Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi v září jsem si nechala udělat modrý melír. Na začátku byl podle mých představ. Ale teď jak pomelu bledne vypadá příšerně! Mám skoro šedý pramínky místo modrých. Normálně se ta modrá barva změnila na šedou. Připadá mi to otřesné. Nevím co dělat. Nemůžu jít ke kadeřnici. Protože teď mně tam mamka nepustí když jsou vánoce. Kadeřnické salony mají teď určitě zavřeno. Nechce se mně čekat až mi to odroste. Mám blond vlasy takže by to trvalo dlouho. Navíc mám na hlavě zbytek růžové melíru asi 2 roky zpátky. Nevím zda si to mám přebarvit na blod? Já vůbec nevím. Neobalil by se náhodou ten pramen blond barvou a až by ta barva slízala tak by byl vidět ten modrý melír? Já vůbec nevím mám z toho modrého melíru šedý melír a to mi je teprve skoro 14 let. Nevím co dělat!
Už nechci vycházet mezi lidi.
Chápete nepřekryla bych tím blond melírem pouze ten modrý? Až by slézal ten blond byl by vidět ten šedý/modrý , nemyslíte?
Prosím,prosím poraďte mi někdo. Moc děkuji za rady a náměty dopředu. Užijte si Vánoční svátky a rok 2013
Alena <3
Vidíte, máte alespoň poučení, že takového radikální změny si musí člověk dopředu pořádně rozmyslet. Mělo by Vám to jít vše překrýt (a zároveň zregenerovat) Hennou. Možná ještě sthnete teď otevřený krám, kupte hnědou hennu, a tu si dejte (přesně podle návodu) na vlasy. Henna je přírodní barvivo, takže Vám vlasy nepoškodí, naopak budou pak hezčí a lesklejší.
doplněno 24.12.12 13:46:Mně kdysi "zmršila" melír kadeřnice - přišla jsem domů, a místo proužků jsem měla neforemné fleky. Henna mě tenkrát zachránila.
Henna je dobrá, ale tím, že tak moc přírodní drží jako klíště a na plavých vlasech by mohla jít do červena...
Pořád lepší červeň nepřirozená a/nebo vymytá modř! Henna je přírodní prostředek, který slouží kromě jiného k regeneraci.
Slečna má ve vlasech zbytky dvou barevných melírů a nepředpokládám, že by ve svých 14 letech měla nějaké zkušenosti s barvením či odbarvovaním.
Zatímco hennou slečna nic nezkazí (maximálně se jí nebude líbit výsledná barva, nepoškodí si však vlasy), může peroxid s melírovacím práškem v rukou laika způsobit značné poškození.
doplněno 25.12.12 15:35:Omyl, henna byla a je přírodní barvivo.
Nechápu, jak se člověk, který nedokáže rozlišit mezi přírodní hennou a umělým barvivem (míním důsledek - poškození či regeneraci vlasů), a který nebere v potaz, že vlas ve 14 je jiný než vlas dospělé ženy, může ohánět 2 výučními listy či rekvalifikací.
Mám dva výuční listy jeden jako kadeřnice jeden jako kosmetička a 2 rekvalifikace na modeláž a umělecký makeup. Henna není o nic šetrnější než přípravky chemické (naprosto šetrná je pravděpodobně jen u někoho kdo si v životě vlasy nebarvil) jediný rozdíl je v tom že je "přírodní", což už dnes také není pravda (v zásadě bych to v životě na zákaznici nepoužila, můžete nesouhlasit, ale to je tak vše co proti tomu můžete dělat). Přála bych Vám vidět vlasy hennou zkažené, protože spravit to potom je horší než sundavat modrej melír. Vlasy si poškodí tak jako tak protože ať barva chemická nebo přírodní...stejně se dostane dovnitř vlasu a aby tam zůstala musí proběhnout alespoň minimální reakce (velmi laicky řečeno).
Samozřejmě, že by měla jít za tím kdo jí ty vlasy takhle sprasil (pokud to byla kadeřnice tak je zprominutím blbá), ale otázka zněla jak to může spravit sama, tak jsem podala nejlepší odpoveď jaké jsem schopna. To že je slečně 14 v tom opravdu nehraje roli.
Takhle to nefunguje. Mordá je nepřirozený pigment. To "šedivé" je vymytá modrá barva (modrá se tam nikde neschovává prostě tam není). Upřímně nechápu co na těchto papouščích bavách nekdo má, ale zase odpovídá to tvému věku.
Doporučuji si v drogerii koupit melírovací prášek a 6% peroxid ( melírovací prášek 25g stojí asi 35 kč, peroxid asi 60kč - pozor musí to být peroxid na vlasy tedy krémový ne ten tekuty co máte v lékarničce. V drogerii ti poradí, v normální drogerii - v DM nebo tak to většinou nemají). a šlohni mamině alobal
Postup: "Postižené" pramínky natři směsí peroxidu a melírivacího prášku a zabal do alobalu, nech působit max 10 min (vlasy v těch místech máš asi už dost narušené tak opatrně) Tento postup by měl trochu stáhnout tu šeď, ale taky je dost velká šance že z toho vyjde "platina"
Postup č,2: Kup si nějakou hnědou barvu (oříšek nebo tak). Natři prameny hnědou a dej do alobalu - tím docílíš hnědého melíru (furt lepší než šedomodrá)
Postup č. 3 Kup barvu ve svém odstínu a použij ji na celou hlavu tím relativně sjednotíš odstín.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.