Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,milé ženy,mám velkou prosbu/možná nejen k Vám/.kdo se s tím setkal nebo má podobný problém?Jedná se o mého syna/věk přes dvacet/Práci vykonává celkem namáhavou fyzického charakteru,má ale problém s pocením,A to že v celém podpaží u obou rukou se mu udělá velká opruzenina./dělá se mu to jak v létě,tak i v zimě/.A protože s tím i někdy já mám potíže/já spíše v létě/,tak velmi dobře vím,že to dost nebo spíše hodně bolí,jak se ruce v této oblasti třou o tělo při práci.Na kožním nám poradili borovou mast na to a Menalind/což už jsme si zakoupili/ALE řekli,že to je jen prevence NE to mazat každý den ráno,než jde do práce.Jak to tedy mazat,když člověk dopředu neví,zda se zpotí? A nemá se to mazat dle kožního dopředu.A když tu bolavou opruzeninu pak má,tak trvá víc jak týden než se toho zas pak zbaví a stejně mu tam po tom zůstane hnědý flekanec.Nemáte s tím někdo zkušenost?Je to hodně nepříjemné a bolestivé,co dělat,aby se to neudělalo?A také se mu to udělalo párkrát i v tříslech,tam to bolí ještě více,/a ještě syn to nemá úplně každý den/Tak bych se chtěla třeba zeptat nějaké maminky,jak by v tomto pomohla svému synu,moc a moc děkuji za jakékoliv rady k tomuto nepříjemnému problému.Annička,díky.
Já bych vám poradil, aby si syn koupil termoprádlo s rukávem v takové velikosti, aby přiléhalo na tělo. Termoprádlo odvede pod od těla.
Je to sice luxus chodit do práce v termoprádle (asi těch kusů termoprádla bude potřeba víc), ale pokud to pomůže tak proč ne.
Teď určitě mazat poraněná místa mastí. Až se kůže uzdraví, tak zkuste pudr na vysušení (teď by pudr podrážděné kůži moc nepomohl.
Na opruzeniny se mi osvědčila Septonex mast,ale ta se dnes už asi nevyrábí. Nabídli mi v lékárně místo ní Kalciovou mast. Ta mi na opruzeniny v tříslech pomáhá.
Pokud má syn s tím problémy, opravdu bych zvolila preventivní mazání. Kalciovou mastí se klidně preventivně (ráno) může namazat.
doplněno 22.02.13 18:11:Diskuzi (a rady) k tomuto tématu najdete na Doktorka.cz - opruzeniny ve tříslech. Doporučují tam nějaký Aloe-gel...
ZdravímZkuste rady našich babiček,levně a účinně,v podstatě jakoby zasypat podpaží jedlou sodou,ta právě zneutralizovává tvořící se kyseliny v našem těle,a posléze stříknout maličko toaletní vody.Vždy,když jsem to poradila,tak to pomohlo.
Díky moc za rady,pudr jsme už zkoušeli - žádné zlepšení,chci se zeptat,jakou značku té toaletní vody,nebo je to jedno?Aby nebyla třeba agresívní,ještě jsem pak zkoušela mu mazat Ondřejovskou mastí/tou jsem mu mazala prdelku,když byl mimčo/.Ale také nic moc.Ta kalciovka je bez předpisu?To prádlo by taky nebylo na škodu.Jinak velké díky všem za rady,kdyby si ještě někdo na něco vzpomněl,budu ráda,díky Annička.
Dřív se na to používal obyčejný Solamyl. Dnes už toho je asi mraky, mě se nejvíc na opruzeniny osvědčil Natural gel bodyfresh od Justu, ale nedá se koupit v krámě. Moje mamka mi to kupuje u nějaké známé. Není sice nejlevnější, ale opruzenina jak v podpaždí tak ve tříslech zmizí během noci. Stačí se večer vykoupat, osušit postižené místo, zakousnout se do polštáře a namazat. Vyvalíš oči, protože máš pocit, že ti to někdo opaluje letlampou, ale jen cca 1-2 minuty. Pak to začne chladit, až je člověku zima. Ráno už stačí jen přemáznout preventivně a mám na měsíc klid.
Dobrý den,
podle popisu si nejsem 100% jistá, ale mám pocit, že se potýkám se stejným problémem. Je zajímavé, že jsem to v minulosti nikdy neměla, ačkoli jsem silnější postavy, ale objevilo se to asi před 4 lety po operaci. Začaly se mi hlavně pod prsy a v tříslech tvořit červené svědící a mokvající fleky, které navíc nepříjemně páchnou a bolí. Začala jsem se sprchovat i 4x denně, ale problém to nevyřešilo, jen to trochu pomohlo. Nejprve jsem to připisovala nadváze, nedostatku pohybu po operaci, většímu pocení - ale nic z toho není příčina. Na internetu jsem narazila na článek, který o tom docela podrobně pojednával, bohužel jsem zapomněla, kde to bylo. Podstata ale byla, že příčinou není váha člověka, ani pocení. Je to snad nějaká bakterie, která to způsobuje. Řekla jsem to tedy svému obvodnímu lékaři a ten mi jednoduše napsal mast s názvem Clotrimazol Al 1%. Je to volně prodejné a zabralo to okamžitě. Každý den po osprchování a důkladném osušení stačí natřít a je pokoj. Teď už to stačí 1x za 3 dny nebo podle potřeby. Vyzkoušejte, třeba to pomůže také Vašemu synovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.