Nejste přihlášen/a.
Ahoj moje mamča má problém mam ve stredu 18 narozky a přál jsem si kubánský dort ale neví jak polít strany dortu čokoládou
máte s tim nekdo zkuenosti?
ahjky Venca
Dort dám na mříku -pod ní dám alobal a navrch dortu začnu lít doprostřed polevu a nechám ji stékat pomalu i na strany a hned roztírám pachtličkou pěkně ,aby strany byly celé potaené a co steče zůstane na alobalu nic se neumae a můe to sloupnout a znovu pouít nebo zbatit.
doplněno 13.01.13 18:34:zde má dort krok po kroku a také je tam nakonci polévání polevou
jen doplním, že je potřeba mít dost čokolády, která na konci zbyde. Dort se dává předem vychladit a čokoláda by měla být teplá, ale ne horká. Osobně raději bez mřížky, protože když chybí trošku čokolády na jednom boku dá se nabrat nožem/stěrkou a dopravit jí na bok.
Ve vrchní vrstvě nesmí zůstat hodně čokolády. Ideálně méně než 1mm, protože jinak se takový dort nedá krájet a je zbytečně sladký. Na stahování čokolády je dobré mít dlouhý hladký nůž (roztírací) - může být ostrý, jinak se používá neostrý a zalomený směrem dolů (název mi vypadnul)
doplněno 05.02.13 14:33:přenáší se na podložku ještě před zatuhnutím čokolády, která by se jinak mohla polámat!
Claymen má pravdu. Dort musí být vychlazený, aby čokoláda zbytečně nestékala a tuhla na bocích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.