Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpatky - dá se naučit na nich chodit?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Pěkný den, rádkyně*slunce* ( i rádcové),

poslední dobou měním svůj sportovní styl a přidávám ženské prvky, mezi které patří i podpatky. Mám však docela problém - za půlhodinu na podpatcích mě začnou bolet kotníky i plosky nohou a začínám "šmatlat".

Zlepší se to tréninkem, nebo to prostě musím v sobě mít? Dá se taková chůze prostě jen tak naučit?

P.S.: Máma mi konečně po 25 letech řekla, že mám od narození příčně ploché nohy. Bude to mít na chůzi na podpatcích nějaký vliv?

Děkuji mockrát;)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Milá Martino, neberte to zle, ale z kačátka se nikdy nestane labuť.

Prostě k tomu už máme každý své určité sklony. Já nikdy neměla ráda vysoké podpatky. Ale bylo to moderní a měly to všechny, tudíž i já jsem musela "s vlky výti". *smich* Brkala jsem a šmajdala, plesy to byla tragédie. Takové podpatky a ještě k tomu taneční kroky a duchaplná konverzace. *ee*Hrůza!

Nakonec jsem dospěla k tomu, že je mi nejlíp v botaskách, teniskách, pionýrkách nebo pohorách. Začala jsem dělat dálkovou turistiku a tam, jak známo, podpatky neuplatním. A bylo mi fajn.

Proto buďte sama sebou, nelámejte to přes koleno, i pěkné polobotky či balerínky na nízkém podpatku mohou být něžné a ženské. Budete se cítit lépe, než šmajdat na nějakých štaflích. Zvláště, když k tomu budete mít i přiměřené oblečení. Vím to z vlastní zkušenosti. Chodím na nízkých podpatcích, nemám zpřelámané nohy a cítím se fajn. Každý si prostě musí vybrat, co mu sedí a nebýt za každou cenu za barbínu. :)Jaga.

pb®

Jo taky bych je ráda nosila. Ale já prostě nejsem na noze schopná snést botu, o které vím, že jí mám obutou. Většinu bot, kromě sportovních tenisek, vycpávám ortopedickými vložkami a v obchodě hodně dlouho zkouším, jestli nejsou někde nepohodlné. Asi mám divnou nohu, ale hodně bot které si obuji, mi přijdou uvnitř placaté bez jakékoliv podpory klenby a nepohodlné.

martinaa*

Děkuji, netoužím, být nějaká barbína:) Jen být občas elegantní, a jak jsem teď podotkla výše, potpaty mám vždy velmi bytelné, abych se nezabila:D Ze začátku se mi na podpatcích chodí super, ale během hodiny mají nohy dost a jsou unavené... třeba jen musím trénovat;)

Baleríny se mi osobně nelíbí a ani ortopedicky to není dobrá obuv (což podpatky taky ne, pravda:D).

hodnocení

2x

Hezký den i Vám. Ale to víte, že se to naučit dá, jako všechno ostatní. Ale pokud nejste zvyklá, potrvá to nějaký čas, než si nohy zvyknou a bude to bez bolesti. Nejlepší je trénovat po chvílích nejdříve doma. Ven si na podpatcích vyjít, až si budete sama sebou jistá. Je spousta ženských, které mají ploché nohy a chodí jedině na podpatcích. On je problém i obráceně - když jste zvyklá na podpatky a vyměníte je např. za botasky. Také to chvíli trvalo, než pohodlí bylo opravdu pohodlí.:)...Takže trénujte a nožky, včetně chodidel pravidelně masírujte. Jde opravdu jen o zvyk. Pro parádu se musí holt něco vytrpět...;)

martinaa*

Děkuji, tak to jste mne uklidnila:) Nejsem zvyklá vůbec, ale přijde mi, že dříve se mi na nich chodilo lépe..když pak přezuji tenisky, zakopávám, kde se dá:D

claire*
hodnocení

2x

Ahoj Marti! Chválím snahu vypadat žensky, tenisek a riflí chodí po ulicích dost. Já jsem loni místo kalhot začala často nosit sukně - řekla jsem si "Jednou jsem ženská, tak proč se neoblékat žensky" ;)

