Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ještě jsem nedostala první menstruaci, ale už asi tři dny mám bílo- žlutý hrudkovitá výtok. A ještě k tomu zapáchá. Ke gynekologovi se mi nechce. Jak to mám vyléčit? Nebo je to jen příznak, že už dostanu menstruaci? Takovýto výtok už jsem jednou či dvakrát už měla.
Děkuji. :/
Vždy lékař říkal- pokud je výtok bílý je to normální a pokud je hrudkovatý a dožluta může jít o začínající zánět a ještě k tomu tobě zapáchá . Nehraj si s tím samo to nepřejde - raděj navštiv gynekologa - bude to v pohodě neboj se . A vše mu pěkně řekni i to, že už jsi takový výtok měla dřív. Sama se nesnaž o léčbu ,to ani nelze.
Znám dívky, které začaly menstruovat v rozmezí 10 - 16 letech. To období je hodně odlišné. Takže tady je otázka věku a případného pohlavního styku atd...
Netuší kolik je tobě, nezlob se na mě, ale tenhle popis příznaků mi přijde spíš jako zanedbaná hygiena, tj. zánět, pokud neodezní, je třeba léčit gynekologem a zobat tabletky. Pro ty starší je k zakoupení výplach pochvy.
Výtok připomínající drobivý tvaroh je opravdu plísňovitého původu, dostaneš globulky od doktorky a pěkně si to odléčíš, bohužel, toho je spoustu.
Neměla bys nosit tanga,která se zařezávají a dráždí vaginu, provádět výplachy pochvy a doktorka ti doporučí gel na intimní hygienu a jak si tyto partie ošetřovat.
doplněno 23.10.12 18:24:Na většině gynekologií je dobrá ráno zavolat a předem se objednat.
Jestli hodně trváš na tom, že k doktorovi nepůjdeš, tak masti nebo globule na kvasinky - což je podle popisu skoro s jistotou - jsou volně prodejné. Aplikace není nijak problematická, buď si zavedeš globuli, což vypadá jako takový želatinový bombón, nebo aplikátorem krém. Je potřeba nosit bavlněné prádlo, pokud možno omezit používání aviváže a vhodná jsou i dietní opatření ve smyslu minima sladkého, bílé mouky apod. Ale určitě by bylo lepší se odhodlat, budeš to mít s jistotou a protože kvasinky se dokáží držet velmi dlouhodobě, bylo by dobré, aby doktor byl obeznámen s průběhem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.