Nejste přihlášen/a.
Nepouživáte někdo z vás plech na vanilkové rohličky,myslim ten co už tam má vyznačené ty rohlíčky a nemusi se tvořit ručně.Tam se to těsto natlači nebo jak ho tam dostáváte?Chceme to koupit známe co rada peče jako dárek a tak bychom potřebovali nějakou vlastní zkušenost s tím pomocnikem,at nás stím nevyhodi ale přinese ji to potěšení.Děkujem moc.
Známá má, špatně se to vyklápí, láme se to a nemají ani hezký tvar. Jsou takové moc rozcapené. Já dělám rohlíčky jen ruční, z válečků a zatáčím je víc do kruhu. Jeden čas jsem zkoušela i vyklápět z formiček na plech /jen vytvarovat ve formičce, vyklopit na plech a pak péci/, ale ani to nebylo nic moc.
Není nad ruční výrobu. Vy zaděláte, děti budou tvarovat /tedy ty moje pokaždé jedly už to syrové těsto, ale ono tam nic špatného není/ a manžela posaďte k troubě, ať hlídá, až bude upečeno. Ten "trouba" je pokaždé moc platný, jinak v zápalu pečení na troubu všichni zapomenou a najednou se zakouří a je po cukroví. Proto si nedělám legraci, ale obsluhovač trouby je jedna z nejdůležitějších osob při pečení cukroví. Jaga.
A aby ty děti nejedly to těsto, zpívali jsme pokaždé při pečení jednu starou kramářskou a strašně dlouhou písničku o princezně Jitce, knížeti Mirkovi a milenci Cypriánovi. Je to hrozný doják, ale dětem se to moc líbilo, dlouho to trvalo a když zpívaly, tak nejedly. Než se upeklo, kníže Mirek k nám v písničce přijel nejmíň 10 x. :D
Dobrý den.
Mám stejný plech, ale moc spokojená s ním nejsem. Práci mi to moc neurychlí, naopak. Rohlíčky tam natlačím, ale po upečení se mi stane, že rohlíčky uprostřed plechu vyklopit nejdou, jsou méně upečené, než ty na krajích. Často se mi při vyklápění rohlíčky polámou. Formu tedy nepoužívám. Ale je to jen můj názor, třeba jen nevím, jak na to.
Pro rychlejší přípravu vanilkových rohlíčků jsem si koupila vykrajovač na rohlíčky z plastu. Připravené těsto vyválím, položím na vykrajovač a přejedu válečkem na nudle. Všechny rohlíčky jsou stejně velké a stejného tvaru. Udělám tak 28 rohlíčků najednou. Naskládám na plech vyložený pečícím papírem a upeču. Plech na vanilkové rohlíčky jsem také měla, ale nebyla jsem s ním spokojená. Peču většinou křehké vanilkové rohlíčky bez rozležení a ty se právě při vyklápění po upečení z toho plechu lámaly.
Já na rohlíčky používám formičky - nacpu těsto do nich, tak do dvou třetin, formičky vyskládám na plech, upeču a pak z formiček vykepnu. Mám formiček hodně, takže mě to nezdržuje. Pokud tedy chcete koupit dárek, tak kupte různé formičky, dnes je nepřeberný výběr, nebo zkuste nějakou krásnou keramickou formu, jsou na bábovky, beránky, já mám např. rybu - je z bílé keramiky, mám ji na pověšenou na zdi jako dekoraci, ale jinak je samozřejmě funkční. Když známá ráda peče, určitě jí to udělá radost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.