Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, co se musí udělat, když se chtějí dva brát. Je jim kolem 20ti let a nevědí, co mají ze začátku dělat, kam jít, co si vzít a jak to vlastně funguje od začátku do konce. A hlaně všechny dokumentace.
Moc děkuji za odpovědi.
většina měst a obcí má na webu něco jako "potřebuji zařídit", pod čím si můžete najít, jak si nechat vystavit občanku, ale i jak zařídit svatbu. Namátkou: mesto-doksy.cz/... ... je tedy myslím dobré začít hledat na stránkách místa, kd epár chce svatbu mít.
Já si myslím, že jsou to dospělí lidé, rozhodli se založit rodinu se všemi radostmi i strastmi. Já si myslím, že by se jim moc radit nemělo. Že by si to měli všechno zjistit sami a požádat o pomoc rodiče, kamarády, vás všechny. Myslím si, že by se za ně nemělo dýchat. Neříkám to zlostně, říkám to ze své zkušenosti. Dovolte jim být dospělými a dokázat, že se umějí postarat a zajistit a zorganizovat. Nevnucovat jim své představy, své názory. Je to jejich den, mají doma počítač s množstvím informací. Říci jim, že tady jsem a moc ráda pomůžu. Ať si řeknou.
Nemusejí přeházet 50 metráků koksu ve sněhu a větru! A krvácet u toho.
Předmanželskou smlouvu v každém případě. Ono je na začátku všechno moc krásný,...
a jakou chcete mít svatbu? Vezmete se za ruce, cestou seberete svědky a necháte se oddat nebo to má být svatba pro 350 lidí?
V tom prvním případě vám stačí zavolat na matriku, že se chcete vzít a oni vám poradí. Domluvíte si datum, kdy přijdete, a hotovo. Budete otřebovat občanky.
Pokud to chcete nějak oficiálnějš, budete potřebovat prstýnky, oblečení (seženete ve svatební půjčovně), až budete znát datum, tak zamluvte restauraci a domluvte menu, objednejte květiny, zajistěte odvoz na svatbu, domluvte fotografa, zajistěte muziku (kapelu, DJ, CD,...) Pokud budete mít svatbu na odlehlejším místě, pak je dobré zajistit řidiče, který bude rozvážet hosty domů, případně i ubytování. A pak si připravte balík peněz, abyste to všechno mohli zaplatit. Počítejte tak 1500 Kč na osobu (při relativně skromných poměrech).
DOBRY den,ja musela jako prvni na matriku(op sebou a mam pocit i rodne listy,ktere vam vemou a pak vystavy nove) tam maji volne terminy kdy a kde se odava pak rict kolik nas bude a podle toho jsem zaplatila poplatek.potom bylo vse na me,zajistit kde se bude slavit,kde se najime kolik aut je potreba,kolik hostu pozvem,saty,dort,kytka atd. ten den kdyz to nastalo potrebovala jsem jen sebou op a to snad bylo vse.pak znova matrika,vzp atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.