Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat zda je možné zamítnout již druhou reklamaci z důvodu předložení zimní obuvi k reklamaci až v létě. V prosinci 2010 jsem si koupila kozačky, hned v únoru 2011 (tedy po 3 mesičním nošení, a to ne pořád) jsem je dala reklamovat. Reklamaci uznali a vrátili opravené zpět. Pak se mi v zime 2011 opět odlepily, ale dala jsem je reklamovat až na konci července. Reklamaci tentokrát zamítli s tím, že byla podána pozdě. Nějak jsem netušila, že pokud je reklamuji v záruce, jsem omezená časem. Chápu je je dobré je reklamovat co nejdříve. Můžete mi prosím poradit, zda se s tím dá něco dělat a nebo je v zákoně uvedeno, že boty nemohu reklamovat kdykoliv? Děkuji za odpovědi.
toto samo o sobě asi nemůže být důvodem k zamítnutí reklamace. co se s tím dá dělat? vyhotovit znalecký posudek a podat žalobu k soudu. a potom věřit v úspěch. chce se vám do toho?
doplněno 19.10.12 22:16:ivez:
nepřevzala? co tím vyřešíte?
jakou lhůtu nedodrželi? od pisatelky o tom není ani zmínka.
v čem postupovali špatně?
To je samozřejmě nesmysl, zákon nikde neříká, že musíte reklamovat okamžitě jak se závada objeví. Doporučuji soudního znalce nebo televizi - viz. reklamace.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.