Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku?

Od: odpovědí: 9 změna:

Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku? Mrazíte je?

Díky.

9 odpovědí na otázku

 

 


2x
avatar magdon

Záleží na tom, jak máte hladovou rodinu;). Pokud jí nesníte, tak pár let.

 


2x
avatar babajaga

Kdysi jsme dělali domácí klobásky - vepřové+hovězí+králík. To byla pochoutka. Mrazák jsme neměli, tak jsme je zavářeli do sklenic pod víčka po několika kusech. Po otevření a ohřátí byly jako čerstvé, jen takové trochu měkčí. Ale chuť se zachovala. Dodnes ji cítím na jazyku. Škoda. Jaga.

To Babajaga-*palec*úplně je cítím na jazyku.a nejvíce mi chutnali z vepřového a skopového!

doplněno 04.11.12 20:14:

JJ dokonce matka dokonce zavařoval nejen uzené (spíše jen maso než špek či slaninu) ale i syrové (postup nwn) ale díky sterilaci se pak dalo jíst přímo ze sklenice ,Používala skleněné zavařovačky se skl.výčkem (říkala ji masovky) těsnicí guma měla průřez cca4x4mm).

 


0x
avatar miramira

vydrží tam tak dlouho, jak ji tam necháte. Ale neměla by se skladovat více jak několik týdnů, do cca měsíce. Každá potravina podléhá zkáze i zmražená. Pokud necháte kuře v mrazáku déle jak půl roku. Obvykle se může stát, že je pak chuťově "hnusné". Klobásy bych doporučoval inhed ke spotřebě nebo ve vhodných podm. nechat vysušit = ideál (nějaká komora se stálou malou vlhkostí a přístupem vzduchu).

 


0x

Vydrží tak dlouho, než ji spotřebujete. Samozřejmě není vhodné nechávat jídlo zmrazené příliš dlouho, ztrácí na kvalitě. Ale pár týdnu bych tam klobásu klidně nechala.

 


0x

Pokud je zmažená trvale (-18°C a méně)a v nějakém vzduchotěsném obalu (aspoň pytlík, preferuju krabičky se silikonovým těsnění), i několik let... Ztrácí ale na chuti...

Klobásy (a maso obecně) je nejlépe usušit (jak píše kolega výše) a nebo zavařit...

doplněno 03.11.12 16:45:

To Babajaga, Diesel: Zavařovali jsme i libové uzené, bůček a špek - pokaždé dobrůtka... Čerstvý chleba k tomu...

Ještěže su aktuálně po jídle...

*smich*

 


0x

Podle tohoto doporučení 6 měsíců maximálně bosch-home.com/...

 


0x
avatar majsterjoe

Vzhledem k tomu, ze uz je tepelne opracovana, vydrzi i rok.

Jinak cerstve mraztene maso tech 8-10 mesicu, vyjimka je maso mlete a ryby.

Nektere mrazene vyrobky maji minimalni trvalivost 12 mesicu. Opakuji, minimalni.

Ale dobre klobasy se u me v mrazaku neschovaji, ty se sni co nejdrive .

Podle manželky je nutnost dávat klobásy do mrazáku, aby alespoň chvíli vydržely a nesnědly se hned. V mrazáku (-24 C) po půl roce už nic moc.

 

 


 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2020 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]