Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapáchající výtok před první menstruací?

Od: adullka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, ještě jsem nedostala první menstruaci, ale už asi tři dny mám bílo- žlutý hrudkovitá výtok. A ještě k tomu zapáchá. Ke gynekologovi se mi nechce. Jak to mám vyléčit? Nebo je to jen příznak, že už dostanu menstruaci? Takovýto výtok už jsem jednou či dvakrát už měla.

Děkuji. :/

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

3x

Vypadá to na kvasinky. Sama s tím neexperimentuj, vydej se na gyndu a vyřeší se to rychle.

adullka*
23.10.12 17:59
hodnocení

Děkuji. :)

joudic*
hodnocení

2x

no ja chapu, ze je to na houby, ale proste tvuj problem vyresi hlavne na gynde ne na netu, dostanes baleni cipku nebo tak, a za chvili je to pryc..

adullka*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hahanaj*
hodnocení

0x

Vždy lékař říkal- pokud je výtok bílý je to normální a pokud je hrudkovatý a dožluta může jít o začínající zánět a ještě k tomu tobě zapáchá . Nehraj si s tím samo to nepřejde - raděj navštiv gynekologa - bude to v pohodě neboj se . A vše mu pěkně řekni i to, že už jsi takový výtok měla dřív. Sama se nesnaž o léčbu ,to ani nelze.

adullka*
hodnocení

Hm... děkuji. :) Tak já řeknu mamce a skočíme tam spolu. :)

plecinka
hodnocení

0x

Znám dívky, které začaly menstruovat v rozmezí 10 - 16 letech. To období je hodně odlišné. Takže tady je otázka věku a případného pohlavního styku atd...

Netuší kolik je tobě, nezlob se na mě, ale tenhle popis příznaků mi přijde spíš jako zanedbaná hygiena, tj. zánět, pokud neodezní, je třeba léčit gynekologem a zobat tabletky. Pro ty starší je k zakoupení výplach pochvy.

vvv*
hodnocení

0x

fuj, to je typická plíseň, mazej si na gyndu pro léky!

dejavu*
hodnocení

0x

Výtok připomínající drobivý tvaroh je opravdu plísňovitého původu, dostaneš globulky od doktorky a pěkně si to odléčíš, bohužel, toho je spoustu.

Neměla bys nosit tanga,která se zařezávají a dráždí vaginu, provádět výplachy pochvy a doktorka ti doporučí gel na intimní hygienu a jak si tyto partie ošetřovat.

doplněno 23.10.12 18:24:

Na většině gynekologií je dobrá ráno zavolat a předem se objednat.

hodnocení

0x
Ahoj, že máš výtok znamená, že brzy dostaneš svou první menstruaci. Doporučila bych nosit intimky a častěji se sprchovat.

sargo*
hodnocení

0x

Jestli hodně trváš na tom, že k doktorovi nepůjdeš, tak masti nebo globule na kvasinky - což je podle popisu skoro s jistotou - jsou volně prodejné. Aplikace není nijak problematická, buď si zavedeš globuli, což vypadá jako takový želatinový bombón, nebo aplikátorem krém. Je potřeba nosit bavlněné prádlo, pokud možno omezit používání aviváže a vhodná jsou i dietní opatření ve smyslu minima sladkého, bílé mouky apod. Ale určitě by bylo lepší se odhodlat, budeš to mít s jistotou a protože kvasinky se dokáží držet velmi dlouhodobě, bylo by dobré, aby doktor byl obeznámen s průběhem. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma první menstruace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]