A nejlepší je dělat karamel z toho mlíka v konzervě :D teď si nevzpomenu na nazev, stojí to asi 30kč, je to jak piko a celá ta konzerva se dá na nějakou dobu do hrnce s vařící vodou, vevnitř vznikne jemný a velmi chutný karamel
ron*
Ano, karamel se dá připravit ze Salka - mlléko v plechovce. Je to ale zdlouhavé. Plechovka s mlékem se vaří 2 hodiny ve vodě .
Každých 20 minut se musí otočit. Karamel ze Salka je velice dobrý.
karamel ze Salka pro mě není karamel, ale vynikající karamelové mléko/krém. Každopádně bych doporučil koupit už hotové tzn. karamelové Salko - odpadá 2h vaření
Karamel pouze z cukru také dělám a přidávám ho do máslového krému. Cukr na pánvičce upálím do světlehněda a na chvilku odstavím. Potom přidám vodu dle potřeby, uvedu opět do varu a za stálého míchání svařím do požadované hustoty.
Do skleněné varné misky dám dvě lžíce krystalu,pár kapek mléka a dám do mikrovlnky.Když začne cukr hnědnout,přidám lžičku másla a stále míchám.Pokud karamel začne tuhnout,naředí se vodou,nebo mlékem(pár kapek)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.