Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat čokoládu z formiček

Od: zdenka12 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, poradí mi někdo, jak dostat z formiček čokoládu? Namočila jsem je do studený vody a pak do nich nalila čokoládu, teď ale nejde čokoláda ven :( . Jsou ale úplně nové, poprvé použité. Díky za každou radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Pokud nejdou vyklepat, zkuste trošičku nahřát v teplé vodě.

mowla*
hodnocení

0x

Zkus je dát na pár minut do mražáku...

doplněno 03.12.12 18:49:

Tak koukám - Liduš, že jsme se trefili do stejné minuty naprosto opačnou radou... *smich*

Nahřátí nepomůže - čokoláda se bude ´mazat´... Zmražení by pomoci mohlo - čokoláda i plech formičky se mrazem smrští a po vyndání se plech natáhne výrazně rychleji, než ztvrdlá čokoláda, ´odprejskne´...

doplněno 03.12.12 18:51:

Pokud mražák nepomohl - čokoláda neztvrdla, pak nevím... :(

zdenka12
hodnocení

Mrazák už jsem vyzkoušela, bohužel zatím nezabral :(

Zkuste čokoládu ve formičce jemně nadzvednout špičkou jehly. Čokoláda musí být co nejvíce studená.

hodnocení

0x

Vychladit aklepnout s formičkou o stůl.linku...vždy to zabralo!

hahanaj*
hodnocení

0x

kdysi jsem četla, že nové formičky se mají vždy vymastit a pak už nemusí - to vám sice nyní už nepomůže ale zkusila bych to taky špičkou nože podebrat a klepnout

ron*
hodnocení

0x

Dejte na 15 minut do mrazáku a poté neklepejte, ale zkuste formičkou zakroutit, čokoláda snad vyskočí. Pokud čokoládu z formiček nedostanete, nahřejte ji, z formiček vylejte a udělejte třeba čokoládové kuličky obalené v kokosu nebo kakau.

zdenka12
hodnocení

Díky ještě jednou za všechny rady. Já totiž zjistila, že jsem dostala špatně napsaný recept :( ,tuk měl být 100%! a tak jsem ještě nečer vydloubala čokoládu z formiček, pozvolna rozehřála v hrnci na mléko a nalila jí do papírových košíčků. Přeji všem krásné vánoce :)

zdenule
hodnocení

0x
Mám ten samý problém. Teď jsem dala do mrazáku, uvidím jestli to pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]