Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Královská glazura - Brno

Od: ildika® odpovědí: 5 změna:

Pěkný den, :)

neví někdo, kde by se dala v Brně (nebo někde v okolí) koupit Královská glazura? Mám na mysli nějaký kamenný obchod (třeba i supermarket; ne internetový).

Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý večer, v Brně nevím, ale zde je pár odkazů s referencemi, kde ji dámy sehnaly po objednání na internetu a byly spokojeny.

perniky.artmama.cz/...

doplněno 20.10.12 18:39:

Já ještě rozhodím sítě u kreativních Brňaček. :)

doplněno 20.10.12 18:50:

Ha! Mám to, jestli je to tohle fialapraha.cz/... - tak mají pobočku v Brně v Cyriské ul., viz kontakt zde fialapraha.cz/...

doplněno 20.10.12 20:40:

Tady rada od kamarádky:

Nevím, na co to potřebuješ, ale stejnou službu Ti udělá klasická zdobicí bílková poleva na perníčky.

150-200g jemně prosátého cukru, 1 bílek (musí se z něj odstranit úponek, kterým je přichycený žloutek ke skořápce, někdo ten bílek protlačí sítkem) a pár kapek citronky. Dobře se to vymíchá asi 10 minut, musí se vymíchat, nestačí jen zamíchat. Poleva je hladká, nesmí být moc hustá ani řídká. Sama zdobím perníčky už 15 let, takže mám s polevou trochu zkušenosti :) Tuto polevu používám i na zdobení dortů.

hodnocení

Potíž je v tom, že poštovné stojí 120 Kč a sama poleva také (v lepším případě) 150kč/kg, proto si říkám, že by bylo lepší si ji koupit "osobně". Před několika lety jsem ji před Vánoci koupila v Brně v jednom stánku, potom už jsem ji tam ale neviděla. :)

doplněno 20.10.12 18:43:

Byla byste moc hodná. *hej*

dejavu*
hodnocení

2x

a ještě jeden brněnský obchod svetpeceni.cz/...

doplněno 20.10.12 21:01:

Rádo se stalo, snad v některém z těch dvou brněnských obchodů, co jsem sem dala, seženete přesně to, co potřebujete. Ať se dílo podaří a pak se pochlubte fotkou i zde! ;)

doplněno 20.10.12 23:43:

ten betlém je úchvatný *palec*

hodnocení

Ještě jednou moc děkuji *palec*.

Polevu potřebuji na perníčky. Mám ráda hodně jemné a pečlivé zdobení a s obyčejným práškovým cukrem to moc nejde (hodně mletí a přesívání).

hodnocení

Určitě se tam podívám, protože polevy mám doma už málo. :)

Na Vánoce vždycky dělám perníkový betlém, a na ten se spotřebuje velké množství polevy. ipicture.ru/... tento je z loňska. Na letošní je naštěstí ještě dost času :D

doplněno 21.10.12 14:47:

díky*hi*, ale právě že je k tomu nutná dobrá poleva. S obyčejným cukrem, i přečištěným, to moc nejde; zdobítko se hodně ucpává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]