Ahoj nekdy mam pevnou vuli a nehty si nekousu, necham si je narust pomerne dlouhe, ale pak to stejne nevydrzim a okousu si. Nevite nekdo jak se to da lecit? Uz od mala si je kousu a kdyz je necham narust tak uz to stejne neni takove jakoby melo.
no mě pomohlo,vybrat si jeden který si tzv.okousat můžu. třebas malíček, ostatní prsty jsou zakázané,člověk chce mít pěknou celou ruku takže tě bude štvát. postupem času necháš být i jeho.:D přeju hodně zdaru
Vím, že se dal sehnat v lékárně průhledný lak na nehty, který měl při olíznutí příšerně hořkou chuť. Mě to jako dítěti pomohlo, nehty jsem si přestal kousat, Dnes koušu jen když se mi zlomí Myslím, že by to mělo jít koupit i dnes. Akorát malé upozornění, nejezte s tím meloun...ten lak se totiž rozpustí taky a pak je to teda hnus. Tak to je vše co si tak po cca 15-20 letech pamatuji.
Zdravím. Je to zlozvyk. Chce to zaměstnat myšlenky a hlavně ruce nějakou činností. Můžete vyzkoušet průhledný lak na nehty proti kousání. Dá se koupit v drogerii nebo v lékárně a cenově je celkem dostupný. Za vyzkoušení nic nedáte. Již jsem zde jednou psala, že jedna babská rada je, namočit ruce do pepřové vody. Nehty by neměly chutnat, tedy by nutkání je kousat, mělo odezníz...Je třeba zkoušet, co u Vás zabere. Zbavit se zlozvyku trvá delší čas...Už zde o tomto bylo spousta diskuzí, mrkněte do historie a pročtěte si tu spoustu rad, které zde již padly na toto téma...Přikládám odkaz na ten lak:
Ahoj, jen se zeptám - lakuješ si nehty? Na kousání nehtů je totiž lak velmi dobrý - pokud je máš nalakované, tak nemáš takovou potřebu si je kousat. Sestra měla stejný problém, začala si nehty lakovat průhledným lakem a pak už ji to ani "nechutnalo" a přestala s tímto zlozvykem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.