Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč opadává trojobal

Od: kukin* odpovědí: 4 změna:

Proč se my odlupuje trojobal po usmažení býčích žláz děkuji. Jakou dělám chybu při smažení.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Máte je mokré nebo pouštějí vodu.

hahanaj*

má se obalovat těsně před smažením- pokud chvíli ležely obalené tak to udělá i řízek

 

ron*
hodnocení

2x

Dobrýden.

Maso pořádně před obalováním osušte utěrkou nebo papírovým ubrouskem, osolte. Pořádně mouku při obalování upěchujte, klidně i dvakrát. Do vejce nepřidávejte vodu ani mléko. Strouhanku také pořádně na maso přitlačte. Po obalení ihned smažte.

 

hodnocení

2x
avatar babajaga

Žlázy obsahují hodně vody. Dělám to tak, že je nechám přes noc vymáčet v mléce /na plátky/, druhý den je vyperu a jen tak na rozpáleném oleji nechám zatáhnout. Jen chvilečku. Žlázy se zmenší a ztlustí.

Pak je už běžně obaluji, klidně po vychladnutí. Nestane se, že ten trojobal je "velký", maso se už předem stáhlo. A ani neopadává. Měla jsem taky tyto problémy, pokud jsem smažila žlázy syrové. Ty se opravdu hodně sesmaží. Tohle je prima postup.

Už jsem je neměla ani nepamatuji. Bylo to kdysi zboží za pár korun. Dneska, když to vidím - 100 až 120 Kč za kilo, to koupím raději kýtu nebo kotletku. Jaga.:-P

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]