Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak spočítat bílky?

Od: akrass® odpovědí: 13 změna:

Mám dotaz, peču curkoví a oddělovala jsem si bílky do hrnce. Je jich tam opravdu hodně, ale nevím kolik. A teď chci péct pusinky a nevím, kolik tam těch bílků mám, jak to mám spočítat? A pokud máte supr recept na pusinky, budu moc ráda. Tohle cukroví moc nedělám a naposledy byly pusinky spíše placatější :) děkuji za info


Jak spočítat bílky?

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

dericcaster*
hodnocení

5x

Pokud máte možnost bílky zvážit, pak jeden bílek průměrně velkého vejce váží cca. 30-35g.

 

hodnocení

5x
avatar clayman

U našich vajec (průměrná velikost, ne malé, ne velké) váží 5 bílků 140g. 145/5 = 29g = 1 bílek.

Takže pokud máte např 210g bílků = 210/29 = 7,2 = 7 bílků atd. :)

 

askmenow*
hodnocení

2x

Rozbila bych ještě jedno vejce, a ať už v odměrce, nebo na váze, zjistila jeho objem/váhu no a pak to spočítala podle toho.

Případně nedopočítáte se podle toho, co jste pekla?

Nebo podle skořápek?

 

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Jak radí ostatní. Rozbít další vejce, oddělit bílek a zvážit.

Recept na kokosové pusinky:

3 bílky, 150 g krystalového cukru, 120 g kokosové moučky, 50 g prosáté strouhanky.

Bílky s cukrem ušleháme nad párou(ve vdní lázni) do husta, přidáme kokos, strouhanku a velmi zlehka pormícháme. Na vysypaný plech klademe lžičkou kopečky (nebo stříkáme pytlíkem). Pusinky sušíme v mírně vyhřáté troubě (max 100 stupňů)

 

dery*
hodnocení

1x

Já bych to zas tak neřešila... Prostě odhad - bílek sem, bílek tam, myslím, že na tom nesejde, jestli tam je tolik nebo tolik cukru atd., u pusinek to podle mě zas zak důležité není :)

 

hodnocení

1x
avatar bianca

dělám "Vídeňské pusinky": 3 bílky, 3 lžíce pískového cukru, 70 g čokolády, 100 g ořechů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašlehat cukr, lehce vmíchat nastrouhanou čokoládu a nastrouhané nebo pomleté ořechy. Na plech (na pečící papír) lžičkou tvořit hromádky a vložit do mírně vyhřáté trouby. Péct hodně pozvolna, spíš sušit, než pusinky zrůžoví. Upečené nechat vychladnout a možno je ještě navrch postříkat čokoládovou polevou.

Když se povedou a nepřesuší, jsou vynikající ;)

 

oklaf*
hodnocení

1x

Nikdy jsem bílky nepočítal, cukru podle chuti. Vždycky budou dost sladké. Dobrou chuť :))

 

hahanaj*
hodnocení

0x

spočítáte to, když si do hrnečku rozbijete další bílky a podle toho kolik jich rozbijete pak odměříte v hrnečku - nic jiného mne nenapadá

nebo spočítat podle receptů co jste pekla ,kolik tam bylo psáno vajec

 

kudrlinka
hodnocení

0x

Asi pozdě, ale super recept mám:

350g cukru moučka + citr. šťáva + 5 bílků šleháme nad parou cca 5 minut do tuha. Pusinky jdou vysoké. V předehřáté troubě na 70 C sušíme cca 40 minut. Polévám čokoládou.

luciekytlicova

Dobrý den, měla bych dotaz kolik do kokosek dávátet citronové šťávy? Díky moc za odpověď a hezký den :)

 

skladanka
hodnocení

0x

Já mám recept na pusinky, které rásně drží tvar a v podstatě se nehnou :) takže co si vytvoříte, to máte.

Kolik váží bílky, tak jednou tolik cukru krupice nebo krystal. Tzn 100G bílků, 200g cukru,

Bílky vyšlehám do tuha a pak přimíchám cukr. Dělám kopečky lžičkou.

Suším na cca 100% max, čas nevím (cca 2 hodiny) průběžně zkuším, jakmile jde pusinka odlepit a je tuhá na dotek, je hotovo. Pusinky jsou moc dobré, dělám každý rok :).

skladanka

Omlovám se má být, že suším na cca 100 stupňů :D

Pusinky jsou tlamolep který se dělá z nouze aby se bílky nějak zpracovaly. U nás o to nikdo moc nestál a tak jsme hledali na netu co ještě by se dalo udělat a našli jsme recept na štafetky. Zkuste je a na pusinky můžete zapomenout ;) Štafetky jsou tisíckrát lepší.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]