Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak oloupat lískové oříšky?

Od: danice odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
jak opražit a oloupat lískové oříšky? Můžete mi prosím poradit konkrétní postup jak na to?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

O pražení nic nevím (u lískových!)ale normálně -rozbít,rozlouskonout skořápku a jádro vyjmout!to je tak náročné?

sebod*

Oříšky nasyp na plech, dej do trouby na cca 120 stupňů. Po chvilce s nimi trošku zamíchej. Po nějaké době zkus jeden oříšek, jestli z něho už jde slupka dolů. Pozor, ať ořechy nespálíš. Já pak dám všechny oříšky do útěrky a oříšky v ní vymnu.

doplněno 16.12.12 15:04:

tím opražením v troubě získají oříšky výraznější chuť

lidus*
hodnocení

0x

Nikdy mě nenapadlo lískové ořechy zbavovat hnědé slupky, mamka je namele a opraží na pánvi na másle-přidá do cukroví.

doplněno 16.12.12 12:10:

snad prý se to dá udělat takto-oříšky opražit na plechu, dát do utěrky a mnout-slupka odpadne. Ale nikdy jsme to nedělali.

hodnocení

0x

když člověk chce dát nahoru na nějaké cukroví oříšek, nejlepší je oloupaný a opražený, to určitě... když oříšky melete do těsta, je to fuk... my jsme je doma vždycky dali na pánev, nasucho za stálého míchání opražili, pak dali do utěrky a mnutím zbavili té hnědé šlupičky... jde to krásně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]