Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na pěknou pleť?

Od: kaculinek* odpovědí: 12 změna:

Jak se starat o pleť? Jaká značka se vám osvědčila? Mám mastnou i suchou pleť zároveň také mám i černé tečky. Máte nějaké typy dámy? Pleťové masky, pleťové mléka, pleťové odličovače. Jak se staráte každý den o svojí pleť? Díky za postup :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

To nejlepší, co jsem začala dělat pro svoji pleť je to, že jsem začala poctivě pít aspoň dva litry čisté vody denně. Dělá to zázraky, nekecám.

Jinak podle popisu mám pleť stejnou, jako ty. Používám hlavně kosmetiku od Garnier, není drahá a osvědčila se mi, ale každému může sednout něco jiného.

Ve sprše na obličej mycí gel (nepomatuju si přesné názvy, pomatuju si obal - růžový s pumpičkou), ráno pleťovou vodu (taky růžovou) a hydratační krém (taky růžový - je hydratační, ale není mastný). Večer pleť odličuju odličovačem (světle zelená lahvička), a pak dočistím pleťovou vodou.

Na noc si krém nedávám, ale určitě by mi spousta odbornic řekla, že je to špatně. Mě to nějak vyhovuje.

Proti černým tečkám moc nebojuju, nemám je tak hrozné, ale hlavně všechny přípravky na ně určené mi pleť akorát hrozně vysušovaly a efekt nic moc. Takže jen denně ten jemný mycí gel a tak jednou týdně slupovací maska (u té značky střídám).

doplněno 09.01.13 22:00:

No já dřív taky moc nepila a když jsem si to začala hlídat, pleť se mi vážně hodně zlepšila.

Ano, vše Garnier, proto jsem neopakovala značku.

doplněno 09.01.13 22:14:

jsou to tyto im9.cz/...

a

echemist.co.uk/...
a

images.zbozi.cz/...
a

drogerie2.cz/...

kaculinek*
hodnocení

Já právě moc nepiju přes den, vím že dělám chybu, ale už se o to snažím to dodržet. Všechny ty lahvičky co popisujete je vše od Garnier?

kaculinek*
hodnocení

díky za rady

klaraaaa
hodnocení

0x

Mám stejný problém jako vy.

Mám problém především s černými tečkami. Jinak mám kůži taky spíš smíšenou. Za posledních 10 let jsem vyzkoušela snad všechny možné přípravky na pleť. A na černé tečky mi nepomohlo vůbec nic - až na vymačkávání po napaření heřmánkem. Ale to je docela drastické a stejně nevymáčknete všechny tečky. A ostatní se časem zase objeví. Je to prostě boj s větrnými mlýny.

Za sebe ale Garnier nedoporučuju! Alespoň ne řady na mastnou pleť. Mě pleť zbytečně vysušovaly, dráždily a některé pleťové vody i ty tečky zhoršily.

Každému sedne něco jiného. Určitě je potřeba pleť čistit nějakým čistícím gelem - mě vyhovoval např. Dermacol s Tea Tree, Balea (zelená). Neutrogena proti černým tečkám stejně jako LOreal nebo Garnier, Clean and Clear byly vyhozený peníze.

Pleťovou vodu mám teď levnou Acnelot hloubkově čistící. Docela mi vyhovuje. Stejně tak Dermacol tea tree nebo Balea.

Podle mě ani tak nezáleží na ceně, kvalita je různá.

A piju každý den minimálně 2 litry vody a zeleného čaje - a stejně to podle mě nemá na pleť nějaký zásadní vliv.

Prostě se budeme muset smířit s tím, že ta naše pleť už je prostě taková problematická... A zaměřit se na kvalitní make-up :)

askmenow*

Je to tisíc lidí, tisíc zkušeností - já zase nemůžu Aknelot a nic s tea tre - po obojím se mi okamžoitě začně loupat nos a čelo (a mastné je stéle, jen je i suché).

A jinak pro dovysvětlení: řada, kterou jsem popsovala, není na mastnou pleť - na suchou a mastící se pleť bych nic takového dávat nemohla, kvůli té suchosti musím používat hodně neagresivní věci.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Já už nějakou dobu kupuji kosmetiku s minerály z Mrtvého moře. Prodávají v lékárně. Jsem spokojená, pleť se mi hodně zlepšila.

Používám i šampony a sprchové gely se solí z Mrtvého moře.

martinaa*
hodnocení

0x

Denní krém Geleé Royale od firmy Topvet. K dostání ve zdravých výživách, je super.

terrrynka*
hodnocení

0x

Mě se na pleť osvědčilo pít hodně vody, alespoň dva litry. Teď v zimě jsou to nejčastěji bylinkové čaje.No a pravidelné čištění pleti a důkladné večerní odlíčení. Používám pleťovou vody a krém od biodermy už asi 4 roky a jsem naprosto spokojená.A hlavně se mi pleť opravdu zlepšila.Jednou týdně si udělám peeling + nějakou masku a je to.A tak jednou za dva měsíce chodím ke kosmetičce k paní Pondikasové na ultrazvukové čištění pleti.No a to je asi všechno...ještě si snažím,aby jedla zdravě,což má na pleť,ale i vlasy tak vliv

majsterjoe*

Ano, voda je proste ucineny zazrak. Osobne mi je jedno jakou mam plet, nemusim ji mit jako detskou prdelku, ale kdyz sem mel s pleti problem, vzdycky se to zlepsilo po pravidelnem piti ciste vody. Protoze plet a cokoliv vlastne ma souvislost s nasimi organy, a kdyz maji dostatek vody v tele pracuji lepe.

Tak samo jako problemy s akne. Spousta mladych lidi vyzkousi kosmetiku za xx tisic korun, pritom hlavni pricinu by odstanilo dodrzovani pravidelneho pitneho rezimu.

luciekres*
hodnocení

0x

používám hodně komsetiku z avonu ta je docela dobrá..jinak si každé ráno a každej večer obličej očistím pletovou vodou z avonu pak nanesu krém (momentálně takovej čirej gel na mastnou plet z výtažky z mrtvého moře a ten je zatím nejlepší nemám vůbec mastnou plet po tom.)...ataky hodně beru vitaminy na plet a vlasy a ty dělaj zázraky.

kaculinek*
hodnocení

prosím jaké vitamíny berete?

doplněno 11.01.13 18:02:

Jinak mám stejný názor. Určitě na to má velký vliv dodržování pitného režimu :) Drahá kosmetika je za 1. si myslím uplně na nic a za druhé na ní ani nemám. Člověk musí kápnout, jaká mu sedne to je jasné no. Já používala Loreal na černé tečky a myslíte že nějaké zázraky? Nic, pořád stejné. Takže už sama ani nevím co mám používat. Jinak díky za super rady, určitě něco z toho vyberu :) a snad bude velká spokojenost :) uvidíme...

ifkali*
hodnocení

0x

Zdravím,

kromě správné životosprávy a pitného režimu můžu doporučit z vlastní zkušenosti pro jednoznačně arganový olej.

Mám vyzkoušeno hodně olejů.

Používám ho jak na plet´, tak i na zábal na vlasy.

Jestli někdo můžete poradit ohledně peelingu na tělo, jedná se mi o domácí peeling z lógru,-sedlina z kávy, je tam hodně kofeinu a taky je plně abrasivní, ale máte s tím někdo zkušenost? Já vím, že je k dostání celá řada připravků už přímo , ale toto mě docela zajímá.

Třeba na plet´ používám občas jako peeling jabko a funguje to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]