Svíčková je nahořklá-jak to odstranit

Od: Datum: 26.03.13 18:00 odpovědí: 13 změna: 29.03.13 18:29

Prosím zkušeného kuchaře či kuchařku:rozmixovala jsem do svíčk.omáčky i koření.Poprvé.Zdá se mi,že omáčka je dobrá,ale nahořklá.Jak tu chuť odstranit?Poradíte mi?Děkuji moc! S.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.03.13 18:08

Ještě dodatek:citron jsem nerozmixovala.Jen běžné koření do svíčkové.S.

Od: pt®
Datum: 27.03.13 13:23
avatar

"simonat", myslím, že Vám spadlo do omáčky zrnko z citrónu aniž byste si všimla. To, když se rozmixuje může způsobit tu hořkou chuť. - pt

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 29.03.13 18:20

Milá P-pt-Jsem ráda,že Vás tu potkávám.Přeji jen to nej nej a abyste všechny ty smutné okamžiky zabalila do bílého šátku a uměla vzpomínat jen na to hezké.Věřím,že mi rozumíte!

Od: moula*
Datum: 26.03.13 18:21

Přidej cukr a ocet.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 26.03.13 18:22
avatar

Zdravíčko.Zachráníte to trochou cukru a smetany,ta to ještě zjemní,hořká chuť zmizí:-P

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 26.03.13 18:25
avatar

Také jsem omáčku ze svíčkové mixovala i s kořením, ale nám ta nahořklost nevadila, naopak - nahořklá omáčka nám chutnala lépe.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 26.03.13 20:59
avatar

tipuju nove koreni, toho se dava minimum a nemixoval bych ho, do velkeho gulase davam treba jen 6 kulicek, ktere dokonce vylovim, kdyz uz to ve stave moc citim

Ohodnoceno: 2x
 
Od: martin1965*
Datum: 26.03.13 22:20

Otázka je od čeho máte omáčku nahořklou. Pokud je to opravdu kořením (to se mi teda ještě nestalo), tak by asi pomohlo zjemnit smetanou, popřípadně trochu dosladit. Další horší možnosti jsou, že byla zhořklá smetana a nebo omáčka taky zhořkne připálením. Tam už asi žádná rada nepomůže. Když nemohu omáčku dochutit a nespěchám, nechám jí v chladu uležet-odpočinout do druhého dne. To chuť také posune a v naprosté většině případů k lepšímu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: roboot*
Datum: 27.03.13 09:28

Svíčková je má milovaná omáčka, dlouhá léta jsem se snažila ji uvařit tak aby mi to chutnalo jako v restauraci...A že jsem se nasnažila tak dám svůj tip, protože nakonec se to povedlo :)

Dávám cca 600 gramů zeleniny v poměru 1:1:1,5 kdy 1,5 je poměr mrkve. Maso orestuju na oleji, vyndán, dám cukr a nechám zkaramelizovat (pozor na připálení), do toho kořenovou zeleninu + cibuli a dlooouho restovat. Zakápnout octem, možno přidat pro barvu povidla, dát divoké koření + tymián + drobet sypké skořice, zalít vodou nebo vývarem, dát 1 ks celé skořice, a dát do trouby.

Po vyjmutí z trouby vyndáme maso, dáme vařit a zahustíme tak jak je a povaříme + přidáme smetanu. Teprve poté přecedíme ale nikdy nemixujeme :)

Stálo mě to hodně úsilí ale stojí to za to :) Vyzkoušejte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.03.13 18:28

To roboot: to je krásný recept.Určitě zkusím! Vždy se povedla,ale tentokrát jsem ji /z důvodů rychlosti/ nechala s kořením a potom rozmixovala.Pomohl mi rozstrouhaný menší brambor a povaření a ještě jedna smetana.Napravilo se to dobře.jinak moc díky za vše! S.

Od: ron*
Datum: 27.03.13 13:38

Jednou se mi stalo, že jsem koupila smetanu, která byla dost hořká. Nemůže to tedy být smetanou? Chutnala jste ji?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.03.13 18:29

Smetana byla čerstvá a dobrá.Díky za radu,jsem ráda,že jste si tu na mne našli čas.S.

Datum: 29.03.13 15:53

Přesmahnutou cibulí.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.