Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné pocení

Od: elena* odpovědí: 35 změna:
Ahojky,zatím jsem jen radila a ted potřebuji poradit já. Mám problém s nadměrným pocením. Jediný deodorant který mi pomáhá proti zípachu potu je Rexona ve spreji,ale nezabrání pocení...v podpaždí. Nemohu kvůli tomu nosit spoustu látek nebo upnutá barevná trička...jsou pak vidět mokré fleky. Tenhle problém nemám jedině když jsem u moře...tam se prostě nepotím i když je 45 stupnů.Tak nevím jestli mi třeba pomůže něco z mořských přípravku. Máteli někdo nějakou zkušenost,poradte prosím. Díky.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

2x
Já používám kuličku od Vichy. Žádný zápach, žádné mokré fleky v podpaží. Stojí kolem 240,-Kč , krásně voní a fakt pomáhá.
elena*
hodnocení

tak ho zkusím třeba zabere,je to můj dlohodobý problém,už jsem z toho neštastná.Díky za radu

hodnocení

2x
zeptejte se v lékárně, prodává se na to nějaký deodorant, který po čase začne fungovat. jestli nezapomenu, zjistím i název... má bílosvětlemodrý obal :)
elena*
hodnocení

ted si taky nevspomenu na název a ještě ho mám někde zašantročený,ale myslíme možná tentýž deodorant. Je malý kuličkový. Má začít časem pomáhat,ale má velkou mouchu,po nanaesení začne nehorázně pálit a pálí do té doby dokud se nesmeje...má se nanénst před spaním a ráno se spláchnout...ale jak říkam úkrutně pálí a svědí a nejde to vydržet.Zkoušela jsem to vydržet a usnout a do rána jsem si rozškrábala v podpaží do krve :(
nmn, tento je bez kulicky, pouze s malinkou dirkou, kterou to vychází ve... o víkendu jsem se zapomněl mrknout na název, ale pokusím se dnes večer! *smich*

tak jsme Vám to našel"Excipial DeoForte" , cena je celkem lidová, dostání v lékárně a funguje až po nějakém čase, takže to nesmíte po týdnu vzdát, ale vydržet alespoň 2... žádné pálení ;)

lekarna.cz/...

mateccz*

mohu potvrdit, že funguje,, ale ... koupil jsem si ho na ruce /dlaně/ ,, je pravdou, že jsem nepocitival žádné pálení rukou, ale přišla"jemná bolest"kloubů, subjektivně bych to popsal asi takto,, ano krém mě zbavil potících se dlaní, ale s tim jsem nabyl pocitu, že mi krém"bere"kloubní mazivo,, bohužel to nedokážu blížeji specifikovat,,

máte někdo podobnou zkušenost?

mil®
hodnocení

2x
Nejsem odborník, ale u toho moře to je myslím ovzduším a větříkem, který tam stále vane. *nevi*
hanny*
Ten přípravek, který stoprocentně pomáhá se jmenuje Driclor. Je to fakt účinný. Nanáší se to hodinu po sprchování. Pokožka musí být úplně suchá - jinak právě začne to pálení. Ale dá se to vydržet... V návodu píšou první týden nanášet denně, ale to nedoporučuju. to se fakt nedá vydržet. Tak obden je ideální. Driclor koupíte v lékárně a stojí kolem 200Kč. Tak hodně štěstí
elena*
hodnocení

Hmm,tak ten jsem přesně myslela:( Ale zkoušela jsem nanášet všelijak a prostě to nejde vydržet...nemůžu si pomoci.*plac*
hanny*
Každej je asi jinak citlivej. Určitě jste min. hodinu po sprchování dodržela... taky se neholit 24h před ani po aplikaci... no a docela pomáhá psychická pohoda. Když jsem rozčílená, tak to pálí hodně. Vždycky to sice aspon trochu pálí, ale vždycky zatnu zuby a usnu. Ze začátku, když jsem si ho koupila, tak jsem taky trpěla jako zvíře, ale po čase to je lepší. Po tom týdnu stačí tak jednou za 14 dní a je fakt klídek... Nic dalšího, takhle 100% neznám.
elena*
hodnocení

to jsem všechno dodržovala...ne na čerstvě oholené,na suché a klidné tělo,ale jak se namažu tak to začne pálit...hned jsem nasr... a akorát se z toho zase zpotim *zed* no ještě to párkrát zkusím no.

