Nejste přihlášen/a.
Bíle klobásy k zapékani jsem na velikonoce vždy zapékala do listového těsta, vzpominám že kdysi doma to maminka zapékala do kynutého těsta které zadělávala uzenou polévkou.Neznáte někdo ze starších ten recept,myslim že to je klasické kynuté těsto a misto mléka se tam dáva ten uzený vývar z masa(už se nemám koho zeptat ani jsem si recept nezapsala)Díky za radu jestli některá z vás tím způsobem klobásy zapéka.
Dotaz je sice zřejmě směrovaný na ženy, ale nejlepší kuchaři jsou beztak chlapi.
Rozšlehá se vejce, trocha mléka (případně trocha vývaru?) a hladká mouka na těsto, hustotou podobné palačinkovému. Jarní zelina (kopřivy, medvědí česnek... může být). Možná do mouky špetka prdopeče. Množství odhadem, kdybys to chtěla úplně přesně, tak bych musel doma najít recept.
Do zapékací misky (nebo na plech, pokud toho děláš hodně) se dají klobásy (dobré je je předem opéct, ať jsou křupavé), zelenina (paprika, cibule... taky může být opečená), zalije se to těstem a dá zapéct.
To co píšeš ty je, že se udělá klasické chlebové (rohlíkové) kynuté těsto, a klobásy se do něho zabalí a upečou. Taky mňamka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.