Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to napravit?

Od: anonymka20* odpovědí: 14 změna:
Ahoj všichni! Nevím komu jinému se vyzpovídat, abych dostala objektivní názor na můj problém. Věc se má tak, že jsem se po internetu seznámila s jedním hrozně fajn chlapem ( je to známý člověk, takže jsem věděla jak vypadá a jak se chová, potkala jsem ho na akcích atd...), ale až na sociální síti jsme si začali povídat. Sedli jsme si opravdu perfektně a skoro ve všem měli stejný názor. Byla jsem dlouho nemocná, a tak jsme naše setkání museli mnohokrát odložit, ale tento víkend jsme měli oba konečně cas a tak jsem za nim přijela. On byl skvělý a vtipny jako vždy, ale já se s ním proste nedokázala uvolnit a bavit se, mám teď problém v rodině, úmrtí blízkého člověka (s jeho přítomností to nesouviselo) a proste na nic jiného nemůžu myslet. Zřejmě si teď myslí, že se takhle chovám pořád a to se mu samozřejmě nelíbí, čekal zábavnou a upovídanou slečnu, kterou ovšem jsem, jenže já jsem teď prostě úplně mimo. Vím, byla to chyba jezdit za ním v takovém špatném psychickém stavu, ale já myslela, že na to nebudu myslet a odreaguju se. Zkazila jsem to a je mi to teď moc líto, chtěla bych mu to vynahradit a dostat jeste šanci az na tom psychicky nebudu tak špatně. Proto vás prosím o odpověd: jak byste na mém místě postupovali? Z pohledu muž i žena. Popřípadě nějaké další rady, jak bych měla postupovat? Jen bych ještě dodala, že je starší, ale oba jsme dospělí a rozumní lidé. Děkuji všem za rady a odpovědi:)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Já sázím na komunikaci a upřímnost. Takže vymyslet, co byste mohli dělat (třeba tentokrát někde poblíž vás), zavolat mu, omluvit se, že víte, že jste byla minule trošku duchem jinde, ale že se vám stalo to a to a že jste prostě nezvládla být přítomná myšlenkami. A že jako omluvu a tak trochu šanci poznat vaši světlejší stránku nabízíte to a to (podle toho, co vymyslíte). Jetsli je to rozumný člověk a měl na vás předtím dobrý názor, myslím, že to pochopí. Každý někdy máme starosti.

anonymka20*

Děkuju moc. Setkali jsme se v sobotu a jeste ten vecer mi napsal, že jsem určitě příjemná holka, ale že (chováním) čekal někoho jiného-což se mu ani nedivim, nebyla jsem to ani zdaleka já. Potom jsem mu napsala svoji situaci, ale moc jsem to zatím nerozvinula. Mám jeste dotaz: kdy je podle vás ideální doba k tomu se ozvat? -schůzka proběhla tuto sobotu. (jestli se mnou vůbec bude jeste chtít bavit, nedivila bych se kdyby ne) Předem děkuji

hm*

Podle mě je vhodná doba na ozvání se kdykoliv, třeba dneska. Zůstal bych ale u toho klábosení po internetu, smutnou událost jen lehce připomenout s tím, že byste se časem chtěla zas sejít, ale teď ještě máte myšlenky jinde. A buď to pochopí, počká a dá ještě příležitost, nebo je to necitlivý sobec a tím pádem za nic nestojí.

anonymka20*

Děkuju moc za povzbudivou odpoved:) Já mám akorát strach aby si nemyslel že jsem nejaka stihacka nebo chudinka, ktera ho uhani. A myslíte že by bylo lepší zavolat/napsat sms/napsat do twitter zpráv? A jak tu konverzaci začít?

Pokud se dalšího setkání obáváte, tak sedněte k počítači (ne SMS - to chlapi moc nemají rádi) a napište dopis, třeba ve wordu. Jako by jste začínala psát knihu. Ve Wordu nemusíte spěchat, nechce myšlenky volně plout a napsat to tak uvolněně jak jste napsala tady na poradnu. Trochu se odkrýt, dát tam svoje pocity, svoje myšlenky. Nepsat hned, že se bojíte, že jste tak nebyla komunikativní. Popsat jak se cítíte, o čem přemýšlíte, jak uvažujete dopředu, jak se sama vidíte, jak vás vidí ostatní. Sama na sebe něco prozraďte v lehkém tónu (muži chtějí slyšet něco tajemnějšího). Potom zakončete s tím, že ať on sám si to v klidu přečte a udělá si o vás sám obrázek a pokud se bude chtít setkat, tak se tomu nebráníte, ale je to jen na něm.