al bunda*
hodnocení

2x
Problém by mohl být i v nadváze - není zmiňováno.
Hezký den.
elena*
hodnocení

tak tu fakt nemám*smich*

crazywitch*
hodnocení

2x
Ahoj, mám úplně stejný problém. Asi před rokem jsem se dočetla v časopise o přípravku s názvem Driclor. Prodává se v lékárně bez předpisu a stojí 210kč. Vypadá jak maličký kuličkový deodorant, obsahuje alkohol. Jak už tady někdo psal, nanáší se hodinu po koupeli, až bude podpaží úplně suché. Pravdou je, že příšerně štípe a svědí asi 10minut, ale dá se to vydržet. Ráno se má smýt ve sprše, ale často jsem to neudělala a také se nic nestalo. Problém je v tom, že po čase přestane fungovat, nevím proč. Ze začátku jsem se jednou namazala a 4 dny nebyla ani kapka potu, ale asi po roce nárazového používání jsem se po jeho užití potila, sice méně, ale potila. Tak to zkuste a uvidíte. (Použití je možné i u nadměrného potu nohou či dlaní).Lucka

murka*
hodnocení

2x

Ahojky, nevím zda si zkoušela antiperspiranty od Nivea. Mam s tim dobre zkusenosti a i muj pritel. Pouzival ruzne a pak jsem mu zakoupila sprej a tuhy od Nivea a je spokojeny. Mam dobre zkusenosti s tuhymi a musi byt takove ty bile. Ne co jsou pruhledne a vypadaji jak gelove. Ty nejsou dobre..

hodnocení

2x

Kdyz tak ctu vsechny rady, tak vsichni az na @chabr radite lecit projevy nemoci a ne pricinu poceni.
Dle me to nebude nikdy fungovat a problem budete mit do konce zivota.
Co zkusit cinskou modicinu nebo obecne celostni medicinu a zkusit prijit na pricinu...

katka*

To víš že jsem po tom bádala,ale jediné co mi dr řekli bylo,že mámhiodně potních žláz,které vylučují nadměrné množství potu.Vím že to mám někdy i z trapných situací,ale jindy i když jsem naprosto v klidu...Přemýšlela jsem i o akupuntuře...

coccinelle*
hodnocení

2x

Je mi 27 a tenhle problém mám taky - už asi od 15..., dokonce jsem kvůli tomu přestala nosit barevná trička a přiléhavé svetříky. Musím říct že jsem vyzkoušela jak Vichy, tak Excipial, ale nepomohlo to - sice se možná maličko zmírnila intenzita pocení, ale pořád jsem měla mokré fleky v podpaží - patrně fungují pouze na ty, kteří se potí mírně (to není můj případ). Odricloru jsem slyšela, četla a konzultovala jeho užívání s kožařkou. Koupila jsme si ho a můžu říct že je opravdu jediný, který pomáhá a v podpaží mám sucho. Pálil mě taky, ale už jsme přišla na to, jak to udělat, aby tomu tak nebylo a já ho mohla používat. Takže moje rada zní: nikdy ho nenanáším přímo, ale navlhčím si jím prsty a jemně ho vklepu do podpaží (tak 2x za sebou), ověřila jsem si že stačí používat ho třeba 3x za týden ze začátku a pak třeba už jen jednou, dvakrát za týden - funguje i tak! není třeba trápit s ním kůži každý den a stačí opravdu jen vklepat prsty, není nutné mít potřené celé podpaží. Určitě se pro jistotu 2 hodiny předtím nesprchuji a mnohem lepší je mít taky třeba den neoholené podpaží (holím si ho proto obden :o)). Ráno Driclor hodně dobře opláchnu a většinou studenou vodou. Vážně mě už nepálí, po tom co tohle dodržuji - maximálně mě chvilkama zasvědí a mám chuť se poškrábat, ale opravdu jen vyjímečně. Když si ho naneseš přímo před spaním, v pohodě tohle"svědění"zaspíš a taky je to hodně o psychice - tím že člověk čeká nepříjemný pocit si ho většinou vyvolá sám, tak se snažím myslet pozitivně - představuju si jak můžu v klidu sedět v růžovém tričku v kanceláři, aniž bych se bála zvednout ruku a je to v pohodě *palec*

