Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, potřebovala bych poradit.Poslední dobou se mi dost mastí pleť, pořád se lesknu jak zrcadlo. Sem tam má nějaký pupínek, ale nic hrozného, problém je spíš to lesknutí (upozorňuju, že nejsem puberťák, je mi 25). Je mi to i pocitově nepříjemné, možná jsem se na to už zaměřila, ale vážně je to nepříjemný pocit, ta mastná tvář. Když mastnotu odsaju kapesníčkem, je opravdu hodně promaštěný a za chvíli se stejně zmastím znova. To samé s pudrováním, když nanesu pudr, po chvíli je to to samé. Make-up používám jen někdy, taky nepomáhá, mám pak pocit, že mi po té mastné kůži spíš teče dolů. Vyzkoušela jsem už všechny možné matující pudry, make-upy, bb creamy, krém proti lesknutí jak levný od Ryoru, tak i dražší Effaclar od La roche posay, krémy mastné i nemastné, dětské, s konopím od Cutishelpu...ale nic nepomáhá. Když se nenamažu žádným krémem, taky se za nějakou dobu zmastím. Nevíte o nějakém krému, který by mi trochu reguloval ten strašnej "mazotok"?
Nejlépe by Vám asi poradila kosmetička. Zkuste zajít na kosmetiku a poradit se.
Jinak myslím, že může být problém ve Vaší stravě. Zkuste se zamyslet co a jak jíte, a omezit nevhodné potraviny, a pleť se Vám možná zlepší.
A k Vaší otázce: mohu poradit Matt control 18 h od Dermacolu (zmatňující báze pod make-up). Stačí maličko, a pleť je okamžitě matná. Dávám přes něj make-up, a krásně mi to vydrží celý den.
doplněno 05.04.13 13:28:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.