Asi bych tak postupovala, je to můj názor. Hodně štěstí.

anonymka20*
hodnocení

Moc vám děkuji za odpověd a takovou pěknou radu:) Ale stejně nevím s jakou záminkou se mu mám ozvat, je hodně pracovně vytížený, a přeci jen po tom fiasku v sobotu nechci aby dostal pocit, že ho nějak uháním nebo že jsem tak zoufalá... Ale abych pravdu řekla, neni mi lhostejný, tak bych to chtěla napravit a ne jeste víc pokazit svou nedočkavosti a chtěla bych mu to vynahradit... Vždy jsem s řešením takovýchto situaci nemela problém, ale posledni dobou se mi život obrátil o 360 stupnu:(

Zdravím. Anonymko, prostě jste neměla svůj den, to známe všichni. Občas pokazíme to, na čem nám hodně záleží. Co kdybyste se ho zeptala na rovinu, zda Vám dá ještě šanci, aby Vás poznal takovou, jaká jste doopravdy, když nejste ve stresu? Řekněte mu ( či napište) že Vám hodně záleží na tom, co si o Vás myslí a stála byste o setkání s ním za lepších okolností. Budete vidět, jak na to zareaguje a zda má zájem. Pokud mu jedno setkání s Vámi stačilo k tomu, aby o další již zájem neměl, pak se s tím, bohužel, budete muset smířit. Ale myslím si, že vůbec nic nepokazíte tím, když si v tom uděláte jasno. Já bych to neodkládala (není proč žít v nejistotě) a nebála se projevit zájem vysvětlit situaci a nabídnout novou šanci...To je můj názor, Vám držím palce!

anonymka20*

Vaše odpoved mi moc pomohla, děkuji. Akorát bych se jeste chtěla zeptat, jakým zpusobem se mu mám ozvat? Víte, jaky zpusob by byl nejlepší pro vyřešení teto situace? Mockrát děkuji, je tu spousta skvělých a nesobeckých lidí a i kdyz vás osobně neznám, tak mi ted moc pomáháte. Děkuji

Já osobně bych zvolila sms. Volání by mu nemuselo přijít třeba vhod, sms si přečte dříve, či později. Žádné dlouhé, únavné, srdceryvné psaní. Jen stručně napsat oč Vám jde a navrhnout řešení. Jistě odpoví, zda stojí o to, dát vám oběma šanci na další setkání a poznání se za jiných okoností. Říkáte, že jste si jinak rozuměli, první setkání se nevyvedlo dle vašich představ, ale jistě to není důvod proto, aby Vás zazdil. A pokud to udělá, pak Vám nestojí za to, trápit se tím...Ale když člověk něco moc chce, má si zatím jít...Je to opět jen můj názor.

doplněno 11.03.13 20:09:

Napsala bych mu asi toto: Vím, že díky mému špatnému rozpoložení nedopadlo naše setkání úplně ideálně. Mrzí mě to a ráda bych, abys mne poznal takovou, jaká jsem doopravdy. Dáme tomu ještě jednu šanci? Máš chuť a odvahu setkat se se mnou ještě jednou? Já ano, další je na Tobě. Rozhodni se a dej mi vědět...

Záleží na Vás, jestli chcete věc nechat uležet, ale já byť ťala do živého, dokud si Vás pamatuje..Takže tak nejvýš tři dny a pak bych se nebála ozvat a připomenout se...

doplněno 11.03.13 20:22:

Není zač, rádo se stalo!:)

doplněno 11.03.13 20:29:

Jé...tak to Vám děkuji mockrát...*hi*

anonymka20*
hodnocení

Opět mockrát děkuji, moc mi pomáháte a dáváte skvělé rady. Tak dobře napíši mu sms, ale nejde mi přesně vymyslet co do ni, aby to bylo stručně a přesto výstižné... Napište mi, prosím, nejaky vzor... A kdy bych mu měla napsat? Jeste dnes? Nebo radši par dni pockat, az se to trochu ulezi?
anonymka20*
hodnocení

DĚKUJI MOC! Skvele jste to napsala! V moji momentální psychické situaci bych nic tak skvělého nevymyslela! Dobře, díky za radu, uvidim jestli napíšu ješte dnes nebo zítra:) Moc jste mi pomohla, dám vědět jak to dopadlo:)
doplněno 11.03.13 20:25: Opravdu moc jste mi pomohla:) Potřebovala jsem názor od cloveka, ktery mě nezna a jeste že jsem narazila na vás! Jste úžasný rádce:)
anonymka20*

Tak hlásím, že to dopadlo skvěle! Děkuju Vám opravdu moc! Skoda že Vás neznám, šly bysme na kafe a podekovala bych Vám osobne. Aspon už vím na koho se obrátit když budu mít opět nejaký problém:) Jeste jednou dekuju:)

Tak to je skvělá zpráva, že se zadařilo! Díky, že jste se ozvala. Člověk se nesmí bát, řešení se vždycky najde. Není zač a ať se Vám daří!:)

hm*

Na společenské síti jste si povídali dřív, tak bych si šel povídat zas tam. Když tam bude, tak má čas a náladu na kecání a nepřicházíte tak v nevhodnou chvíli. A jak začít? No to nevím. Asi jako jindy. Prostě a zkrátka: Vaším cílem není hluboká omluva, nesnažíte se nikoho o ničem přesvědčovat, jdete se tam s ním normálně "setkat" stejně, jako dřív, a jen ťuknete vysvětlení víkendu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]