elena*

díky moc za radu,hned dnes to zkusím,třeba mi to zachrání život-taky si nemůžu dovolit spoustu triček-furt jen černý a hnědý,fuj.Pak dám vědět jak jsem dopadla,tak midržte palečky*modla*

sinkognitos*

eleanor*
hodnocení

0x

Ahoj,

asi ti tady každej radí značky deodorantů,tak se taky připojim. V úterý jsem si jela koupit deodorant,ale chtěla jsem ten gelovej,ne ve spreji ani kuličkovej.Asi po hodině hledání deodorantu bez aluminia jsdem to vzdala a vzala jsem si od Fa s aloe vera.Druhej den jsem byla z toho totálně hotová,vždycky jsem si řikala,že jsou stejně všechny na prd:) ale nekecám,já jsem se za celej den ani nezpotila, a ani trochu nesmrdím. Fakt super,ale na každého to asi působí jinak :( mno ale zkusit to můžeš.

Tak ti držim palce at ti něco pomůže;)

itecka*
hodnocení

0x

Ahojte, poradí mi někdo co dělat, když se nadměrně potím v obličeji. Tuhý deodoranty asi nebudou nejlepším řešením..*smich*

chabr*
hodnocení

0x

Důvodem je nejspíše HORKOST NAHROMADĚNÁ V ORGÁNECH vlivem nadměrných emocí nebo upřednostňováním zahřívajících typů potravin a nápojů, mezi které patří smažená a pečená a hodně kořeněná jídla, alkohol, z emocí časté vztekání a hněv a agrese. Pokud je horkost akumulovaná v plicích dochází k nadměrnému pocení v oblasti podpaždí a na hrudníku, když je nahromaděná v játrech, dochází k pocení genitálií a ke stoupání horkosti a následnému zrudnutí a pocení hlavy.Nejlépe by bylo navštívit odbornou kliniku a nebo vyzkoušet jiné způsoby jako je třeba Botox který je cca na půl roku

Omlouvam se ze vstupuji do diskuze, ale nemate nahodou kontakt na nejakou tu odbornou kliniku?

chabr*

Rychlý kontakt
LASER ESTHETIC s. r. o.
Washingtonova 17
110 00 Praha 1
Tel: 221 666 142
Tel: 221 666 143
GSM: 739 308 021 /T-Mobile/
E-mail:klinika@email.cz
PRAŽSKÉ DERMATOLOGICKÉ CENTRUM s.r.o.
Na Stráži 28, 180 00 Praha 8
Tel. 2 84 84 00 02
Mobil 603 43 69 69
Fax: 2 84 68 77 50
info@dermatology.cz
Pražské dermatologické centrum, copyright 2007
Aira GROUP, Outsourcing IT

martina30*
hodnocení

0x

Existují centra salony,kde se nadměrné pocení dá odstranit.Pokud je to dlouhodobé tak deodorant zmírní,ale nepomůže od zápachu.:)

doplněno 27.10.08 15:50:

Dnes se mi dostal do ruky časopis Glanc,ale je ze 24 července č.15 a je tam podrobně popsané o nadměrném pocení a jak a co používat.Tak pokud se Vám podaří ho u někoho vyhrabat.Tak si počtete.Je toho více ,tak se to sem nedá napsat vše.*nevi*

elena*
hodnocení

ja ale nesmrdím! Deodorant mi od zápachu právěže pomůže ale ne od pocení!

