Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuskus - jak ho připravit?

Od: luckaaa odpovědí: 9 změna:

Ahoj. Kamarádka mi říkala že kuskus je skvělá mňamka, je to vlastně těstovina a stačí ji zalít vodou pro přípravu. Je to prý snadné. Je to pravda? :)

A na jaký způsob je podle vás kuskus nejlepší? Nebo jak ho připravujete vy? Já jsem ho ještě nikdy nedělala ale prý ho stačí trocha a pak pěkně nabobtná. Prosím, poradte mi, kolik je ho asi třeba k jedné porci, aspon zhruba, vůbec s tím nemám zkušenost.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

magdap*
hodnocení

2x

Na sladko je můj nejoblíbenější :) S trochou medu, skořicí, vanilkou, ořechy a nějakým nakrájeným ovocem (kiwi, banán nebo jahody) :)

ivik*
hodnocení

0x

Taky jsem kuskus nedávno začala vařit.Na jednu porci dávám cca 1/2 hrnku suchého kuskusu a zaliju to horkou vodou a nechám asi 15 min. bobtnat.Pak si opeču kuř. maso se zeleninou a kuskus do toho po zcezení přidám.Mnoho receptů najdete na netu po zadání "Recepty na kuskus"Hodně to nabobtná, akdyž ho mám víc než potřebuju, dám ho zamrazit a příště použiju.

hodnocení

0x

ano, je to tak, super rychlá příprava obědu, večeře ... po nabobtnání (stačí opravdu pár minutek) stačí smíchat s upraveným masíčkem, např. na nudličky opečeným ... nebo zkusit i bezmasou variantu jen s grilovanou zeleninkou ... dá se podle chuti okořenit, posypat sýrem, možností je spoustu.

sebod*

nebo na sladko...cukr a skořice, nebo mák, nebo kakao, nebo přimýchat do ovocného jogurtu. Když nemám zavářku do polívky, tak ho do ní taky nasypu :D

hodnocení

0x

Já jsem onehdy dusila nějakou zeleninu s masem a přehnala jsem to s vývarem, tak jsem do toho nasypala kuskus a nechala dojít... Byla to úžasná bašta. Chutě se propojily a kuskus se mnohem lépe ochutil, než když se do něho zamíchá zelenina s masem až nakonec.

lidus*
hodnocení

0x

Kuskus opravdu jen v hrnku zaleji vařící vodou a nechám nabobtnat, já ho mám ráda všude tam kde používám rýži, také s opraženou cibulkou a orestovanou zeleninou (dávám celer + mrkev), někdy místo soli dám plévkové koření, vnučka miluje kuskus s lososem. Na jednu porci asi tak slabou půlku hrku.

iz*
hodnocení

0x

Já kuskus připravuji jenom na slano.

Předem si nakrájím syrovou zeleninu (lze i kousek masa nebo šunky) a nastrouhám sýr - eidam nebo balkán.

Do misky nasypu asi třetinu kuskusu a zaleju zeleninovým vývarem. Udává se poměr 1 : 2, ale já dávám tekutiny o trochu méně.

Promíchám, přikryji misku talířkem a nechám pár minut nabobtnat. Navrch dám připravenou zeleninu a čepici sýra. Je to rychlé, syté a chutná výborně.

Podobně připravuji i bulgur, který místo zalití vývarem ve vývaru pár minut povařím.

luckaaa
hodnocení

Děkuji všem za rady, určitě to vyzkouším. Kuskus mi připadá spíš jako do slaného pokrmu, ten na sladko taky nemusí být špatný ale mě to k tomu nějak nesedí :D :)

Určitě vyzkouším všechny možné varianty co jste mi tu napsali, a co mi nejvíc zachutná, to budu dělat ;) Děkuji všem, moc mě to láká :)

ivana525*
hodnocení

0x

Ahoj, já jsem ho vždycky dělala na slano - se zeleninou, s tofu, kuřecím masem, ale nedávno jsem ho vyzkoušela na sladko podle tohoto receptu zdravy-kuskus.cz/... a byla to opravdu dobrota. Na přípravu je fakt jednoduchý. Oběd nebo třeba takovýhle dezert máš hotový do půl hodinky. Jedna porce je cca 50 gramů (váženo v suchém stavu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]