Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit stříbro od lepidla?

Od: krkovicka* odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer.Stala se mi nemalá nehoda.Při použití sekundového lepidla jsem si omylem vstřikem polila celou dlaň i s prsteny.Rychle jsem je začala sundavat.Prsty modrý...podařilo se.Zkusila jsem prsteny čistit mýdlem a jarem.Bojím se použít technicky benzin.Jsou celý poleptány lepidlem.Nevadí to stříbru?Jeden prsten je šedivy...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Delší působení acetonoveho redidla, nitro redidla, etyl-motýl- beton, sekundove lepidlo rozpustí a stříbru neublíží, šede fleky prelestit
doplněno 26.10.12 05:52:

omlouvám se, psal jsem z mobilu a ten si to upravil po svém a já si toho nevšiml *hi*

...metyl-etyl-keton...

krkovicka*
hodnocení

I s tím motýlkem by to vůbec nebylo špatný.Děkuji.

mowla*
hodnocení

2x

1. nečisti prsteny mechanicky (broušením, škrábáním - ani CIFem!.!.!) - stříbro je měkké a velmi snadno se poškodí...

2. použij libovolné organické rozpouštědlo (aceton, toluen) klidně je nech namočené (ponořené!) i několik hodin (dnů), to stříbru nevadí...

...

Pokud rozpouštědla nepomohou, lze prsteny vyžíhat - ale to bych svěřil odborné firmě!... Šedivý povlak nevadí, ten je jednoduché vyčistit...

hodnocení

0x

Mě se jednou povedlo bratrovi pokydat brýle vteřiňákem a opatrňoučce jsem to seškrábl žiletkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]