Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodila jsem s lhářem

Od: monika25* odpovědí: 18 změna:

Necelý rok jsem chodila s milým klukem, byla jsem do něj opravdu hodně zamilovaná. Během vztahu mi párkrát zalhal. Ale rozešla jsem se s ním kvůli úplně jiným okolnostem, ale to už není podstatné.
Včera jsme se sešli jen tak na kafe. A přiznal se mi asi ke spoustě obrovských lží, o kterých já jsem neměla do té doby ani tušení. Prý potřeboval ulevit svědomí. Zjistila jsem, že měl jinou práci než tvrdil, že nemá řidičák, že přede mnou neměl tak dlouhé vztahy, jak tvrdil. Jeho finanční situace je úplně jiná, než jak vystupoval. Zahrnoval mě velkými květinami, dárečky, platil mi večeře. Přitom měl asi poloviční plat než mi říkal a byl rád, že s penězi vyjde od výplaty k výplatě.
Přitom paradoxní je, že já jsem mu spíš všechny ty dárky vyčítala, že za mě utratí moc peněz. Sama jsem ještě studovala VŠ a byla ráda za každou korunu z brigády.
Rok jsem vlastně byla s úplně jiným člověkem, než jsem si myslela...
Připadám si jako hloupá husa. Takovéto případy znám jen z dámských časopisů, ale nikdy by mě nenapadlo, že se to stane zrovna mě...
Stalo se vám někomu něco podobného?
Jinak mně je 25 let, jemu 27. Podle mě je to nezralá osobnost.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Když člověk miluje, musí věřit. Nelze stále slídit po důkazech, ověřovat si fakta, to by zabilo jakýkoliv vztah. Nekladla bych si za vinu, že jste někomu naletěla, nejste státní policie, to se stane, spíš se poučte do budoucnosti, čeho se při výběru přítele vyvarovat.

Jeho lži byly opravdu asi v souvislosti s jeho nejistotou a malým sebevědomím, spojeným se strachem, aby si vás udržel. navzdory tomu, že nejste nějaká materialistická a náročná přítelkyně a nečekala a nechtěla jste to od něj. On byl v zajetí svého poznání a preferencí a žebříčku svých hodnot. Neklaďte si toto nijak za vinu, to je o něm, ne o vás.

Otázka je, nakolik lhal a lže v jiných věcech, které by mohly být v jeho prospěch, ale to už není otázka pro vás. Je vaší minulostí. Udělejte za tím tlustou čáru a zavřete tuto knihu. Pokud jste schopna z toho vyvodit nějaké poučení pro svou budoucnost, tak to udělejte, chybami se člověk učí. Dále bych se tím nezabývala.

hodnocení

2x

Neřešte to příliš! Co už?! Je to pryč jako včerejší den. ;) Ikdyž se říká, že stejnou chybu dělá člověk tak dlouho, dokud se nepoučí. *hej* Ale že byste proto měla špatně spát, to ne. Narovnejte se, koukejte před sebe a jděte dál! *placni* Víte proč nemá člověk oči vzadu na hlavě? Protože se potřebuje dívat kam jde. Dopředu a ne dozadu. Hodně štěstí a laskavý osud, který vám nebude nabízet divné chlapy.*slunce*

pt®
hodnocení

1x

Zřejmě, tě nechtěl ztratit, ale myslel si, že si tě takto udrží, tvou lásku, tvou náklonnost. Dnes, kdy kolem sbe slyší, že holky hledají jen pracháče? Tak chtěl působit, jako pracháč, třeba mu to radili i kamarádi. Rozešli jste se, a každý jste o jednu zkušenost bohatší, buďto se z nich poučíte nebo ne. Jinak nevím. - pt

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den. Spíš je zarážející, že jste ho za tak dlouhou dobu neprokoukla...

monika25*
hodnocení

To víte, že si za to sama sobě hrozně nadávám... Tak nějaké pochybnosti jsem měla. Ale on vždy vystupoval suveréně. A přece ho nebudu chodit kontrolovat třeba do práce - kam údajně dojížděl. Účet jsem mu taky nekontrolovala. A třeba oblečený chodil vždy pěkně a značkově (ale z kvalitních sekáčů...).

minimami

...ono když člověka milujete, a přestože tušíte lež, stejně nechcete věřit tomu, že zrovna vás tahá za nos.

