Jak naložit rybu?

Od: Datum: 04.12.12 17:17 odpovědí: 3 změna: 05.12.12 06:44

Nazdar všem,

máme v lednici kapra. Jeden člověk z něho kdysi dělával salát. Rybí salát. Prostě z tý čudly vyndal ty veliký kosti, zalil to nějakým lákem a šoupnul to na týden do lednice. Ty minikostičky se normálně rozložily, pak přidal hrášek, mrkev, cibuli a majonézu a výsledek byl luxusní. Bohužel už přesnej postup neznám.

Máte někdo nějakej podobnej tip? Pokud jo, předem díky!


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 04.12.12 17:45
 
avatar

Rybu vykostit, jak píšete ty velké kosti, rozkrájet na menší kusy a naložit do octového nálevu zředěného dle chuti. V octu malé kosti změknou a po týdnu, ale podle síly nálevu i dříve odceditRozkrájet na požadované kousky, přidat zeleninu, já jsem dával Moravanku, a majonézu a potom si již jen pochutnat. Přeji dobrou chuť. Dle potřeby ještě okořenit.

 
Datum: 05.12.12 06:17
 
avatar

Kapra je na rybí salát, řekla bych - škoda. Je to pěkná a masitá ryba, nechá se upéci, usmažit.

Na salát stačí tzv. čudly. Když se vyloví rybník, rybáři Vám dají kbelík té chamradi - malí okounci, bělice, línci...asi tak do 30 cm. Dá sice práci to očistit, ale nemají tak velké kosti a v tom octu se to snadno rozleží. A jinak, jak už dělal Ferda. Nešetřit cibulí a kyselým zelím, a hlavně nechat dlouho uležet. Jaga.:-P

Mám někde i recept na "rybí salát" z králíka. Králíky už několik let nechováme, ale vím, že i když to bylo pracnější, bylo to také moc dobré.

doplněno 05.12.12 06:29:

Zapomněla jsem: doplnit kořením: vyluhovat bobkový list, celý pepř a celé kuličky nového koření.

 
Datum: 05.12.12 06:44
 
avatar

Kapra do salátu?! *cert* To je strašně barbarské! Do salátu plevelné rybky, čudly! Jestli máte chuť na něco pikantnějšího, natřete porce, nejlépe tenké podkovy, na hodinku česnekem se solí a pak jen v mouce na olej.;) Nebo do mouky červenou papriku, nasoleného kapra obalit v mouce, osmahnout a do vyhřáté trouby v pekáčku, ve kterém jste nechali zesklovatět cibuli, nechat dopéct. *uspech*

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.