Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych vaší pomoc. Na akné trpím již 4.rokem a zakrývám ho make-upem, protože nemůžu bez něho jen tak vyjít na ulici bez pocitu, že si mě nikdo neprohlíží. Teď bych ho chtěla přestat používat, protože s ním bych si pleť nedala nikdy do pořádku. Byla jsem u doktorky, která mi udělala krevní testy a zjistila co všechno mému tělu chybí. Dala mi nějakou vodičku na pročištění těla a krém. Mohli byste mi nějak poradit, jak bych to měla zvládnout bez toho make-upu? Když už ho používám tak dlouho a najednou vyjdu ven jen tak s vyrážkama? Prosím..budu moc ráda za každou radu. Děkuju moc.
musíš se přestat zaměřovat na pupínky ale svou pozornost upřít k něčemu jinému. I pozornost okolojdoucích se snaž upoutat jinak (navíc, nevěřím že okolí tvoje pupínky řeší, to si namlouváš jenom ty).
Takže se pěkně oblíkni, kup si nějaké nové tričko např. nebo výrazný šátek který uvážeš kolem krku nebo kolem pasu to je fuk, prostě něco, čeho si člověk všimne na první pohled! uSMÍVEJ SE!
Uvidíš, že nikdo pupínky řešit nebude, věř mi a hlavně VĚŘ SI!
A proč byste nemohla používat make-up? Ráno si vyčistíte pleť, nanesete léčivou mast a poté make-up.
Včera jsem byla shodou okolnosti na dermatologii, a lékařka proti make-upu neměla žádné námitky. Dala mi Eucerin na problematickou pleť, a řekla, že ho mám nanaášet normálně pod make-up.
Protože mi to ta doktorka zakázala. Víte, já používám léčivý korektor, make-up na problematickou pleť a ještě pudr. Asi je toho hodně.
A ten korektor není dostatečně krycí? Pokud ano, tak to myslím stačí. Pokud ne, tak make-up na problematickou pleť by neměl být problém. Ten pudr už ale asi vynechte.
Je sice dost krycí, ale je zeleno-béžový a nemohla bych chodit s flekatým obličejem. A ten make-up je hodně tekutý a kvůli tomu na obličeji dlouho nevydrží a ještě kdybych pod ním měla ten krém, tak proto ho ještě fixuji pudrem. Ale toho pudru dávám jen trošku.
Dobrý den. Juli, řiďte se tím, co Vám řekl doktor. On Vás viděl (narozdíl od nás) a jistě by Vám neporadil špatně. Když Vám nedoporučil make-up používat, tak ho nepoužívejte. A jak se s tím smířit? Nemyslete na to prostě. Jde jen o Váš pocit, o to, co Váš "šrotuje" v hlavě. Je to tedy otázka psychiky. Myslete na to, že když poslechnete nyní doktora, děláte to proto, aby se Váš problém zlepšil a v budoucnu byla Vaše pleť lepší..Berte to tak, že se prostě Vaše pleť musí lečit a Vy to musíte vydržet a dodržovat léčebný režim, který Vám doporučil doktor. Přeji Vám brzké zlepšení problému a vydržte bez makeu-pu..Sama uvidíte, jestli dochází ke zlepšení a bylo to k něčemu dobré. Lepší radu, než Vám dal doktor, Vám zde nikdo nedokáže dát, není-li též doktor se zkušenostni v tomto oboru. To je můj názor.
doplněno 02.03.13 00:02:Není zač. Nebojte se toho, zvládnete to, já Vám věřím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.