Uzení masa bukovým dřevem?

Od: Datum: 15.12.12 18:15 odpovědí: 15 změna: 23.01.13 20:12

Ahojík,prosím o radu...lze udit maso krbovým bukovým dřevem?prosím o nějaký názor nebo odpověd..Děkuji Jířa


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: stribrnak*
Datum: 15.12.12 18:23

bukové dřevo je vhodné,musí být ale zbavené kůry

doplněno 15.12.12 19:01:

kůra v uzení není dobrá jak jsem psal,má to potom nahořklou chut,pokud ho máte málo,zkuste doplnit bříźou,nebo dřevem z ovocného stromu bez kůry*ua*udte raději pozvolna,lepší déle na menší teplotu než to hrnout na plnej plyn

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jirule*
Datum: 15.12.12 18:33

děkuji..ale je tam rozdíl když je to KRBOVÉ?..má to jen pár milimetrů kůry

Datum: 19.12.12 10:08
avatar

kůra musí pryč jinak maso začadíte, až zčerná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.12.12 19:10
avatar

#uzené Toto všecko je v archivu. Třeba vám to pomůže

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jirule*
Datum: 16.12.12 21:16

děkuji

Datum: 15.12.12 19:23
avatar

Nejlepší je švestka, třešeň a akát ale když přikládám já tak to nepoznám a topím vším, ještě to nikdy masu neuškodilo.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: erik*
Datum: 15.12.12 19:55

Zdravím.to moc není dobrá kúra. Tvrdé dřevo dejte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.12.12 16:03
avatar

Otec vždy udil jen a jen na švestce nebo třešni.ale dá se jakýmkoliv tvrdým dřevem!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ladin2*
Datum: 18.12.12 06:17

v zásadě udit jen tvrdým dřevem zbavene kury a udit studeným kouřem ,aby se maso nespeklo než vyudilo

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.12.12 17:50
avatar

Už to tady zaznělo,ano lze,ale bez kůry,osekejte ji,sundejte.Z počátku byste měla udit při vyšší teplotě,aby se maso zatáhlo a pak znížit a v klídku udit.Já kombinuji buk a švestku,nebo třešen,hrušku.Pomalinku 10-12 hodin.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nomadm*
Datum: 23.01.13 12:39

Zdravím, chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), nicméně ve sklepě mám teď cca 10 st, ne zde zmiňovaných 8 st, je v tom nějaký problém? Můj tchán říkal, že to neva jen to nemám mít naložené při této teplotě 3-4 týdny, ale že stačí 2 týdny...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.01.13 20:05
avatar

nemůžu si pomoct ale mě nejvíc chutnalo maso vyuzené ze smrku,někteří to odsuzují ale já si vždy pochutnám.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 23.01.13 20:12

Joo četina se přidávala ke konci uzeníí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ladaadal*
Datum: 23.01.13 20:10

Zkušenost s tím nemám, ale kamarád, co udí už léta a moc dobře zase má zásadu, že v určité fázi uzení tam přiloží jedno polínko čerstvé jabloně. Prý to tomu dodává lahodnější nádech. Chuťově jsem nic nepoznal, ale boule za ušima se nám dělaj vždycky.:D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.01.13 20:10
avatar

můj kamarád mi tvrdil že se dřevo z ovocných stromů používá až na konec uzení na tzv ovonění,kdyby se to prý udilo celé na ovocňáku hned vy zhořklo.považuje se za velkého mistra*smich* co je na tom pravdy? řekněte že je to kec ať ho můžu příště setřít

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.