Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další kaz?

Od: sunnyj* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

asi před měsícem sem měla kaz :( na místě jak dva zuby vedle sebe "potkávájí" -nevím jak to napsat...Zubařka mi ho vyvrtala a všechno bylo v pořádku, jenže jsem si teď všimla,že na tom druhém zubu ho mám možná taky a bojím se že to bude kaz,není sice vidět,ale zdá se mi,že ten zub není na tom místě zdravý :-P zdá se mi jak kdyby se mi ten kaz provrtával "vnitřkem zubu" ale zvenku nejde vidět... K zubařce jít nechci,bojím se toho že by mi zase vrtala zub a za injekci se mi platit nechce,ale nechci tu bolest zažít potřetí :-/ Vím mnoho věcí bolí více...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vy vlastně nevíte, co chcete. Chcete mít zdravý chrup, ale nechcete platit a bojíte se bolesti. Tyhle 3 aspekty se jen těžko složí dohromady.

Ta kazivost: pokud se utvoří na zubu kaz v místě, kde přiléhá na zub druhý, je klidně možné, že kaz začne bujet i na tom druhém zubu, vedlejším. Je to stejné, jako když máte v košíku jablka. Jedno začne hnít a pokud není včas odstraněno, hnijí od něj postupně i ty, které jsou nejblíž.

Takže bych přestala uvažovat o bolesti, o penězích a pospíšila si k zubaři. Jedině on může posoudit, jak na tom jste.

Já byla včera, stálo to skoro 1.000 Kč, příjemné to také moc nebylo, ale už je všechno v pořádku, nic nebolí, zuby drží a já se zase mohu usmívat na dědečky!

Lepší zaplatit a chvilku vydržet, než mít zby jako noty na buben. Nemám pravdu? Jaga.

doplněno 31.10.12 06:49:

Navíc, jak rozumně píšete, jsou i horší bolesti. Když si pomyslím, že při prvním porodu přirozenou cestou jsem vytlačila mimino o váze 4,30 kg /a podruhé 4,05 kg/, tak nějaké to vrtáníčko mě vůbec nedokáže rozhodit.*smich*

hodnocení

0x

Nějak nechápu, jakou pomoc očekáváte na poradně? Zubní kaz po netu fakt opravit neumím, takže jeko nejlepší radu Vám doporučuji běžte za zubařkou a nechte si to zkontrolovat. Trochu nechápu, proč by Vám kvůli vrtání kazu dávala injekci? Vždyť ta injekce bolí víc, než samotné vrtání. Vždyť dnes mají vrtačky s vodní mlhou, takže to nebolí skoro vůbec.

sunnyj*
hodnocení

Jen jestli je to možné...Aby ten kaz "přeskočil" z jednoho zubu na druhý.No když vrtá do toho kazu,tak to bolí a má bohužel jen obyčejnou vrtačku

krkovicka*
Názor mojí zubařky je takový,že ano.Jde o dominový efekt.Stačí jeden zanedbany kaz a druhý jde ihned po něm.Zároveň zkažený mlecny zub je lépe vytrhnout než si od něho nakazit stálé a zdravé zuby.
doplněno 30.10.12 22:46: To promon-klidně snesu opíchanou celou pusu než cítit bolest se zvukem vrtačky.To mi i studentka UK zlomila injekci v horním patře a nechalo mě to v klidu.Injekce mě nebolí,takže každý to máme nastavený jinak;)
doplněno 30.10.12 22:49: Ještě cituji mou zubařku-za předpokladu,že se zuby dotýkají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]