Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzení masa bukovým dřevem?

Od: jirule* odpovědí: 15 změna:

Ahojík,prosím o radu...lze udit maso krbovým bukovým dřevem?prosím o nějaký názor nebo odpověd..Děkuji Jířa

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

#uzené Toto všecko je v archivu. Třeba vám to pomůže

jirule*
16.12.12 21:16
hodnocení

děkuji :)

lidus*
hodnocení

2x

Nejlepší je švestka, třešeň a akát ale když přikládám já tak to nepoznám a topím vším, ještě to nikdy masu neuškodilo.

hodnocení

2x

Otec vždy udil jen a jen na švestce nebo třešni.ale dá se jakýmkoliv tvrdým dřevem!

ladin2*

v zásadě udit jen tvrdým dřevem zbavene kury a udit studeným kouřem ,aby se maso nespeklo než vyudilo

stribrnak*
hodnocení

0x

bukové dřevo je vhodné,musí být ale zbavené kůry

doplněno 15.12.12 19:01:

kůra v uzení není dobrá jak jsem psal,má to potom nahořklou chut,pokud ho máte málo,zkuste doplnit bříźou,nebo dřevem z ovocného stromu bez kůry*ua*udte raději pozvolna,lepší déle na menší teplotu než to hrnout na plnej plyn

jirule*
hodnocení

děkuji..ale je tam rozdíl když je to KRBOVÉ?..má to jen pár milimetrů kůry

figurek*

kůra musí pryč jinak maso začadíte, až zčerná.

erik*
hodnocení

0x

Zdravím.to moc není dobrá kúra. Tvrdé dřevo dejte.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Už to tady zaznělo,ano lze,ale bez kůry,osekejte ji,sundejte.Z počátku byste měla udit při vyšší teplotě,aby se maso zatáhlo a pak znížit a v klídku udit.Já kombinuji buk a švestku,nebo třešen,hrušku.Pomalinku 10-12 hodin.

nomadm*
hodnocení

0x

Zdravím, chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), nicméně ve sklepě mám teď cca 10 st, ne zde zmiňovaných 8 st, je v tom nějaký problém? Můj tchán říkal, že to neva jen to nemám mít naložené při této teplotě 3-4 týdny, ale že stačí 2 týdny...

hodnocení

0x

nemůžu si pomoct ale mě nejvíc chutnalo maso vyuzené ze smrku,někteří to odsuzují ale já si vždy pochutnám.

buss

Joo četina se přidávala ke konci uzeníí.

ladaadal*
hodnocení

0x

Zkušenost s tím nemám, ale kamarád, co udí už léta a moc dobře zase má zásadu, že v určité fázi uzení tam přiloží jedno polínko čerstvé jabloně. Prý to tomu dodává lahodnější nádech. Chuťově jsem nic nepoznal, ale boule za ušima se nám dělaj vždycky.:D

hodnocení

0x

můj kamarád mi tvrdil že se dřevo z ovocných stromů používá až na konec uzení na tzv ovonění,kdyby se to prý udilo celé na ovocňáku hned vy zhořklo.považuje se za velkého mistra*smich* co je na tom pravdy? řekněte že je to kec ať ho můžu příště setřít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]