Polévání dortu - jak na strany?

Od: Datum: 13.01.13 18:28 odpovědí: 6 změna: 07.02.13 08:01

Ahoj moje mamča má problém mam ve stredu 18 narozky a přál jsem si kubánský dort ale neví jak polít strany dortu čokoládou

máte s tim nekdo zkuenosti?

ahjky Venca


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.01.13 18:31

Dort dám na mříku -pod ní dám alobal a navrch dortu začnu lít doprostřed polevu a nechám ji stékat pomalu i na strany a hned roztírám pachtličkou pěkně ,aby strany byly celé potaené a co steče zůstane na alobalu nic se neumae a můe to sloupnout a znovu pouít nebo zbatit.

doplněno 13.01.13 18:34:

zde má dort krok po kroku a také je tam nakonci polévání polevou

http://www.prozeny.cz/recepty…k-za-krokem?gallery=7134#7134

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 05.02.13 14:31
avatar

jen doplním, že je potřeba mít dost čokolády, která na konci zbyde. Dort se dává předem vychladit a čokoláda by měla být teplá, ale ne horká. Osobně raději bez mřížky, protože když chybí trošku čokolády na jednom boku dá se nabrat nožem/stěrkou a dopravit jí na bok.

Ve vrchní vrstvě nesmí zůstat hodně čokolády. Ideálně méně než 1mm, protože jinak se takový dort nedá krájet a je zbytečně sladký. Na stahování čokolády je dobré mít dlouhý hladký nůž (roztírací) - může být ostrý, jinak se používá neostrý a zalomený směrem dolů (název mi vypadnul)

doplněno 05.02.13 14:33:

přenáší se na podložku ještě před zatuhnutím čokolády, která by se jinak mohla polámat!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ladaadal*
Datum: 05.02.13 19:17

Já teda nejsem cukrář, ale jednou jsem v televizi viděl, jak ho vzali do ruky a prostě ty boky protáčeli v čokoládě, ale byla to jen buchta, asi nesmělo být ještě nic navrchu.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: zabu
Datum: 06.02.13 21:47

Claymen má pravdu. Dort musí být vychlazený, aby čokoláda zbytečně nestékala a tuhla na bocích.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.13 07:50
avatar

to vychlazení je spíš proto, aby držel tvar (neprohýbal se při přenášení) a také aby se krém na povrchu nerozpouštěl do čokolády - byla by matná. Mimochodem ta tenká vrstva čokolády je i kvůli matnosti - jen tenká vrstva bude lesklá :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.13 08:01
avatar

Klepi, krásné narozeniny, hodně lásky a laskavý osud, který už nakukuje spoza rohu a raduje se, jak tě dostane mezi dospělé a už se na nic nebudeš moci vymlouvat. Za svou chybu si sám zaplatíš. Hodně štěstí *slunce*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.