Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku?

Od: Datum: 02.11.12 10:57 odpovědí: 9 změna: 04.11.12 22:44

Jak dlouho vydrží klobása v mrazáku? Mrazíte je?

Díky.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 02.11.12 11:12
 
avatar

vydrží tam tak dlouho, jak ji tam necháte. Ale neměla by se skladovat více jak několik týdnů, do cca měsíce. Každá potravina podléhá zkáze i zmražená. Pokud necháte kuře v mrazáku déle jak půl roku. Obvykle se může stát, že je pak chuťově "hnusné". Klobásy bych doporučoval inhed ke spotřebě nebo ve vhodných podm. nechat vysušit = ideál (nějaká komora se stálou malou vlhkostí a přístupem vzduchu).

 
Od: ron*
Datum: 02.11.12 11:35
 

Vydrží tak dlouho, než ji spotřebujete. Samozřejmě není vhodné nechávat jídlo zmrazené příliš dlouho, ztrácí na kvalitě. Ale pár týdnu bych tam klobásu klidně nechala.

 
Datum: 02.11.12 11:35
 
avatar

Záleží na tom, jak máte hladovou rodinu;). Pokud jí nesníte, tak pár let.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mowla*
Datum: 02.11.12 11:38
 

Pokud je zmažená trvale (-18°C a méně)a v nějakém vzduchotěsném obalu (aspoň pytlík, preferuju krabičky se silikonovým těsnění), i několik let... Ztrácí ale na chuti...

Klobásy (a maso obecně) je nejlépe usušit (jak píše kolega výše) a nebo zavařit...

doplněno 03.11.12 16:45:

To Babajaga, Diesel: Zavařovali jsme i libové uzené, bůček a špek - pokaždé dobrůtka... Čerstvý chleba k tomu...

Ještěže su aktuálně po jídle...

*smich*

 
Od: lio
Datum: 02.11.12 11:47
 

Podle tohoto doporučení 6 měsíců maximálně http://www.bosch-home.com/Fil…nalFiles/manualy/KIV34A51.pdf

 
Datum: 03.11.12 07:27
 
avatar

Kdysi jsme dělali domácí klobásky - vepřové+hovězí+králík. To byla pochoutka. Mrazák jsme neměli, tak jsme je zavářeli do sklenic pod víčka po několika kusech. Po otevření a ohřátí byly jako čerstvé, jen takové trochu měkčí. Ale chuť se zachovala. Dodnes ji cítím na jazyku. Škoda. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 03.11.12 16:35
 
avatar

To Babajaga-*palec*úplně je cítím na jazyku.a nejvíce mi chutnali z vepřového a skopového!

doplněno 04.11.12 20:14:

JJ dokonce matka dokonce zavařoval nejen uzené (spíše jen maso než špek či slaninu) ale i syrové (postup nwn) ale díky sterilaci se pak dalo jíst přímo ze sklenice ,Používala skleněné zavařovačky se skl.výčkem (říkala ji masovky) těsnicí guma měla průřez cca4x4mm).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.11.12 20:28
 
avatar

Vzhledem k tomu, ze uz je tepelne opracovana, vydrzi i rok.

Jinak cerstve mraztene maso tech 8-10 mesicu, vyjimka je maso mlete a ryby.

Nektere mrazene vyrobky maji minimalni trvalivost 12 mesicu. Opakuji, minimalni.

Ale dobre klobasy se u me v mrazaku neschovaji, ty se sni co nejdrive .

 
Datum: 04.11.12 22:44
 

Podle manželky je nutnost dávat klobásy do mrazáku, aby alespoň chvíli vydržely a nesnědly se hned. V mrazáku (-24 C) po půl roce už nic moc.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.