Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Svíčková je nahořklá-jak to odstranit

Od: simonatt* odpovědí: 13 změna:

Prosím zkušeného kuchaře či kuchařku:rozmixovala jsem do svíčk.omáčky i koření.Poprvé.Zdá se mi,že omáčka je dobrá,ale nahořklá.Jak tu chuť odstranit?Poradíte mi?Děkuji moc! S.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Zdravíčko.Zachráníte to trochou cukru a smetany,ta to ještě zjemní,hořká chuť zmizí:-P

 

joudic*
hodnocení

2x

tipuju nove koreni, toho se dava minimum a nemixoval bych ho, do velkeho gulase davam treba jen 6 kulicek, ktere dokonce vylovim, kdyz uz to ve stave moc citim

 

martin1965*
hodnocení

2x

Otázka je od čeho máte omáčku nahořklou. Pokud je to opravdu kořením (to se mi teda ještě nestalo), tak by asi pomohlo zjemnit smetanou, popřípadně trochu dosladit. Další horší možnosti jsou, že byla zhořklá smetana a nebo omáčka taky zhořkne připálením. Tam už asi žádná rada nepomůže. Když nemohu omáčku dochutit a nespěchám, nechám jí v chladu uležet-odpočinout do druhého dne. To chuť také posune a v naprosté většině případů k lepšímu.

 

simonatt*
hodnocení

Ještě dodatek:citron jsem nerozmixovala.Jen běžné koření do svíčkové.S.

pt®

"simonat", myslím, že Vám spadlo do omáčky zrnko z citrónu aniž byste si všimla. To, když se rozmixuje může způsobit tu hořkou chuť. - pt

simonatt*
hodnocení

Milá P-pt-Jsem ráda,že Vás tu potkávám.Přeji jen to nej nej a abyste všechny ty smutné okamžiky zabalila do bílého šátku a uměla vzpomínat jen na to hezké.Věřím,že mi rozumíte!

 

moula*
hodnocení

0x

Přidej cukr a ocet.

 

iz*
hodnocení

0x

Také jsem omáčku ze svíčkové mixovala i s kořením, ale nám ta nahořklost nevadila, naopak - nahořklá omáčka nám chutnala lépe.

 

roboot*
hodnocení

0x

Svíčková je má milovaná omáčka, dlouhá léta jsem se snažila ji uvařit tak aby mi to chutnalo jako v restauraci...A že jsem se nasnažila tak dám svůj tip, protože nakonec se to povedlo :)

Dávám cca 600 gramů zeleniny v poměru 1:1:1,5 kdy 1,5 je poměr mrkve. Maso orestuju na oleji, vyndán, dám cukr a nechám zkaramelizovat (pozor na připálení), do toho kořenovou zeleninu + cibuli a dlooouho restovat. Zakápnout octem, možno přidat pro barvu povidla, dát divoké koření + tymián + drobet sypké skořice, zalít vodou nebo vývarem, dát 1 ks celé skořice, a dát do trouby.

Po vyjmutí z trouby vyndáme maso, dáme vařit a zahustíme tak jak je a povaříme + přidáme smetanu. Teprve poté přecedíme ale nikdy nemixujeme :)

Stálo mě to hodně úsilí ale stojí to za to :) Vyzkoušejte.

simonatt*
hodnocení

To roboot: to je krásný recept.Určitě zkusím! Vždy se povedla,ale tentokrát jsem ji /z důvodů rychlosti/ nechala s kořením a potom rozmixovala.Pomohl mi rozstrouhaný menší brambor a povaření a ještě jedna smetana.Napravilo se to dobře.jinak moc díky za vše! S.

 

ron*
hodnocení

0x

Jednou se mi stalo, že jsem koupila smetanu, která byla dost hořká. Nemůže to tedy být smetanou? Chutnala jste ji?

simonatt*
hodnocení

Smetana byla čerstvá a dobrá.Díky za radu,jsem ráda,že jste si tu na mne našli čas.S.

 

cabas*
hodnocení

0x

Přesmahnutou cibulí.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]