martina30*

Jejda to já neřekla,ale pokud máš s pocením problém a je to dlouhodobé z něčeho to muselo vzniknout a určitě v centrech ti daji odbornou radu jak na to vyzrát pokud to půjde.Deodorant pomůže ,ale budeš se s tím trápit.Třeba se to vyřeší a budeš mít po problému.

katka*
hodnocení

0x

Ahojky.Já mám také problémy s nadměrným pocením,ale bohužel ne pouze vpodpaží.I na zádech,pozadí a stehnech.Je to strašné utrpení a šíleně mě to omezuje v nosení oblečení.nenosím barevné trička a ani žádné světlé kalhoty.Je to opravdu trapné...Tenhle problém mámuž 6let a ted mi je 20let...S tím,že tě to neotravuje u moře je tím,že tam je úplně jiná vlhkost vzduchu,také je mi tam v tomhle hej...Mám doma Driclor.Je pravda že pálí,ale řekla bych tak po třetím použití.Když ho třeba 14 dní nepoužiješ a pak jo,dvakrát po sobě se to dá snést,ale pak můžu zas až tak po 3 dnech.Ale to nevadí,ptž to také trošku působí as nevadí že jsi vynechala.A když tě to začne pálit hiodně,tak to určo aspon po hodině smyj a netrap se tím celou noc,ptž jinak neusneš bolestí.Nedávno jsem si koupila excipial deoforte a tím se mažu i na dalších "postižených" místech.Tam si vážně netroufnu dát driclor.Excipial si ted dávám i v podpaží místo dricloru,dokud se mi po něm pokožka trošku nezklidní.Včera to bylo týden co si ho Ex mažu a myslim,že mi to vážně pomohlo. Jsem totiž jinak už zoufalá.dokonce přemýšlími oinjekcích botulotoxinu,ale je to na tak krátkou dobu drahé:-/...Kdyžtak se večer nemej,namaž si driclor a osprchuj se až ráno.Ničemu to nevadí a nemáš podrážděnoupokožku.

mdk
hodnocení

0x

čauky, mam úplně stejný problem s nadměrný pocením...vyzkoušela jsem snad všechny značky od rexony, fa, avonu až po niveu spreje tak tuhé antiprespiranty a nepomohlo mi vůbec nic...

katka125

z mých zkušeností,žádné deodoranty nepomáhají.To je jen pro vůni...Peklo,co?

paja*
hodnocení

0x

Na pocení můžou mít vliv i hormony , konkrétně onemocnění štítné žlázy, já se potím už od narození dost hlavně obličej a záda a léčím se na štítnou žlázu , teď po porodu se to ještě zhoršilo, dříve jsem používala antiperspiranty , ale dopracovala jsem se k zánětu a alergii v podpaží a potom jsem rok mohla používat jen dětský zásyp pro šílené svědění a bolesti, takže teď už používám jen deodoranty a smířila jsem se s tím , že tak to je, často se za den sprchuji v létě i 3-4x a ty deodoranty a je to , taky nesmrdím , ale potím.*smich* Tak možná nechat si udělat krevní test na štitnou žlázu , ale asi stejně to nic neřeší , protože moje endokrinoložka , když jsem ji řekla , že se po porodu hrozně potím tak jen konstatovala ,,vy jste se potila vždycky ,ne?" a bylo to.

hodnocení

0x

V dnešní 9.9.2008 vyčel článek"

Říct"Páchnete"je problém
Jak říct kolegovi, že kvůli potu a špatné hygieně nevoní a pachy z ohřívaného jídla, které si nosí z domova, OBTĚŽUJÍ CELOU KANCELÁŘ? Tak to je opravdu velký problém, způsob však existuje...
Je tam i rada a některá postupy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]