Nejste přihlášen/a.
Zkoušeli jste dávat do mrazáku domácí bramborové a karlovarské knedlíky? Mám zkušenostis houskovými kynutými knedlíky, to vím, že jsou po rozmrazení výborné...
Mrazím bramborové (nechce se mi dělat těsto v ´malém´ množství, takže mi zprvu nic jiného nezbývalo) - po vyzkoušení vím, že se nezmění. Rozmrazit je nechávám přes noc, pomalu.
doplněno 18.02.13 12:26:Jethro: Knedlíky mrazím vcelku (jinak je nutné oddělovat jednotlivé plátky například folií), ale dělám si různé ´velikosti´ - od klasických po ´nočky´. Velbloud je tam pro porovnání velikosti.
Klidně, hlavně je - jak zde bylo řečeno - nakrájet :D. Píšu sem ale proto, že v mrazáku skladujeme i pečivo (chléb, rohlíky, koláče) a bez problémů a změn chuti jsou po rozmražení výborné. Rohlíky a housky ještě po rozmražení chvilku necháme "vrtět" v mikrovlnce na grilu a potom jsou teprve super! Pozor ale, všechny tyto potraviny se musí rozmrazit přirozeně! Pokud by jste to zkusili mikrovlným ohřevem, máte nepoživatelné kamené dlaždice.
Ještě připomenu, že knedlíky do mražáku dávat nakrájené. Ono to vypadá jako samozřejmost, ale člověk se někdy zapomene, pak potřebuje pár koleček a má v mražáku tvrdou neukrojitelnou šišku.
A rozmrazování ne v mikrovlnce ale na pařáku.
také dáváme krájené po 4 ks - kdo má chuť vyjme z mrazáku /neodděluji plátky folií/ rozloží na talířek na papírovou utěrku a za chvili jsou rozmražené pak je klasicky napaří na pařáčku .
Technická- do mrazáku! ne do mražáku, venku taky mrzne a ne mržne. Jinak knedlíky všeho druhu bez problému zamrazím, po pomalém rozmrazení jsou pořád stejně dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.