Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení vousů - jaké břity zvolit?

Od: pepak* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,ač se zdá otázka směšná-už nevím jakou značku břitů koupit,protože holení vousů je vždy utrpení.Mám tvrdé vousy a s nějakým Wilkinsonem a pod.se prostě neoholím.El.strojek je prý taky pro zlost.Co používate Vy?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Já Gilette Fiuson a je to pro mě taky utrpení *smich*

hodnocení

0x

staré klasické astry,ale zelené

pepak*
hodnocení

Jaké zelené? Ty žiletky jsou barevně označené z nějakého důvodu?

axlik*

Ty astry jsou nejhorší na světě, člověk se jednou oholí s tím, že to je tupý a trpí u toho a pak to může vyhodit..Ať zlatý nebo zelený nebo modrý, všechny mi vystačili maximálně na dvě oholení.. Já používám willkinson a jsem spokojen, příjde mi to lepší jak drahé jednorázové holítka který strojí opravdu za prd..

hodnocení

0x

Používám variantu "plnovous sestříhávaný strojkem".

hodnocení

0x

El.strojek je prý taky pro zlost? Asi jediná volba aby to nebylo utrpení ;)

pepak*
hodnocení

No jo,jenže jak poznat který funguje dobře a který ne.Řídit se systémem čím dražší-tím lepší,už dávno neplatí.Na trhu je spousta modelů.

Jsou dva typy frézkové a planžetové. Na tvrdé fousy je vhodnější frézkový. Ve frézkových je jednička Philips. I ten nejlevnější model je dobrý, pak jen vybírat dle vymožeností - akumulátorový (ty se pak liší rychlostí nabíjení), se zastřiháváním, voděvzdorný atd...

revis

Vyzkoušel jsem všechno možné, mám koupené strojky Philips 3 rotační, Braun planžeta. Klasik by řekl, jedině břitva ,ale to dneska asi nenajdete, myslím klasické holičství s holičem s břitvou a koženým pásem.Věřte tomu, že nejlépe se oholíte pitomým jednorázovým dvoubřitým strojkem za pár korun. Kdo chce komfort, koupí si Gillette. Já na to kašlu, jak se otupí, vyhodím.A to se nebavím o čase holení, tvrdé a delší vousy trvají el. strojkem 3x déle a ta bolest. Blbej strojek za pár korun Vás oholí lépe a rychleji , než super krám za 3000 Kč

michalov*
hodnocení

0x

Mám také "dráty". Pokud to máte jako já,tak jedině klasická žiletka do klasického držátka,jak to bývalo dříve před příchodem dvou,tří a já nevím jakých holicích planžet. Tyto ihned ztupím a stojí to pak hodně peněz.Doporučuji klasické žiletky.nechá se sehnat takový černý držák.Stojí to pár korun a žiletka Vám vydrží mnohem déle.ze začátku se asi párkrát trochu občas pořežete,ale pak se naučíte dedělat pohyby s tím strojkem do stran a je to OK. Kdo žiletky nepoužívá,snadno se s nimi fikne,protože je zhýčkaný vícebřitými strojky.El.strojek mám také,ale jen tak udrží strniště. Ten je jen na strniště když spěchám.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Za ty desítky let si moje dráty zvykly na Brauna, Philipsem se neoholím. A jakákoli žiletka, třeba i pětibřitá, je pro mě na jedno oholení, takže to bych se nedoplatil. Takže můj názor je vybrat si a vousy si zvyknou.

Ano, pokud si vousy zvyknou na planžetu tak je potřeba používat planžetu, pokud na frézky, tak je nutno pokračovat v holení frézkovým strojkem. To, ale nic nemění na tom, že frézkový holící strojek je výhodnější na tvrdé vousy, holící mechanismus je bytelnější než planžetový.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mě elektrický nevyhovoval, taky to mám jako dráty. Kolem huby si to beru zastřihovačem na vlasy a kotlety nějakým trojbřitem, co jsem dostal k Vánocům. Tam to není tak hrozný. Jak vezmu cokoli kolem papuly, okamžitě mám vyrážku a ten elektrickej mě navíc nikdy pořádně neoholil. Ale možná už jsou teď lepší, jen si to nedovedu představit. Mezi kůží a břitem je vždy nějaká překážka, která zapřičiní, že to neoholím dokonale.

zabu
hodnocení

0x

Klasickej vícebřitej Gilette, v mém případě Gilette Senzor. Jakoukoliv pěnu na holení ve spreji, zjistil jsem, že to je skoro jedno - vyjma těch úplně nejlevnějších, do 40kč. Práce max. na 5min.

cyril*
hodnocení

0x

Na kvalitní a rychlé oholení jedině břitvu.

hodnocení

0x

Mám taky tvrdé vousy, vyzkoušel jsem leccos a nejvíce mi vyhovuje kombinace - nejprve si natřít hubu horkou vodou (co vydržím), pak důkladně namydlit štětkou (pěna ve spreji vousy příliš nezměkčí) a k holení používám trojbřitový Mach 3. Ten mně vydrží dost dlouho. Když jsem zkoušel planžetového Brauna, tak na krku mně vousy zarůstaly zpět do pokožky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]