Nejste přihlášen/a.
Poradí mi někdo s problémem pokožky hlavy?Už spoustu měsíců mě svědí pokožka hlavy,po umytí vlasů je napnutá a tvoří se kousky odlupující se kůže,na hlavě jsou viditelná červená kola a je to velmi nepříjemné.Doktor na kožním mi poradil šampon jenže to je šampon co pokožku po umytí trochu zklidní ale problém neřeší.Děkuji za jakoukoliv radu.
Poradím - znovu na kožní! - může jít o psoriázu (pak pomůže zejména úprava jídelníčku, lupenka jako taková je neléčitelná), příznaky lze mírnit např. solnými koupelemi (švagrovi jsem dovezl pár desítek kilo solné krusty z Mrtvého moře - pomohlo) nebo o nějaký ekzém, plíseň... Každopádně pokud doktor na kožním nevymyslel nic jiného, než nějaký šampon,šel bych za jiným...
Obávám se, že to budeš mít to co já a můj brácha. Oběma nám na to pomáhala taková modrá voda na lupy "DIXI", ale muselo se to natírat denně. Bráchovi pak doktor předepsal nějaký šampon s kortikoidy a teď mu stačí jednou měsíčně se s tím umejt (nebo možná natřít po umytí, to si nejsem jist) a má na měsíc pokoj. Já zůstávám u té DIXI, ale zabírá čím dál míň. A jinak to vyčesávám a denně meju. Stačí si hlavu neumejt jeden dva dny a mám tam koláče jak krátery. Navíc se to rozlejzá i na nos a pod nosem ve vousech. Taky to někdy sleze před ušima jakoby na kotlety.
Jestli je to psoriaza, lupenka, tak problém nevyřeší nic. Ona ta potvora psorka se právě takhle tváří. Budete muset ke kožnímu chodit jako do houslí. samoleceni.cz/... O tomhle šamponu jsem se zmiňovala několikrát. Je skvělý. V lékárně, bez předpisu, stojí něco málo přes 100 kč, ale opravdu pomáhá. Zklidní oloupaná ložiska. A časem se nová nedělají. Když ho v lékárně nebudou mít, ať vám ho objednají. Na netu je škoda poštovného.
Laďo, brácha vydržel cca měsíc? Nebo to vzdal po týdnu?
No, brácha dehtový šampon zkoušel a mělo to nulovou účinnost, tak to bude něco jiného. Ale kdyby tazatel zkusil, rád bych znal výsledek u něho.
doplněno 29.11.12 17:27: Nene, zkoušel to za mlada asi 3 měsíce. Nadával, že smrdí a nefunguje. Já to pro jistotu ani nevyzkoušel - cejtil jsem ho párkrát a byl to teda puch..
Ale jelikož se mi to postupem let zhoršuje, tak pokukuju po něčem, co by mohlo pomáhat. Nějak se nemám čas či náladu dostavit na kožní
Lupénka, psoriáza, je systémové genetické onemocnění, kdy se imunita obrátí proti vlastnímu tělu. Léčit se nedá. Dají se pouze zmírnit projevy. Existuje biologická léčba, která funguje, ale kterou nemusí každý snášet. Je nesmírně náročná, takže ji nedostane každý. Jen lidé v aktivním věku, kterým nepomohlo nic, vůbec nic. Tuto léčbu dělají jen speciální lékaři. Většinou kožní a revmatologové.
V Ostravě na objednávku v lékárně je Polytar k dostání. A na netu ho také nabízejí, ale s dopravou výjde dráž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.