Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, peču curkoví a oddělovala jsem si bílky do hrnce. Je jich tam opravdu hodně, ale nevím kolik. A teď chci péct pusinky a nevím, kolik tam těch bílků mám, jak to mám spočítat? A pokud máte supr recept na pusinky, budu moc ráda. Tohle cukroví moc nedělám a naposledy byly pusinky spíše placatější děkuji za info
Dobrý den.
Jak radí ostatní. Rozbít další vejce, oddělit bílek a zvážit.
Recept na kokosové pusinky:
3 bílky, 150 g krystalového cukru, 120 g kokosové moučky, 50 g prosáté strouhanky.
Bílky s cukrem ušleháme nad párou(ve vdní lázni) do husta, přidáme kokos, strouhanku a velmi zlehka pormícháme. Na vysypaný plech klademe lžičkou kopečky (nebo stříkáme pytlíkem). Pusinky sušíme v mírně vyhřáté troubě (max 100 stupňů)
dělám "Vídeňské pusinky": 3 bílky, 3 lžíce pískového cukru, 70 g čokolády, 100 g ořechů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně zašlehat cukr, lehce vmíchat nastrouhanou čokoládu a nastrouhané nebo pomleté ořechy. Na plech (na pečící papír) lžičkou tvořit hromádky a vložit do mírně vyhřáté trouby. Péct hodně pozvolna, spíš sušit, než pusinky zrůžoví. Upečené nechat vychladnout a možno je ještě navrch postříkat čokoládovou polevou.
Když se povedou a nepřesuší, jsou vynikající
Asi pozdě, ale super recept mám:
350g cukru moučka + citr. šťáva + 5 bílků šleháme nad parou cca 5 minut do tuha. Pusinky jdou vysoké. V předehřáté troubě na 70 C sušíme cca 40 minut. Polévám čokoládou.
Já mám recept na pusinky, které rásně drží tvar a v podstatě se nehnou takže co si vytvoříte, to máte.
Kolik váží bílky, tak jednou tolik cukru krupice nebo krystal. Tzn 100G bílků, 200g cukru,
Bílky vyšlehám do tuha a pak přimíchám cukr. Dělám kopečky lžičkou.
Suším na cca 100% max, čas nevím (cca 2 hodiny) průběžně zkuším, jakmile jde pusinka odlepit a je tuhá na dotek, je hotovo. Pusinky jsou moc dobré, dělám každý rok .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.