Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Kamarádka mi říkala že kuskus je skvělá mňamka, je to vlastně těstovina a stačí ji zalít vodou pro přípravu. Je to prý snadné. Je to pravda?
A na jaký způsob je podle vás kuskus nejlepší? Nebo jak ho připravujete vy? Já jsem ho ještě nikdy nedělala ale prý ho stačí trocha a pak pěkně nabobtná. Prosím, poradte mi, kolik je ho asi třeba k jedné porci, aspon zhruba, vůbec s tím nemám zkušenost.
Děkuji
Taky jsem kuskus nedávno začala vařit.Na jednu porci dávám cca 1/2 hrnku suchého kuskusu a zaliju to horkou vodou a nechám asi 15 min. bobtnat.Pak si opeču kuř. maso se zeleninou a kuskus do toho po zcezení přidám.Mnoho receptů najdete na netu po zadání "Recepty na kuskus"Hodně to nabobtná, akdyž ho mám víc než potřebuju, dám ho zamrazit a příště použiju.
ano, je to tak, super rychlá příprava obědu, večeře ... po nabobtnání (stačí opravdu pár minutek) stačí smíchat s upraveným masíčkem, např. na nudličky opečeným ... nebo zkusit i bezmasou variantu jen s grilovanou zeleninkou ... dá se podle chuti okořenit, posypat sýrem, možností je spoustu.
Kuskus opravdu jen v hrnku zaleji vařící vodou a nechám nabobtnat, já ho mám ráda všude tam kde používám rýži, také s opraženou cibulkou a orestovanou zeleninou (dávám celer + mrkev), někdy místo soli dám plévkové koření, vnučka miluje kuskus s lososem. Na jednu porci asi tak slabou půlku hrku.
Já kuskus připravuji jenom na slano.
Předem si nakrájím syrovou zeleninu (lze i kousek masa nebo šunky) a nastrouhám sýr - eidam nebo balkán.
Do misky nasypu asi třetinu kuskusu a zaleju zeleninovým vývarem. Udává se poměr 1 : 2, ale já dávám tekutiny o trochu méně.
Promíchám, přikryji misku talířkem a nechám pár minut nabobtnat. Navrch dám připravenou zeleninu a čepici sýra. Je to rychlé, syté a chutná výborně.
Podobně připravuji i bulgur, který místo zalití vývarem ve vývaru pár minut povařím.
Ahoj, já jsem ho vždycky dělala na slano - se zeleninou, s tofu, kuřecím masem, ale nedávno jsem ho vyzkoušela na sladko podle tohoto receptu zdravy-kuskus.cz/... a byla to opravdu dobrota. Na přípravu je fakt jednoduchý. Oběd nebo třeba takovýhle dezert máš hotový do půl hodinky. Jedna porce je cca 50 gramů (váženo v suchém stavu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.