Propadá ve škole ze tří předmětů a to již druhý rok, v létě dělala reparát , když je matka v práci trajdá celý den s přítelem, vrací se až dost pozdě domů. Matka není schopna dětem uvařit, má ještě 18 letého bratra. Komunikace je na nule jak s matkou tak s dcerou.Mám obavu aby se celá situace ještě nezhoršila pokud to vůbec ještě jde Nevím si rady , pokud jste někdo řešil něco podobného poraďte. Děkuji J

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Promiňte,ale je to i Vaše dítě,a Vy víte,že v loňském roce dělala reparát,a že propadá ze 3 předmětů,a do teď nevíte co dělat?*zed*Tedy,uffff,alespoň,že už Jste se probudil-s odpuštěním,neberte to zle,ale co myslíte,že z té dívky asi bude?!Asi nic,že?!...Trajdá celé dny s přítelem,*uf*Hmm,to je pěkné,v 15ti...Snad se výchova dá ještě ukočírovat,ale musel by jste setsakramensky zamakat!Běžte ihned na odbor péče o dítě,tam vše ohlašte,a zároveň si zažádejte o její péči,je v tom nějaký problém?Hodně štěstí Vám přeji!

prochy35*
hodnocení

No snažím se už dva roky a zatím bezvýsledně, bohužel. Matka slibovala že vše napraví a stejně na to kašle. Situace se bohužel vyhrotila až do současné podoby, proto hodlám reagovat tímto způsobem. Nechtěl jsem prostě dělat zle ale co je moc to je moc, pochopte :(

Chápu,ale proč si myslíte,že sociální úřad s tím nic neudělá?!Jediný,kdo může z této šlamastyky dceru zachránit jste jen a jen Vy*zed*Nechtěl jste dělat zle?Sakra,chlape,vždyť je to Vaše krev!A vaše exmanželka ji má evidentně pouze pro peníze,ne na to,aby se sní rozčilovala,natož ji vychovávala...*bzum*

prochy35*
hodnocení

uf, Vy mě děsíte :) ale máte pravdu, říkám ta situace má ještě mnoho dalších znaků ale to bych tu mohl psát celý den Pochopte jen to , že pokud začnu dělat tyto kroky tak o dceru přijdu asi definitivně, z toho mám největší obavu, bohužel. Ona ta její volnost ji velice vyhovuje a tatinek by bohužel chtěl aby makala, tak jak má. Uvidím, v pondělí zajedu na úřad a uvidím co mi řeknou

octan*

Co to tady blekotáte? Nikdy jste asi takovou situaci nezažila, tak o tom nemelte. Jsem v podobné situaci... bejvalá dělá peklo a nechce mi dávat syna... a co myslíte...není dovolání nikde...ani na sociálce, ani u soudu, prostě nikde. Takže nemelte o něčem o čem víte prd. Nemáte ani tušení, kolik je otců, co neudělali nic špatného a stejně své děti nedostanou. Dostali by, kdyby tvrdě bojovali...jenže by to bylo na úkor těch dětí, které si mytky berou v tomto boji jako rukojmí!

doplněno 06.04.13 20:45:

Moje odpověď je na reakce Wamp...

prochy35*
hodnocení

No to že mi ji nechce dávat ani nekomentuji, protože je jí prý 15 a ať se rozhodne sama. Jinak s tim rukojmím souhlasím, je to hnus

octan*

Možná bych vyzkoušel kontaktovat FOD (fond ohrožených dětí) v místě bydliště. Když už nic, tak se na to mrknou a dokážou poradit a to nestranně (čehož se na sociálce nedočkáte)

prochy35*
hodnocení

děkuji, určitě zkusím

A proč Vy blekotáte,že o tom nic nevím?!*stop*Vím,ale ne z vlastní zkušenosti,díky Bohu!Stejný případ bydlí u mne v domě,takže vím,co všechno on dělá pro to,aby dítě dostal!V prvé řadě musí být u něho každý druhý týden,to je ze zákona,samozřejmě,když platí pravidelně a bez problémů alimenty,a to,i když je dítěti 15 let!Ten jim tam udělal takový kravál,že byl pořádek sjednán prakticky okamžitě:DMusíte přitvrdit!Ono,do počítače se pěkně a jednodušše nadává,že?Co kdyby jste tu virtuální bojovnost vnesl i do reality?

