Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Knedlíky do mrazáku?

Od: lenka451® odpovědí: 12 změna:

Zkoušeli jste dávat do mrazáku domácí bramborové a karlovarské knedlíky? Mám zkušenostis houskovými kynutými knedlíky, to vím, že jsou po rozmrazení výborné...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Mrazím bramborové (nechce se mi dělat těsto v ´malém´ množství, takže mi zprvu nic jiného nezbývalo) - po vyzkoušení vím, že se nezmění. Rozmrazit je nechávám přes noc, pomalu.

doplněno 18.02.13 12:26:

Jethro: Knedlíky mrazím vcelku (jinak je nutné oddělovat jednotlivé plátky například folií), ale dělám si různé ´velikosti´ - od klasických po ´nočky´. Velbloud je tam pro porovnání velikosti.

:-D

Knedlíky do mrazáku?

albatros498022*
hodnocení

2x

Obojí jdou do mrazáku zcela bez problémum jen to chce rozmrazovat pomaleji. Tzn mikrovlnku na nižší stupěň, nemusí to být až na rozmrazování klidně i více a pohoda. Obojí knedlíku jsou zcela běžně přílohou hlubokomražených hotových jídel.

lidus*
hodnocení

2x

Mrazím všechny knedle a také knedlíky s ovocem. Veký knedlík mrazím rozkrojený na půlku, večer dám jen do lednice a druhý den napařím nebo ohřeju v mikrovlnce.

albert*
hodnocení

2x

Klidně, hlavně je - jak zde bylo řečeno - nakrájet :D. Píšu sem ale proto, že v mrazáku skladujeme i pečivo (chléb, rohlíky, koláče) a bez problémů a změn chuti jsou po rozmražení výborné. Rohlíky a housky ještě po rozmražení chvilku necháme "vrtět" v mikrovlnce na grilu a potom jsou teprve super! Pozor ale, všechny tyto potraviny se musí rozmrazit přirozeně! Pokud by jste to zkusili mikrovlným ohřevem, máte nepoživatelné kamené dlaždice.

hodnocení

0x

karlovarské budou v pohodě. Bramborové mi kolikrát nechutnají ani z lednice, ale pořád stokrát lepší než z obchodu. Do mrazáku jsem je nezkoušel.

hodnocení

0x

Ještě připomenu, že knedlíky do mražáku dávat nakrájené. Ono to vypadá jako samozřejmost, ale člověk se někdy zapomene, pak potřebuje pár koleček a má v mražáku tvrdou neukrojitelnou šišku.:)
A rozmrazování ne v mikrovlnce ale na pařáku.

hahanaj*

také dáváme krájené po 4 ks - kdo má chuť vyjme z mrazáku /neodděluji plátky folií/ rozloží na talířek na papírovou utěrku a za chvili jsou rozmražené pak je klasicky napaří na pařáčku .

buky*

Technická- do mrazáku! ne do mražáku, venku taky mrzne a ne mržne. Jinak knedlíky všeho druhu bez problému zamrazím, po pomalém rozmrazení jsou pořád stejně dobré.

cyril*

Jak je to tedy správně? Knedlíky "mrazené" nebo "mražené"? Děkuji za případnou odpověď.

iz*

Kuchyňský spotřebič: mrazák (mrazicí box, mrazicí pult, ...) Proces: mrazit, zmrazit, zamrazit Hotový produkt: mražený produkt (např. mražená zelenina)

hodnocení

0x

Bramborových knedlíků, plněných uzeným, dělám vždycky více a zamrazím je. Pak je nechám pomaloučku rozmrazit a nakrájím je na na rozehřátou pánev a mírně osmažím. ;)

jabraka*

Včera jsem tu měl FAMILY FROST,koupil jsem si je.Mám je v mrazáku a těším se na ně.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]