Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antikoncepce

Od: siemens* odpovědí: 10 změna:

Ahoj chci začít brát antikoncepci a včera večer(kolem 21:00) jsem dostala menstruaci,ale měla jsem to zatím hodně slabé tak sem si řekla že si první pilulku vezmu až dneska večer (Ve 22:00) . Chtěla jsem se zeptat jestli to nějak vadí(protože první piluka se má začít brát už v první den menstruace) a po jak dlouhé době už budu chráněná...jestli až mi skončí menstruace budu moct mít nechránění polavní styk. Děkuju předem všem za odpověď:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonymkas*
hodnocení

0x

Hele takhle, mně je 15 a pilule beru asi půl roku. Mají se brát první den mestruace, takže sis ji asi měla vzít, i když to bylo jen slabé. Já bych bát tebou počkala do dlaší menstruace, pro jistotu. A nechráněný styk neměj, i když bereš prášky! Může se stát cokoli, pilulky mohou selhat.. Takže raději vždy dvojitou ochranu.

cobrak*
Ahoj. Dovolují také přidat svůj příspěvek. Budu budu ale reagovat na názor své kolegyně. Píše,že pilulky mohou selhat. Není to pravda. Sice se uvádí,že jejich účinnost je pouze 98%,ale není tomu tak. Je účinná na 100 %,ale jelikož by se stávalo,že si nějaká žena zapomene jeden večer jednu tabletu vzít a tím by mohla otěhotnět a az by se na to přišlo,už by si to nepamatovala a soudila by se s výrobcem a dokazování by mu trvalo hodně špatně,tak radši píše,že 100% není. Ale je to jen proto,že se tím kryje proti případnému problému.
doplněno 19.10.12 16:32:

Samozřejmě jsme se bavili o otěhotnění, ne o přenosu nemocí. Proto jistě pužívej prezervativ!

ducati996*
hodnocení

0x

Být tebou,počkám do další mensturace. Nechráněný pohlavní styk ti ovšem nedoporučuji, při použití pánské ochrany zabráníš případným pohlavním nemocem.

siemens*
hodnocení

Ještě jsem se chtěla zeptat že až doberu první platýčko psali že 7 dní nemám brát prášky a má se dostavit menstruace a 8 den mám začít brát 2 platýčko...chci se zeptat jestli tech 7 dní bez užívání budu chráněná. Promiňte za tolik otázek ale antikoncepci budu práv po prvé :D

ducati996*

A co se takhle zeptat doktora nebo si přečíst příbalový leták? Pokud bereš antikoncepci poprvé,měla by ses o tom poradit s lékařem.

askmenow*

Všechny tyto informac ejsou v příbalovém letáku. Celý si ho přečti.

Také ti to vše měl říct lékař. pokud neřekl, vyměň ho. Pokud máš prášky sehnané nějak pokoutně, nedoporučuji to.

Ale ano, chráněná budeš.

kajenka*

7 dní v pauze budeš chráněná, ale musíš brát celý zbývající měsíc prášky poctivě. Všechno je přesně popsané i s ukázkami v letáku.

krkovicka*
První prášek se bere první den menstruace(pokud začínás s antikoncepci)Měla sis ho vzít ráno.Když ho vezmeš již večer je to jako druhý den.Ale budiž.V sedmi denní pauze se ti dostaví menstruace-sex přes menstruaci-proti gustu žádný dišputát:) každopádně první měsíc užívání se ještě chraň jinou alternativou-kondom.Nemůžeš začít brát a pak po skončení téhle menstruace na to skočit.Máš nyní v rukou značnou zodpovědnost za Vás oba.Nauč se správně užívat antikoncepci.Třeba když jsem užívala mercilon tak jsem k němu dostala i pipatko,které jsem si nastavila společně ráno s budikem.O víkendu budilo pouze pipatko.Nedalo se zapomenout...

siemens*
hodnocení

Nene prášky mam předepsané od gynekologa..celí jsem to četla ale všechno co jsem potřebovala vědět sem našla až dnes :) jinak všem dekuju

kudrlinka

Jinak mezi námi, HA lze začít užívat kdykoli s tím, že se cyklus posune a že po dobu 7 dní od 1. tabletky není žena chráněná před otěhotněním, proto se začínají užívat při menstruaci, kdy je vlastně pravděpodobná absence styku. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]