Proč opadává trojobal

Od: Datum: 23.10.12 16:38 odpovědí: 4 změna: 23.10.12 17:49

Proč se my odlupuje trojobal po usmažení býčích žláz děkuji. Jakou dělám chybu při smažení.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.10.12 16:47
 
avatar

Máte je mokré nebo pouštějí vodu.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hahanaj*
Datum: 23.10.12 17:04
 

má se obalovat těsně před smažením- pokud chvíli ležely obalené tak to udělá i řízek

 
Od: ron*
Datum: 23.10.12 17:44
 

Dobrýden.

Maso pořádně před obalováním osušte utěrkou nebo papírovým ubrouskem, osolte. Pořádně mouku při obalování upěchujte, klidně i dvakrát. Do vejce nepřidávejte vodu ani mléko. Strouhanku také pořádně na maso přitlačte. Po obalení ihned smažte.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.10.12 17:49
 
avatar

Žlázy obsahují hodně vody. Dělám to tak, že je nechám přes noc vymáčet v mléce /na plátky/, druhý den je vyperu a jen tak na rozpáleném oleji nechám zatáhnout. Jen chvilečku. Žlázy se zmenší a ztlustí.

Pak je už běžně obaluji, klidně po vychladnutí. Nestane se, že ten trojobal je "velký", maso se už předem stáhlo. A ani neopadává. Měla jsem taky tyto problémy, pokud jsem smažila žlázy syrové. Ty se opravdu hodně sesmaží. Tohle je prima postup.

Už jsem je neměla ani nepamatuji. Bylo to kdysi zboží za pár korun. Dneska, když to vidím - 100 až 120 Kč za kilo, to koupím raději kýtu nebo kotletku. Jaga.:-P

Ohodnoceno: 2x
 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.