Podpatky jsem poprvé nosila asi v 16 letech. Měla jsem střevíčky s kulatou špičkou na nízkém podpatku (cca 3-4 cm). První den byl hroznej, měla jsem pocit, že nikam nedojdu a že boty poletí z okna, jenže byly hrozně hezké a holky mi je chválily, tak jsem vydržela. Vyplatilo se. Dnes (23 let) nemám problém nosit boty na podpatku každý den, teď zrovna mám podzimní kotníčkovky s podpatkem vysokým 8cm (jo, přeměřila jsem to :D ). Jehly nenosím, vybírám si vždy bytelnější podpatek. Takže naučit se to dá, nebojte. Začněte postupně od nižších podpatků k těm vyšším (jak až se Vám bude líbit) a naučíte se to ;) Jo a ploché nohy mám taky, to u nás celá rodina. Prostě po příchodu domů vklouznu do ortopedických pantoflí a je to.

martinaa*

Děkuji, no, popravdě, chci být taky někdy elegantní, a toho se v teniskách a džínách dosahuje špatně:) Nemám nějaké obří podpatky, asi 7-8 cm, a podpatek vždy bytelný, jehly bych nosit opravdu nemohla. Tak snad se to také na;)učím

lidus*
hodnocení

1x

Ahoj Martino. Než šmajdat na podpadcích je lepší zvolit pohodlí, no a k šatům jen nízký širší podpatek. Naučit se to jistě jde, nohy z toho jistě bolí, ženská nožka ve vysokých podpadcích vypadá jistě svůdněji než v teniskách. Moje dcera volí sportovní prvky a když už nutně musí vyjít v šatech tak boty na nižším podpatku nebo na klínu. Já kdysi vysoké podpatky milovala a když už jsem na nich nemohla chodit tak jsem si koupila dvoje boty na výstavku, dnes už to neřeším, pohodlí nadevše.

martinaa*

Děkuji, takové podpatky právě mám, široké a docela nízké (5cm). Až teď mám zimní kozačky asi 8 cm, tak se snažím:D Klín se mi také nelíbí, zkusila jsem s ním jedny boty a vůbec mi to nesedlo. Ale takové ty klasické boty na "kačence", ty jsou super:) Podpatek akorát a pěkně elegantní.:)

hm*
hodnocení

0x

Tak jsem asi divnej, ale mně se podpatkový boty nelíběj. A ani ženská v nich nevypadá nijak lépe, natož že by v nich měla svůdnější nožku. Kdepak. Každá (neznám výjimku ani z televize) pak chodí jak koza. Není nad to vidět pěknou měkkou pevnou pružnou chůzi mladé holky, která jde jistě i po kostkovém děravém chodníku. Když pak vidím, jak jiná vrklá kotníčkama i na dokonale rovné zemi, neschopna udělat rychlejší delší krok, stylem chůze se podobá kráčejícím štaflím a je ráda, že ještě neupadla, řeknu si jen: to je strašný.

A když z toho navíc bolej nohy (což je logické), ... no, stojí to za to?

martinaa*

Děkuji, já jich zase znám pár, co mají sebejistou pružnou chůzi i v kolejišti:D Ale máte pravdu, když se i na rovince slečna klátí jak bagr na stavbě a chodí jak spíchaný švec, tak je to spíše k smíchu, než k obdivu.

Proto se snažím kostkám vyhýbat, je to záhul.;) Ale na druhou stranu - podstupujeme bolestivé trhání obočí, depilace a jiné procedury. A evidetně to za to stojí, takže - i ty podpatky mají něco do sebe:)

askmenow*
hodnocení

0x

Taky podpatky vždycky cítím víc,než ploché botky. Do začátku to chce nízké, zvyšovat to postupně s každýma dalšíma botama, začínat chodit např. rovnou na osm cm či dokonce více je nesmysl. Také je dobré si změkčit prostor, na kterém se stojí. V uzavřených kozačkách to jde třeba huňatou měkoučkou vložkou, v lodičkách apod. speciálním gelovým polštářkem, který se tam nalepí. Taky je hodně důležitá správná velikost. U lodiček je to snazší, ty se velké vyzouvají, u kozaček apod. se to skyje, ale pak při každém zvednutí nohy noha vyjede nahoru a při došlapu se zase sesune... to je peklo.

Ale co si budeme povídat, když vím, že budu celý den někde pobáhat městem, podpatky si nevezmu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]