Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stále mi to leží v hlavě. Tuhle sobotu (bylo chladno) jsem ráno v prodejně maso-uzeniny zakoupila čerstvá kuřecí játra, přišla domů (cesta cca 5 minut) a játra v pytlíku šupla do lednice. Když jsem kolem 17h chtěla dělat véču, játra smrděla. V prodejně byla ten den otevírací doba do 15h, a protože v neděli mají zavřeno a v úspěšnost pondělní reklamace jsem nevěřila, játra jsem vyhodila. Je jiná možnost jak postupovat příště? Teda kromě toho, že obsah zkontroluji buď přímo v prodejně nebo okamžitě po příchodu domů.
Játra se velice snadno kazí. Asi je již měli dlouho v nabídce, Vy jste jim ještě přidala tím, že jste je nechala zavřené v tom igelitu. Měla jste je hned vyndat, vyprat - a pak už by se vidělo. Pokud by už tehdy byly cítit, šup s nimi zpátky. Otevírací dobu byste jistě stihla, prodavačka by si Vás jistě pamatovala.
Když něco koupím syrové, doma vybalím, operu, očichám a pak buď připravím k jídlu, nebo dám zamrazit. Tak příště hlavně použít nos hned, jak dojdete domů. Jaga.
No ano...Vy si myslíte že jste koupila čerstvá kuřecí játra...a když je donesete domů, že je jejich "stáří" 5 minut cesta...a 10 minut na pultě prodejny...Jenže zejména těch 10 minut v prodejně evidentně nebyla pravda...a spíše to bylo 10 dnů
Jiná možnost než je komntrolovat v prodejně asi není...
Těžko budete dokazovat (i když budete mít paragon), že jste játra koupila právě v té konkrétní prodejně..(oni klidně budou tvrdit, že jste je vyměnila za jiná játra z úplně jiné prodejny).
Dobrý den, obávám se, že další jiná možnost není. Játra zkontrolovat hned na prodejně nebo hned po příchodu domů. Ještě mě napadá, že příště ty játra z pytlíku vyjměte, když víte že je budete ještě týž den dělat. Reklamovat jste mohla zkusit i v pondělí, bud byste dostala "do ni, nebo po ni"
No - když pominu možnost takovou surovinu nekupovat (jde snad o největší ´hnus´ mezi ´masy´ *), pak pomůže jen kontrola na místě koupě - očichat, ochutnat...
*) játra - obecně, odbourávají všechny jedy, které zvíře pozře - a mnohé z nich nevylučuje, ale uchovává (třeba těžkých kovů bych se, vzhledem k délce výkrmu brojlerů neobával, ale antibiotik ano), navíc se - vzhledem k obsahu krve, kazí rychleji, než ryba...
doplněno 04.12.12 14:35: Já mám játra rád - ale jen čerstvá a jen vepřová... Drubeží - a kuřecí zvlášť, nejsou ani tak chutná (aspoň pro mne) a rozhodně jsou ´nejjedovatější´... Shodou okolností si jdu za chvíli dělat k obědu restovaná...
- jen tak naprudko, do polosyrova - musí zůstat vláčná... Ale jak píšu - jen vepřová a jen čerstvá (z ověřeného zdroje - v tomto případě domácí, ze dnes zabitého pašíka, skoro bych řekl - ještě teplá
)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.