Nejste přihlášen/a.
Prosím zkušeného kuchaře či kuchařku:rozmixovala jsem do svíčk.omáčky i koření.Poprvé.Zdá se mi,že omáčka je dobrá,ale nahořklá.Jak tu chuť odstranit?Poradíte mi?Děkuji moc! S.
Otázka je od čeho máte omáčku nahořklou. Pokud je to opravdu kořením (to se mi teda ještě nestalo), tak by asi pomohlo zjemnit smetanou, popřípadně trochu dosladit. Další horší možnosti jsou, že byla zhořklá smetana a nebo omáčka taky zhořkne připálením. Tam už asi žádná rada nepomůže. Když nemohu omáčku dochutit a nespěchám, nechám jí v chladu uležet-odpočinout do druhého dne. To chuť také posune a v naprosté většině případů k lepšímu.
"simonat", myslím, že Vám spadlo do omáčky zrnko z citrónu aniž byste si všimla. To, když se rozmixuje může způsobit tu hořkou chuť. - pt
Svíčková je má milovaná omáčka, dlouhá léta jsem se snažila ji uvařit tak aby mi to chutnalo jako v restauraci...A že jsem se nasnažila tak dám svůj tip, protože nakonec se to povedlo
Dávám cca 600 gramů zeleniny v poměru 1:1:1,5 kdy 1,5 je poměr mrkve. Maso orestuju na oleji, vyndán, dám cukr a nechám zkaramelizovat (pozor na připálení), do toho kořenovou zeleninu + cibuli a dlooouho restovat. Zakápnout octem, možno přidat pro barvu povidla, dát divoké koření + tymián + drobet sypké skořice, zalít vodou nebo vývarem, dát 1 ks celé skořice, a dát do trouby.
Po vyjmutí z trouby vyndáme maso, dáme vařit a zahustíme tak jak je a povaříme + přidáme smetanu. Teprve poté přecedíme ale nikdy nemixujeme
Stálo mě to hodně úsilí ale stojí to za to Vyzkoušejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.