Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věkový rozdíl mezi partnery vs párty

Od: dobrovolnaa* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně kamarádů mého přítele. Jsem o 10 let starší jak můj partner a mým problémem je, že s ním nedokážu jít na žádnou párty, kterou pořádá s kamarády. Připadala bych si tam nevhodná. Nechám ho vždycky jít, ale doma se pak užírám žárlivostí. Já do společnosti moc nechodím a ve svém věku žádný známý už nikam za zábavou nevytáhnu a taky jich mám jen pár. Nevím zda bych se nějak mohla vetřít mezi mladší lidi, ráda bych měla pár společných kamarádů jaký má můj přítel. Zatím to bohužel neklaplo. Prosím o jakoukoliv radu či skušenost jak na to. Předem děkuji za rady Petra.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

měl jsem svého času přítelkyni, která byla o sedm let starší než já. Mě bylo osmnáct, jí pětadvacet. Když jsem s ní někam přišel, pak mi všichni kluci dokola záviděli, jakou mám babu.

Jestli váš partner pořádá nějakou párty, pak jste samozřejmě první mezi zvanými, ne? Tak jaké vtírání? Skoro bych řekl, že ten společenský blok co cítíte, je pouze a jedině na vaší straně. Jste to vy sama, kdo ho vytváří a vytrvale přiživuje. Tak vám radím, na příští párty jděte úplně klidně taky. Jste první mezi zvanými.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, pokud chceš nějaké společné kamarády, tak v první řadě nesmíš sedět doma na zadku, ale vyrazit s přítelem. Jinak se budete vzdalovat tak dlouho, až se rozejdete. Dívím se, že tě sám nepřemlouvá, abys s ním chodila.

dobrovolnaa*
hodnocení

Myslím že jde radši sám než aby měl žárlivku za zadkem. Mladší slečny jsou pro mě slabina a kor když sním flirtují. Někdy mi připadá jako kdyby byli nejzkušenější na světě a to jejich sebevědomí. Jinak doma nám to klape úplně skvěle, ale vždy když příjde s večírku nebo z nějaký chatky až odpoledne tak mám co dělat abych to ustála a nemyslela hned na nejhorší. Jen se bojím toho že bych si s jeho kamarády nerozuměla.

ladaadal*

V tom případě byste si to měli v první řadě vyříkat mezi sebou. Nepíšeš kolik vám je, ale standartně v kterémkoli věku - on by měl respektovat tebe a zároveň ty jeho a to se všemi klady a zápory včetně věku. Pokud radši chodí sám, někde bude chyba. Pokud na něj žárlíš a děláš scény, bude někde chyba. Bát se něčeho, co jsi nikdy nezkusila je dosti dětinské.

dobrovolnaa*
hodnocení

Je mi 36 a partnerovi 27 let, zatim bezdětný pár a jsme spolu 9 let. Nemám sílu ho opustit, prostě nám to klapalo a to že jsme spolu už tak dlouho, tak je jasný že už nic nebude jako dřív. Nechci o něho přijít a zároven mu nechci bránit si užívat podle jeho představ. Jen se bojím že bych si s mladšími neměla co říkat a jen bych to tam mlčky odseděla a nevim jak by na to reagoval, vždycky chodil sám.

hodnocení

0x

Dobrý den. Již to zde bylo psáno mockrát. Žárlivost je jen nedostatek sebevědomí. Nepíšete, kolik je Vám let. Jste-li o 10 let starší, pak se jeden druhému musíte umět přizpůsobit. Mladší ženy nejsou Vaše slabina, ony s ním jenom flirtují, ale Vy s ním žijete! Vy jste ta, s kterou on sdílí život. Tak vyražte spolu s ním a neužírejte se doma sama. Pokud on se rád chodí bavit, pak je jasné, že se setkává se svými vrstevníky, ne s Vašimi. Tomu nezabráníte, není to ani tak o věku, jako o povaze. Nemůžete ho vlastnit a přivázat za nohu ke stolu jen proto, že se nedokážete srovnat se svým a jeho věkem. To nemyslím ve zlém, zkuste si více důvěřovat. Myslím si, že trpíte komplexem ze svého věku a srovnáváte se s těmi mladšími... Přece kdyby stál o ty mladší, co s ním flirtují, nebyl by s Vámi! Říkáte, že jinak to mezi vámi skvěle klape, tak si to nekažte pochybnostmi a žárlivostí. Věřte sobě i jemu...

hodnocení

0x

Já takové věci neřeším...moje partnerka je o 16 let mladší a jsme celý život spolu a jsme stále jak zamlada. Chodíme všude spolu a na nějaké pocity bych se být vámi vykašlal...Chtěls mě...tak tady mě máš se vším všudy...žárlivost je bohužel váš problém...za to nemůžete a moc toho s tím nenaděláte...

hodnocení

0x

musis si sama uvedomit zda se stim vubec dokazes srovnat nebo ne ... pokud ne nema to smysl , pokud ano tak jdi za zabavou a uzivej si a ne ze se budes trapit , to pak nema smysl ten vztah...

hodnocení

0x

Nechci být nositelem špatných zpráv, ale myslím si, že tento vztah nevydrží. Měla byste se poohlédnout po muži věkem vhodnějšího k sobě.

Vy jste žárlivá, máte averzi na mladé holky. Nedivím se Vám, v každé vidíte případnou milenku svého partnera, cítíte se jimi ohrožená. Navíc jsou mladší, mohou se tedy s Vaším partnerem spíš bavit.

Spíš mi vadí, že píšete, že partner už to vycítil. Že jste žárlivá, možná jste mu už nějaký večírek pokazila a tak Vás ani nepřemlouvá a jde se bavit sám. To bývá začátek konce. Možná Vás srovnává s těmi diblíky na těch párty.

A tím se celý ten problém prohlubuje. I když je moderní, že naše známé osobnosti /ženy/ si vybírají zajíčky i o hodně let mladší, není to standard. Ženy stárnou rychleji než muži, znala jsem pár, kde on byl o 7 let mladší než paní. Ona už byla scvrklá, vrásčitá babka, on pořád jako jablíčko. A zahýbal jí jako vítr.

Jste spolu už dlouho a je to zvyk, vím. Rozdíl 2 - 3 let bych brala, ale 10 let je opravdu, podle mě, už hodně. Jaga.

hodnocení

0x

Stejný problém má kamarádka, rovněž věkový rozdíl 10 let, ale už spolu žijí 13 let a mají spolu syna. Na firemní večírky nerada se svým partnerem chodí, protože má pocit, že si s jeho kolegy nemá o čem povídat, protože jsou o deset let mladší. Já ji celou dobu říkám, že to je jen v její hlavě a v jejím postoji. Navíc ona o sebe nedbá, šedivějí jí vlasy a nic s tím nedělá, takže se pochopitelně cítí vedle partnerových kolegů stará.

Ale je to její problém, jen v její hlavě. A u Vás to je, myslím, stejně. Dejte se "do pucu", zajděte ke kadeřnici, na kosmetiku, začněte cvičit, pokud nic neděláte, a uvidíte, že se časem začnete lépe cítit. A pak se svým partnerem vyražte na párty či někam jinam, a uvidíte, že možná nakonec nebudete chápat, proč jste tak neučinila dříve...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]