Po rozvodu, v té době na MD s dětmi 1.5 a 3 roky, jsem žila s lhářem 3 roky než jsem s ním vyrazila dveře. Např.: navezl mě do paušálu pro nás dva a samozřejmě jen na moje jméno, ale že to bude platit. on. Já doplácela tisíce. "Pozdě" jsem udělala podrobný výpis vyúčtování, předložila ho při večeři na stůl a myslela jak jsem ho dostala. Několik stránek kde byly hovory dlouhé i 45 minut, nespočetně SMS, ale na moje číslo (mezi sebou jsme měli 300 minut předplacených) bylo z jeho čísla voláno necelých 22 minut za měsíc. On se na ty lejstra ani nepodíval (dobře věděl co vnich je), sklonil hlavu k talíři a prohlásil "Já nikam nevolam ani nepíšu". Když byl nemocný vykrádal dětem kasičky (cca po 2500,-Kč). Když už našel práci, chodil téměř 3 měsíce bez výplaty, že peníze budou v pátek... příští týden... v půli měsíce... koncem měsíce... že další měsíc dostane vše najednou... a dalo by se vyprávět, ale já to tady uzavřu.

artik*
hodnocení

0x

a čemu to vadilo?

sebod*

Lhát se nemá *cert* ALE! Nechtěl Ti jen imponovat? Neměl třeba mindrák z toho, že Ty studuješ VŠ? Že on má sice značkový oblečení, ale ze sekáče? Není od něho hezké, že Ti kupoval dárky a sám pak třeba neměl ani na svoji režii? Co když tuto hru rozehrál na začátku vztahu jen proto, aby Tě získal a pak nevěděl,jak z toho ven? Není třeba zatratit každého, kdo lže. Je třeba přihlédnout k důvodu, PROČ tak udělal. Je tu snad někdo, kdo v životě NIKDY nezalhal?

luke237
hodnocení

0x
Ty by jsi s nim snad zacala chodit, kdyby ti rekl, ze z vyplaty sotva preziva, nejenze nema auto, ale jeste nema ani ridicak a ze pred tebou nemel zadne vztahy, takze je to - co se vaznych vztahu tyka - nezkusenej "zajic"? Ktera zenska by se chtela zahazovat s takovou NULOU BEZ BUDOUCNOSTI?
monika25*
hodnocení

Asi jsem jiná a divná... Ale předtím můj první přítel byl bez auta, s malým platem a neměl za sebou žádný vztah (bylo mu 22, mě 18 a byli jsme spolu dva roky). Pak jsem byla další dva roky s přítelem, který měl sice auto, plat měl průměrný a za sebou měl jen jeden vážný vztah (bylo mu 23let, mě 22). ani s jedním přítelem jsem nebyla kvůli penězům nebo postavení. Záleželo mi na tom jací jsoun a jak se chovají - ke mně i ke svému okolí. To je podle mě mnohem důležitější než víše bankovního konta.

iz*

Mně přijde, že Vám chtěl nějak imponovat, že se obával, že by pro studentku VŠ mohl být příliš obyčejný. Prostě si myslím, že si (skoro vůbec) nevěřil.

