Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůbec nerostu- Proč?

Od: ajdinka23 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat proč už zase nerostu. S růstem jsem měla problém ve třetí třídě, kdy jsem byla na vyšetření. Po roce ve 4. třídě jsem vyrostla o 10 cm. Teď co máme zrovna rodinné problémy nerostu. Jsem pořád na stejné výšce 155 cm. Je mi 14 a už si nevím rady. Děkuji za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Tělo se vyvíjí a roste do 19 - 21 let, to máš ještě spooooustu času:) Pokud jsi malá, uč se nosit podpatky, které tě udělají větší.

A žádný stres, spoustě kluků se líbí takoví drobci, jako ty:)

ajdinka23
hodnocení

Nerostu už asi 2 roky

ron*
hodnocení

0x

Ahoj.

Jak dopadlo vyšetření, na kterém jsi už byla? Každý roste jinak rychle. Růst může ovlivnit i dědičnost. Jak velcí jsou rodiče, sourozenci? A i kdyby si už nevyrostla, tak ne nadarmo se říká: Co je malé, je milé. :)

ajdinka23
hodnocení

táta měřil 175 a mamka má 165. Doktor řikal že bych měla vyrůst jako mamka.

xer
hodnocení

0x

Jak jsou vysocí tvoji rodiče a prarodiče? A co ti řekla paní doktorka o tom růstu? Možná, že už jsi prostě vyrostla, jak máš být nebo máš nedostatek růstového hormonu.

ajdinka23
hodnocení

vsichni maji od 165 do 175

meandra*
hodnocení

0x

Ještě se můžeš trochu vytáhnout, do 16, 17 let. Já jsem se zastavila až v těch 17ti a jsem naopak vysoká. Vždycky jsem záviděla malým holkám, že můžou nosit krásně podpatky a přesto je většina mužů větších než ony. Zatímto pro mne to byl problém i bez podpatků. Ale jestli tě to hodně trápí, je vyšetření, které odhalí, jestli tvoje kosti ještě porostou nebo ne, tak si o něj řekni a budeš mít jasno.

madie
hodnocení

0x

Tak je možné že to máš genetikou (pokud máš malé rodiče) tak jako já. Mám 150 a je mi necelích 17 a už asi také nevyrostu, buď ráda že si zdravá a z toho jak velká si si nic nedělej. Pár lidí budou mít rádo by vtipné poznámky ale těm se musíš jen smát ... ;)

ajdinka23
hodnocení

chtěla byc hměřit aspoň těch 165 jako mamka ale bohužel asi zůstanu jen na 155 cm

giny33

Vůbec nic si z toho nedělej, můj růst se zastavil když mi bylo cca 12-13 let.. Momentálně je mi 20 a měřím krásných 156cm :).. Trápila jsem se tím hodně moc, když mě každý přerostl, ale teď jsem možná i ráda. Když se podívám na spolužačky ze ZŠ který mají 170cm , tak se mi to ani nelíbí, nemůžou nosit podpatky protože se většině chlapů nelíbí když je partnerka vyšší než oni sami... Tak vůbec neřeš kolik momentálně měříš, nebo to že nevyrosteš :)... P.S. můj partner má 198cm (takže se neboj že si tě žádný pořádný chlap ani nevšimne)

hodnocení

0x

Tak zkus navštívit znovu lékaře, za to nic nedáš, třeba poradí, co můžeš dělat (zdravá strava, pohyb?). Jinak se "roste" až cca do 18 let, tak máš ještě čas:)... Jinak to se dá opravdu zjistit vyšetřením, zda ještě porosteš, či ne. Takže to neodkládej, alespoň budeš mít jasno.

hodnocení

0x

Ahoj,

Nic si z toho nedělej. Já byla cvrček do 8 třídy, a poslední prázdniny na základce jsem se vytáhla na 168 ze 152. Není to taky nic extra. A krom toho, kluci mají raději holky, co jsou menší, než vytáhlý žirafy. Věř mi, že je lepší být menší než větší. Proto bych se tím vůbec netrápila. Moje nej kamarádka měří 175 cenťásků - má problémy s oblečením, nohavicema, nemůže nosit vysoké podpatky, protože by byla jak ajfelka. Kam dojde, všude vyčuhuje... Co ona by dala za tvoji výšku. Raději by byla menší a mohla si tím pádem dovolit mnohem více věcí!

Navíc rosteš tak do 18 let, takže jestli ti je 14 máš ještě vagon času a mužeš to dohnat i předehnat.

Takže nestresuj, a zahoď metr a nemysli na to!

tomasgulas

jj, za chlapy mohu prohlásit, že drobnější holky jsou velmi vzrušující. Asi nějakej ten zatracenej mužskej ochranářskej syndrom nabo co *haha* No a pak toho začneš i zneužívat ;) Ale myslím, že ještě vyrosteš, takže se ubráníš sama :)

askmenow*
hodnocení

0x

Zjdi si znovu k lékaři a upozorni na tento problém. Žádné laické rady na růst nepomohou. Teoreticky je možné, že vyšší nebudeš. 155 je výška, u které některé dospělé ženy zůstanou... Lékaři ti poví víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]