Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku?

Od: kendi odpovědí: 9 změna:

Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku? Mrazíte je?

Díky.

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar magdon

Záleží na tom, jak máte hladovou rodinu;). Pokud jí nesníte, tak pár let.

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Kdysi jsme dělali domácí klobásky - vepřové+hovězí+králík. To byla pochoutka. Mrazák jsme neměli, tak jsme je zavářeli do sklenic pod víčka po několika kusech. Po otevření a ohřátí byly jako čerstvé, jen takové trochu měkčí. Ale chuť se zachovala. Dodnes ji cítím na jazyku. Škoda. Jaga.

To Babajaga-*palec*úplně je cítím na jazyku.a nejvíce mi chutnali z vepřového a skopového!

doplněno 04.11.12 20:14:

JJ dokonce matka dokonce zavařoval nejen uzené (spíše jen maso než špek či slaninu) ale i syrové (postup nwn) ale díky sterilaci se pak dalo jíst přímo ze sklenice ,Používala skleněné zavařovačky se skl.výčkem (říkala ji masovky) těsnicí guma měla průřez cca4x4mm).

 

hodnocení

0x
avatar miramira

vydrží tam tak dlouho, jak ji tam necháte. Ale neměla by se skladovat více jak několik týdnů, do cca měsíce. Každá potravina podléhá zkáze i zmražená. Pokud necháte kuře v mrazáku déle jak půl roku. Obvykle se může stát, že je pak chuťově "hnusné". Klobásy bych doporučoval inhed ke spotřebě nebo ve vhodných podm. nechat vysušit = ideál (nějaká komora se stálou malou vlhkostí a přístupem vzduchu).

 

ron*
hodnocení

0x

Vydrží tak dlouho, než ji spotřebujete. Samozřejmě není vhodné nechávat jídlo zmrazené příliš dlouho, ztrácí na kvalitě. Ale pár týdnu bych tam klobásu klidně nechala.

 

mowla*
hodnocení

0x

Pokud je zmažená trvale (-18°C a méně)a v nějakém vzduchotěsném obalu (aspoň pytlík, preferuju krabičky se silikonovým těsnění), i několik let... Ztrácí ale na chuti...

Klobásy (a maso obecně) je nejlépe usušit (jak píše kolega výše) a nebo zavařit...

doplněno 03.11.12 16:45:

To Babajaga, Diesel: Zavařovali jsme i libové uzené, bůček a špek - pokaždé dobrůtka... Čerstvý chleba k tomu...

Ještěže su aktuálně po jídle...

*smich*

 

lio
hodnocení

0x

Podle tohoto doporučení 6 měsíců maximálně bosch-home.com/...

 

majsterjoe*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, ze uz je tepelne opracovana, vydrzi i rok.

Jinak cerstve mraztene maso tech 8-10 mesicu, vyjimka je maso mlete a ryby.

Nektere mrazene vyrobky maji minimalni trvalivost 12 mesicu. Opakuji, minimalni.

Ale dobre klobasy se u me v mrazaku neschovaji, ty se sni co nejdrive .

Podle manželky je nutnost dávat klobásy do mrazáku, aby alespoň chvíli vydržely a nesnědly se hned. V mrazáku (-24 C) po půl roce už nic moc.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]