octan*

A kde jste přišla na to, že je ze zákona každý druhý týden? Nemelte tu nesmysly a nemotejte lidem rozum. Ze zákona není nic. Otec dá u soudu požadavek na péči, sociálka to zhodnotí, matka schválí, nebo taky ne a soudce pak rozhodne na doporučení sociálky. Pokud na sociálce matka brečí, že je otec uchyl, nebo nevím co, tak to soud přezkoumává, matka semůže pořád odvolávat a tohle se může vléct i několik let (po tu dobu samozdřejmě otec dítě nedostane). Mezitím matka dítěti vštěpuje, jak o něj otec nejeví zájem, nemá jej rád, nenávidí je a co to asi tak s dítětem může udělat. Tak se prosím nevyjadřujte k něčemu, o čem nic nevíte, jen jste to slyšela od sousedky, která to slyšela od známé.

hodnocení

2x

Já to vidím naprosto černě. Já si myslím, že na jakoukoliv výchovu a na jakékoliv kroky k nápravě je pozdě. Já si myslím, že neuděláte nic, vůbec nic. Mladá okusila volnost, sex, nezodpovědnost k sobě, naučila se žít tak, jak jí to vyhovuje. Dospěla, mamka ji moc neprožívala, tak si mladá udělala svůj život podle sebe. Naučila se myslet na dnešek, na teď a neřeší zítřek. Ještě tak prázdniny ji zajímají. *sok* Je to hotový, chce se mi říci dospělý člověk, se zavedenými způsoby myšlení, zvyky, návyky, má vybudovaný systém. A to nezměníte! Jen ji budete táhat z průšvihů svými penězi.Navíc, může dělat ještě horší věci, jenom proto, aby vás popudila. *ee* Na všechno je pozdě. Teď už platí, že pokud se nevzpamatuje sama a nebude chtít ona sama, jste totálně bezmocný. Navíc, všichni se budou divit, kde jste byl a co jste dělal 15 let. A budou mít pravdu. Můžete uvádět jakékoliv důvody a důkazy, přesto máte spoluvinu na tom, co z dcery dnes je.*plac*Nějaké úřady, prošetřování, vyšetřování, soudy, rozsudky, nabytí právní moci. To všechno rok? Dva? *zed*

doplněno 07.04.13 10:28:

Ale víte co?! Vzpomněla jsem si na jednu příhodu: jeden známý mě zastavil a začal mi domlouvat, proč jsem na Karla takhle zlá. " Ty to ani nevíš, jak on má strašně rád svoje děti. Ukazoval nám všem fotky a skoro plakal, jak ta mladší má bolest, protože má zánět středního ucha. On na těch dětech visí a ty jsi na něho hnusná" Ty fotky a pláč ukazoval Na svažné, chlapům u piva. Miloval je, ale proč to neříkal jim, proč mě nevystřídal v chování dítěte se zánětem středního ucha. Věděl, kolik nocí už jsme nespaly a jak mám zrasovaná nejen záda. *sok* Vždycky když přišel o babu, tak ho dcery začaly zajímat. Chtěl vidět žákovskou a vůbec, chtěl mít přehled. Ten nový život trval vždycky asi týden. Ale je zajímavé, že ho vůbec nezajímalo, jestli máme na chleba a z čeho zaplatím školu v přírodě. Že musím dělat další práci, abych nás uživila. O ten čas jsem musela samozřejmě obrat děti, když jsem musela vydělávat. Rozhodně ne na zlato, stříbro, drahé kamení. :D Není to u vás také tak? Ještě musím dodat, že vy pláčete a on se chlubil, že dcera má červený diplom tak, že si všichni myslí, jakou na tom má zásluhu, když je viděl v průměru 3 hodiny měsíčně. A ani to snad ne. *hej*Je možné, že mamka na výchovu neprdí, ale prostě nestíhá, nezvládá. Tedy znovu se ptám: KDE JSTE BYL VŠECHNY TY ROKY?!.