Vztah bez důvěry by nebyl vztahem. Podle mne je normální, že jste jej nijak zvlášť neprověřovala.

buss
hodnocení

0x

Bylo by lepší, kdyby tě okradl, využíval jako jiní? Ale imponovalo to, ne?

hodnocení

0x

Moniko, nemusíte si připadat, jako hloupá husa. Váš vztah skončil. Vzpomínejte tedy na něj v dobrém. Podle toho, co píšete, se k Vám, mimo jiného, choval pozorně a byl milý. Strávili jste spolu určitý čas a je to už pryč. Tak proč se zaobírat tím, co jste se dozvěděla, či nedozvěděla později a dělat nějaké soudy? Důležité je, že vám spolu bylo chvíli dobře a že Vás měl, ten necelý jeden rok, rád. Ať je jakýkoliv, jistě do Vašeho života vnesl i něco pěkného. Jestli lže, je to jeho problém a Vy ho za něj řešit nemusíte, ani ho za to soudit. On s tím musí žít, Vy ne. Je dobré vidět na věcech, které jsou již naší minulostí i to dobré, co nám to dalo... Když je člověk zamilovaný, leckdy nevidí a nevnímá to, co by mu jindy neuniklo...Až s odstupem času vidí věci jinak. Tak, jak je vidíte třeba i Vy teď. Ale s tím už nenaděláte nic, nezměníte prožitou minulost. Vynášet nad ním soudy dnes, není potřeba. Nikomu to nepomůže a nepřinese žádný užitek...Přeji Váš nový vztah byl založen na důvěře a bez lží...

doplněno 02.11.12 14:17:

Omlouvám se, v poslední větě mi vypadla písmenka. Opravuji tedy - přeji Vám,aby Váš nový vztah...

honzav88*
hodnocení

0x

Každý chlap se na začátku vztahu snaží udělat dojem (peníze, dárky apod.), on to prostě přehnal a pak se do těch lží sám zamotal. Myslím, že jeho lži byly neškodné. Samozřejmě kdyby se vztah rozvíjel, chtěli jste založit rodinu, společně bydlet apod., pak by asi problém nastal... Těžko soudit, ale vracet se k němu asi nehodláte, tak to prostě vzít jako životní zkušenost a hlavně nezratit víru v upřímné lidi - snad nějací jsou :)

askmenow*
hodnocení

0x

Chápu, že je to nepříjemné. Pokud v tom byl dobrý, a pokud jste s eo něj zajímala, ale on se přesto zvládal držet svých lží, není to vaše chyba. Také si myslím, jako většina lidí tady, že to byla jeho snaha vám imponovat a následně, když vás získal, si vás udržet. Možná začal jednou, dvěma lžima, když si myslel, že u vás stejně nemá šanci, jenže pak se to začalo slibně vyvíjet, on o vás nechtěl přijít, neměl odvahu to přiznat a už se to nabalovalo. Jako pozitivní bych vnímala to, že ví, že to nebylo správné a že se přiznal. pokud takto jednal jen s vámi a už tak jednat nebude, může jít o selhání. Pokud však má takovéhle sklony častěji, stálo by to za konzultaci u psychologa. Ono by to za ni asi stálo tak jako tak - aby si vybuduval sebedůvěru a odstranil motivy, které ho ke lhaní vedly.

Nejste spolu, takže to už nemusíte řešit... je to lepší, než kdybyste spolu stále byli a vy k tomu v rámci vztahu musela zaujmout nějaké stanovisko.

