Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Uzení masa bukovým dřevem?

Od: jirule* odpovědí: 15 změna:

Ahojík,prosím o radu...lze udit maso krbovým bukovým dřevem?prosím o nějaký názor nebo odpověd..Děkuji Jířa

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

#uzené Toto všecko je v archivu. Třeba vám to pomůže

jirule*
16.12.12 21:16
hodnocení

děkuji :)

 

lidus*
hodnocení

2x

Nejlepší je švestka, třešeň a akát ale když přikládám já tak to nepoznám a topím vším, ještě to nikdy masu neuškodilo.

 

hodnocení

2x
avatar diesel

Otec vždy udil jen a jen na švestce nebo třešni.ale dá se jakýmkoliv tvrdým dřevem!

ladin2*

v zásadě udit jen tvrdým dřevem zbavene kury a udit studeným kouřem ,aby se maso nespeklo než vyudilo

 

stribrnak*
hodnocení

0x

bukové dřevo je vhodné,musí být ale zbavené kůry

doplněno 15.12.12 19:01:

kůra v uzení není dobrá jak jsem psal,má to potom nahořklou chut,pokud ho máte málo,zkuste doplnit bříźou,nebo dřevem z ovocného stromu bez kůry*ua*udte raději pozvolna,lepší déle na menší teplotu než to hrnout na plnej plyn

jirule*
hodnocení

děkuji..ale je tam rozdíl když je to KRBOVÉ?..má to jen pár milimetrů kůry

figurek*

kůra musí pryč jinak maso začadíte, až zčerná.

 

erik*
hodnocení

0x

Zdravím.to moc není dobrá kúra. Tvrdé dřevo dejte.

 

honzmalatny*
hodnocení

0x

Už to tady zaznělo,ano lze,ale bez kůry,osekejte ji,sundejte.Z počátku byste měla udit při vyšší teplotě,aby se maso zatáhlo a pak znížit a v klídku udit.Já kombinuji buk a švestku,nebo třešen,hrušku.Pomalinku 10-12 hodin.

 

nomadm*
hodnocení

0x

Zdravím, chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), nicméně ve sklepě mám teď cca 10 st, ne zde zmiňovaných 8 st, je v tom nějaký problém? Můj tchán říkal, že to neva jen to nemám mít naložené při této teplotě 3-4 týdny, ale že stačí 2 týdny...

 

hodnocení

0x
avatar kyticka777

nemůžu si pomoct ale mě nejvíc chutnalo maso vyuzené ze smrku,někteří to odsuzují ale já si vždy pochutnám.

buss

Joo četina se přidávala ke konci uzeníí.

 

ladaadal*
hodnocení

0x

Zkušenost s tím nemám, ale kamarád, co udí už léta a moc dobře zase má zásadu, že v určité fázi uzení tam přiloží jedno polínko čerstvé jabloně. Prý to tomu dodává lahodnější nádech. Chuťově jsem nic nepoznal, ale boule za ušima se nám dělaj vždycky.:D

 

hodnocení

0x
avatar kyticka777

můj kamarád mi tvrdil že se dřevo z ovocných stromů používá až na konec uzení na tzv ovonění,kdyby se to prý udilo celé na ovocňáku hned vy zhořklo.považuje se za velkého mistra*smich* co je na tom pravdy? řekněte že je to kec ať ho můžu příště setřít

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]