doplněno 07.04.13 15:57:

Loduš, všecko je už pryč. Naučilo mě to: Co tě nezabije, to tě posílí. ;)

lidus*
hodnocení

1x

Dětem není matka schopná uvařit, jakým dětem?, 15ti a 18ti letý člověk už dávno jednoduchá jídla vařit umí. Když je dcera flákač co asi tak má ta matka udělat?, uvázat ji za nohu a nutit se učit, to by asi nešlo, že? Co vám vadí, že vaše ex má přítele? Přemýšlejte o tom kde se stala chyba, že děti s vámi nekomunikují, to nejsou malé děti takže je nikdo nedonutí trávit čas s vámi pokud nechtějí. Pokud vidíte ale v něčem velký problém, řešte to přes sociálku, mimochodem jak často za ty dva roky jste byl ve škole dcery a co jste udělal aby její studijní výsledky byly lepší?

doplněno 07.04.13 10:35:

Krásně napsané a ze života "babkazov". Koukám, že jste si nejspíš užila jako moje máma s třema dětma a chlapem alkoholikem.

majsterjoe*

Přemýšlejte o tom kde se stala chyba, že děti s vámi nekomunikují, to nejsou malé děti takže je nikdo nedonutí trávit čas s vámi pokud nechtějí.

Tak treba v mém okoli se vykytla podobna situace a chyba byla na strane matky, ktera denne tvrdila svym detem ze otec¨je spatny, otec je spatny, otec je spatny. A kdyz je vam to vtloukano kaztdy den do hlavy, je jedno jestli je cloveku 15, nebo 30. Nekdo proste takto prohraje.

prochy35*

Tak moment, chtěl jsem poradit a ne se zde dohadovat. Nesudťe lidi pokud je neznáte děkuji. Jinak její školu už řeším cca 3 roky co jsem se rozvedl , takže zde mám svědomí čisté. Nikdo mě neopustil takže zájem je z mé strany trvalý, dokonce jsem musel udělat několik rozhodnutí kterých si moc nevážím. Souhlasím s tím že holka je už dost velká ale co pořekadlo nikdy není pozdě. Mám si potom do konce života vyčítat že jsem nic neudělal?. Takže chtěl jsem jen poradit a ne poslouchat hysterické výlevy rozvedených matek . Děkuji a držte se tematu

doplněno 07.04.13 16:29:

PS a celou dobu co jsem s ní žil jsem se o ní staral ale i zároveň živil rodinu. Když amminka nepracuje někdo to zařídit musí. Takže každý den kolem 10 hod v práci a potom ještě být vzorný otec. I troto byl jeden z důvodu mého odchodu

myse*

Podívej, za prvé se musíš domluvit s dcerou a přesvědčit hlavně ji, aby chěla něco změnit. Přesvědčit ji, že ji pomůžeš s učením aby dodělala školu, že případně zařídíš změnu školy - oboru na něco lehčího, co zvládne. Že jí nabízíš bydlení u sebe, abys jí mohl pomáhat každý den...

potom zajdi na sociálku a vysvětli situaci jak to je a že žádáš o podporu u soudu

Pak dej na soud žádost o změnu péče o děti a pořádej si o přidělení dcery do své péče...

P. S. my to vyřešili i bez soudu a nevl. syn bydlel u nás do maturity...

hoummy*
hodnocení

0x

Co třeba zkusit úřad sociální péče? Pokud chcete dceru do péče, zkuste se domluvit, když to nepomůže, tak soudně.

prochy35*
hodnocení

Socialka mě napadla, jen mám obavu že nic moc neudělá. Napadli mě policajti a na ty musí reagovat socialka, pokud se teda nepletu

hodnocení

0x

Tak budte vy ,ten lepsi a dojdete se s dcerou nekdy ucit.To ostatni je na nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]