ivik*
hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte , škrtněte ho ze života, chlapů je víc...To, že se Vám to stalo v 25 letech je normální, musíte poznat jěště mnoho lidí , povah, charakterů.. Mně je 49 let a před půl rokem jsem se náhodou potkala s mužem, který je o 10 let mladší, právě se mu zhroutilo manželství, odešla od něj žena se 4 dětmi k příteli, on mně krmil uši tím, jak byl hodný, čestný, makal, atd. a ona udělala tohle. Pak mě tak nějak jako že pozval na kafe, s čímž jsem souhlasila, ale na kafe se nešlo, přijel ke mně domů a narovinu mi řekl, že jsem mu velmi sympatická a že se se mnou chce milovat...Bohužel jsem se nechala svést, jsem sama, takže jsem tím, nikomu neublížila a on se mi opravdu líbil a taky mně to zvedlo sebevědomí.Řekl mi, že chce, abych byla jeho kamarádka.Od té doby uplynulo asi 6 měsíců, vůbec se mi neozval, potkali jsme se náhodou na ulici a bylo vidět, že by nejraději zalezl pod zem, protože těch ženských má asi zásobu a to vidím i jako důvod odchodu jeho ženy.Řekl mi, že miluje sex a ženský.Muži jsou někdy velmi zvláštní, já to neřeším, ale nechápu, co někdy dokážou nám naivkám nalhat jen proto, aby vypadali tak nějak jinak, než jací jsou.Nezoufejte, je jen škoda času, který jste s ním ztratila, ale najděte si někoho opravdového...

Pro Ivik - neodsuzuji, v životě se může stát ledacos, a když je člověk delší dobu bez spřízněné duše /a těla:D/, snadno pohledne pěkným řečičkám. Přesto si myslím, že žena by neměla hned a okamžitě každému "podržet". Příroda nás neobdařila jenom těmi potřebnými orgány, ale i duší a v některých případech i mozkem. Proto bych dřív, než skotačit hned v posteli, toho člověka poznávala, jaký je, jak se chová, jak jedná. A ten sex by byl teprve tím vyvrcholením vzahu. Právě ty medové řečičky, na kterých podobní vykukové naivní ženské utáhnou, jsou to nejpodezřelejší. Ženské mu zobou z ruky, jistě jich má povícero. A když se mu zadařilo, hodil Vás přes palubu jako starý hadr a jde dobývat další.

A vyhovět mu hned, pokud si řekne, že se chce milovat? To je snad leda pracovní náplní náplní děvčat u Dolního Dvořiště. /Nedají každému, jenom tomu, kdo si o to řekne.*smich*/

Připomíná mi to chování podle hospodské písničky: "Šup sem, šup tam, nám už je to všechno jedno, šup sem, nám už je to fuk!"

A pro původní tazatelku: buďte ráda, že jste se rozešli a že je to všechno za Vámi. Jste mladá a chlapce jistě najdete. Jen už buďte obezřetnější a nevěřte hned všemu, čím Vám bude krmit uši. Předejdete tak mnohým zklamáním. *mala* Jaga.

ivik*

Pro Jaga: Vážená moralistko, já jsem právě proto sama, že jsem každému hned nepodržela,jak hnusně píšete.Vůbec mě neznáte, tak nemoralizujte.Toho známého jsem znala celkově 10 let, ale ne po stránce osobních problémů, pouze po stránce pracovní.Neudělujte morální poučky, možná sama jste v životě vše nedělala O.K.Podle věku soudím, že už máte odzvoněno a že je ve Vás pouze více či méně závisti.Co jsem si všimla, radíte kdekomu cokoliv, několikrát jste radila v mých dotazech i mně, ale bylo to spíš takové bla, bla.. než konkrétní opravdová rada. Patent na rozum tady němá nikdo, tak se nepleťte do problémů, kterým asi moc nerozumíte.Chytračit a moralizovat umí každý...

doplněno 04.11.12 16:55:

Nemusíte mi psát na vnitřní poštu, já se za to, co komu napíšu, nestydím, nemám obavy ze ztrapnění, svůj názor na Vaši odpověď k mému příspěvku jsem Vám napsala a divím se, že se Vy nestydíte používat výrazy "podržet" apod. ve veřejné diskuzi,Odpovídala jsem původní tazatelce s úmyslem jí sdělit, že ve 25 letech může ženská udělat chybu zrovna tak jako v 50 letech.Vůbec jste nepochopila smysl mé odpovědi a proto pokládám za zbytečné si o tom dál psát...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]