Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospodyně

Od: johanka* odpovědí: 2 změna:
Za rok my bude končit mateř. dovolená a uvažuji o tom dělat hospodyni na živnost. list jelikož jsem rok po operaci páteře a pochybuji, že mě někdo takto jen tak zaměstná. Můžete mi poradit, co vše to obnáší, kdybych brala 100,-Kč/hod. za běžný úklid a vše co k tomu patří? Vyplatilo by se to po všech srážkách FÚ a OSSZ? Martina Johanová

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zeptejte se na vašem Živnostenském úřadě a nebo na Úřadě práce. Nemyslím si, že s vaší páteří to bude dobrá volba.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Nejsem přesvědčen, že se to vyplatí. Povinné odvody jsou bez ohledu na to, zda vyděláte, či nikoli a ve výši, která je pro samostatnou výdělečnou čiinost naprosto demotivující. V prvním roce po zahájení činnosti platíte minimální měsíční odvody cca 2200 Kč/měsíčně ve formě sociální a zdravotní daně, další rok přibude minimální daň cca 1000Kč/měsíčně. Něco stojí i ŽL a potvrzení o bezdlužnosti z FÚ. Je třeba si to spočítat. Pokud máte zájem prokonzultovat svůj podnikatelský záměr mimo tyto stránky, obraťte se na můj e-mail.

Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]