kůra v uzení není dobrá jak jsem psal,má to potom nahořklou chut,pokud ho máte málo,zkuste doplnit bříźou,nebo dřevem z ovocného stromu bez kůryudte raději pozvolna,lepší déle na menší teplotu než to hrnout na plnej plyn
jirule*
děkuji..ale je tam rozdíl když je to KRBOVÉ?..má to jen pár milimetrů kůry
Už to tady zaznělo,ano lze,ale bez kůry,osekejte ji,sundejte.Z počátku byste měla udit při vyšší teplotě,aby se maso zatáhlo a pak znížit a v klídku udit.Já kombinuji buk a švestku,nebo třešen,hrušku.Pomalinku 10-12 hodin.
Zdravím, chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), nicméně ve sklepě mám teď cca 10 st, ne zde zmiňovaných 8 st, je v tom nějaký problém? Můj tchán říkal, že to neva jen to nemám mít naložené při této teplotě 3-4 týdny, ale že stačí 2 týdny...
Zkušenost s tím nemám, ale kamarád, co udí už léta a moc dobře zase má zásadu, že v určité fázi uzení tam přiloží jedno polínko čerstvé jabloně. Prý to tomu dodává lahodnější nádech. Chuťově jsem nic nepoznal, ale boule za ušima se nám dělaj vždycky.:D
můj kamarád mi tvrdil že se dřevo z ovocných stromů používá až na konec uzení na tzv ovonění,kdyby se to prý udilo celé na ovocňáku hned vy zhořklo.považuje se za velkého mistra co je na tom pravdy? řekněte že je to kec ať ho můžu příště setřít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.