Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování masných výrobků

Od: liduli odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, vím, že se maso zavařuje s víčky s červeným těsněním, mohu zavařovat masné výrobky ve sklenicích se šroubovacím uzávěrem? Těch mám hodně, ale žádné nemá červené těsnění (ani nevím zda se vyrábí). A jak na to, budu zavařovat paštiku, klobásky a možná i maso pokud nám vše mrazák nepojme, L.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Co jsem pochytila od babičky v dětství. Nezavařovala v zavařovacím hrnci, ale normální obrovský hrnec, na dno dala utěrku, naskládala sklenice asi ve třech řadách nad sebou a zalila asi 5 - 8 cm vodou. Já musela topit pod kamny dřevem a až voda začala vařit, tak hlídat var 1 hodinu. A druhý den to samé.

Již jako velká jsem takto párkrát zavařovala jídlo na cestování a vše bylo v pořádku.

ladaadal*
hodnocení

2x

Na paštiku používáme taky šroubovací a je vše OK. Akorát se to při zavírání nesmí strhnout, musí to citelně držet a pak je to vše v pohodě.

hodnocení

2x

Mám zkušenost jen se zavářením masa, a to do šroubovacích víček v pohodě. Hlavně se musí dodržet ta doba zavaření. My vaříme 2 hodiny při bodu varu. Může se to rozdělit, jak píše babuška na dva dny, ale já to dělám najednou už mnoho let a v pohodě. Sklenice pak uchovávám ve sklepě. Maso ze sklenek je moc dobré. Dá se jíst jen tak s chlebem a okurkou, nebo použít k dalšímu vaření, jako polotovar pro dobrý oběd.

sanyo*
hodnocení

0x

receptyonline.cz/...

Největší problémem zavařování masných výrobků není do čeho, ale za co? V odkazu najdete dost rad...

hodnocení

0x

Šroubovací uzávěry jsou ještě lepší, než ty "zatloukací". Ty občas povolí, odfouknou, ale šroubovací drží lépe. Barevné rozlišení tam není, můžete zavařovat ovoce, zeleninu i maso.

Když jsme zavářeli ze zabíjačky, paštiku i maso jsme zavařovali dva dny po sobě. 1. den hodinu při 80 stupních, nechat zchladnout, druhý den půl hodiny při 80 stupních. A nic se nezkazilo. Zavářela jsem i prdelačku, prejt a kroupy, dokud nebyly mrazáky. Maso popečené ve vlastní šťávě.

Klobásky jsem postavila do sklenic, co se vešlo /5-6/, zalila asi 5 cm vody. A zavařila. Byly moc dobré. Ovšem nezavařené byly takové tvrdší, vysušenější, ty zavařené byly měkké, no jako vařené. Ale vůbec to nevadilo. J en kdyby jich dneska bylo!

Časy se holt mění. Měla jsem prase, neměla mrazák. Dnes je tomu naopak. Škoda. Člověk nikdy nemá všechno najednou. ;)Jaga.

liduli
hodnocení

Milí rádcové, všem vám moc děkuji, právě, že bude zabíjačka (dlooooouho nebyla, ale syn dostal chuť), vždy jsem jen mrazila, to ostatní obstarala švagrová (už tu není), tak se s tím musím popasovat sama, ještě jednou díky,L.

lidus*
hodnocení

0x

Klidně můžete zavařit i do šroubovacích ale víčka musí být nepoužitá, raděj mám obyčejná víčka s červenou ale klidně i růžovou nebo bílou gumou. Maso dám do sklenice, zaleju zabíjačkovým vývarem-vždy si odeberu 10l (kbelík) pokud se mi zdá málo slané tak přidám do sklenice sůl, zavařuji 1h na 100C, nechám vychladnout a znovu 1h na 100C. Pokud budete dělat třeba rosol tak ten dám klidně do sklenic od okurků ale sníme ho rychle (dělám max. 10 sklenic). Paštiku dle skušenosti dávám do malých sklenic, naplním lehce přes polovinu, rádo utíká sádlo, paštiku vařím stejně jako maso a podle toho jak beru na spotřebu dám sklenice (rychlá spotřeba klidně od dětské výživy, delší doba nová malá víčka nejlépe s červenou gumou. Klobásy zavařuji stejně ale do těch dáváme nejen vepřové ale i králičí maso.

liduli
hodnocení

...i vám Liduš děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]