Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik můžu zhubnout cca za 3 měsíce?

Od: spicek odpovědí: 15 změna:

Ahoj :) kolik tak cca za 3 měsíce zhubnu když mám 100Kg/177cm? :) klidně pište typy jak rychleji zhubnout. Předem moc díky za odpověď

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

0x

Řekněme 3-4 Kg co měsíc jsou tak optimální. Samozřejmě se dá hubnout mnohem rychleji, ale je zde pak takřka stoprocentní jistota Jo-jo efektu. Základem je jíst co možná pravidelně, častěji a méně. Už jen to přispěje k hubnutí i bez drastické úpravy jídelníčku. Samozřejmě můžete vynechat oblíbené neřesti jako tuky, cukry a přidat pohyb. Stačí i svižná chuze.

doplněno 12.05.13 07:39:

Nejlepší pohyb na hubnutí je pohyb aerobní - laicky řečeno je to pohyb při kterém se člověk zadýchá. Ideální je asi plavání, ale i cyklistika, aerobic apod...

spicek
hodnocení

A nevíte co je nejlepší na pohyb? (pilates apod.)

paw*

Nejlepsi na hubnuti je silovy trenink v posilovne. Aerobka neni spatna, ale hubne se pouze pri ni. U silovky se tuky spaluji nasledujicich 24-48 hodin. A vice svalove hmoty samozrejme ma vetsi spotrebu energie (i v klidove fazi).

Jidlo 6x denne, hodne bilkovin a relativne hodne priloh. Je to k nevire, ale k hubene postave se clovek musi doslova "prozrat".

mvc
hodnocení

0x

6 kg.
Začít kontrolovat etikety výrobků a jíst ty s maximem bílkovin a minimem tuků a sacharidů. (libové maso a šunky,, nízkotučné mléčné výrobky, luštěniny. Omezit sacharidy, tzn.. sladkosti, pečivo, přílohy a tuky.
Tzn ještě jednou. Co nejvíc bílkovin, co nejmíň tuků a sacharidů.
A k tomu přidat 3x týdně každý druhý den 10 km jogging (zezačátku raději něco na způsob indiánského běhu. střídavě vždycky 1 km poklusem a jeden chůzí a tak dokola.) Jo a tím klusem a joggingem myslím opravdu pomalý běh, o rychlosti svižnější chůze, opravdu velmi velmi pomalý!
A tak 2x týdně posilování celého těla.
Je to složitější, ale tohle v zásadě stačí. Hlavně to chce najít úroveň, na které se dá pokračovat pořád dál, protoe tělo si na dietu zvykne a zpomalí metabolismus, takže pokud přestanete, dojde zpětně k rychlému přibrání váhy.
Hodně štěstí.

paw*
Sacharidy jsou pri diete dulezite. Ale predevsim ty pomale (ryze, brambory, celozenne pecivo, vlocky). Bez cukru je clovek unaveny. A potrebujes neco na stavbu svalu. Leda ze by se jelu sachvlny, ale to nedoporucuju. Leda kdyz ma clovek rozjety metabolismus.
mvc

Vždycky nějaké sachry přijme, samozřejmě. Kolik jich je v luštěninách, mléce, přílohách...
Optimální je samozřejmě správné fázování, poměry, variabilita atd., ale psal jsem to co nejjednodušeji to šlo.

3x týdně 10 km jogging? Tak to bych chcípla druhej den *haha*

mvc

Proto tam píšu, aby to šel/šla střídavě běh/chůze. (I kvůli váze)
Pokud to dá jako 10km/2h, tak je to rychlostně na úrovni rychlejší chůze a t takovém pásmu TFmax se poměrně spálí nejvíc tuku :))
A člověk se na začátku vážně zlepší rychle, já to tak dělal a za měsíc jsem to už běžel celé v kuse.

stirecek*
hodnocení

0x

1,2-1,5 kg týdně, tak si to spočítej. Jídlo 5-6krát denně, hlavně pravidelně, pak aerobní aktivita, s tvou váhou nejlépe chůze a nejlépe alespoň dvě hodiny v kuse, opět denně tedy pravidelně. Žádný rohlík, žádný chleba, jen celozrnné pečivo. Žádné polotovary, jen čerstvou stravu. Ze začátku si to jídlo vážit.. Mohl bych poslat jidelníček jako příklad, ale probírá se to tu pořád dokola, takže stačí použít HLEDAT v pravo nahoře.

mvc

Víc jak kilo za týden je příliš rychlé (ikdyž možné). Nejen z důvodu zdraví, ale i estetiky. (kůže se nestačí přizpůsobit).

stirecek*
Pokud se bude cpát bilkovinama, které rozhodně zdravé samy o sobě nejsou, pak možná by ten úbytek nezdravy byl. Ale s čerstvou a syrovou stravou problémy mít nebude ani při úbytku 3-4kg/tydne. Neříkám, ze bílkoviny jist nemůže, treba rybu nebo kvalitní šunku, k tomu ale vždy přílohu a kus zeleniny. Ovoce a zelenina by měla být u každého jídla. Jde o to, ze vylučování škodlivin z tuků hodně okyseluje, je treba to neutralizovat tou zasaditou stravou. V lekarne se dají koupit papírky na měření ph moče, kdo se tim zabývá hlouběji a chce chudnout rychleji, vynechá zcela živočišnou a okyselujici stravu, pak může hubnout i 5-6kg týdně úplně bezpečně, pokud ph moče bude 6-7. Kůže rozhodně viset nebude

jajinka77*
hodnocení

0x

Já jsem držela dietu 9 týdnů a zhubla jsem 10 kg. Byla to proteinová dieta Dietalegre a byla jsem hodně spokojená. Neměla jsem vůbec hlad a hodně energie na cvičení. Kila šla dolů skoro sama. Kdybych měla držet dietu znova, asi už bych do jiné nešla, tahle se mi fakt osvědčila.

vlasatec*
Potom jste si váhu udržela bez jojo efektu?
jajinka77*

Udrzela... :)) Po teto diete jsem zavedla vazeni 2x tydne a pokud vidim, ze jde vaha mirne nahoru, tak se malinko omezim a jsem stale na sve vaze. Po skonceni diety jsem mirne upravila jidelnicek a trochu snizila porce oproti tomu, co jsem jedla pred dietou - bez toho to asi nejde..:))

vlasatec*
:) tak to gratulace, pro to vážení doporučuju aplikaci libra pro android, parádně to očistí od extrému a vidím jasný vývoj jak to se mnou jde z kopce ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]