Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci začít brát antikoncepci a včera večer(kolem 21:00) jsem dostala menstruaci,ale měla jsem to zatím hodně slabé tak sem si řekla že si první pilulku vezmu až dneska večer (Ve 22:00) . Chtěla jsem se zeptat jestli to nějak vadí(protože první piluka se má začít brát už v první den menstruace) a po jak dlouhé době už budu chráněná...jestli až mi skončí menstruace budu moct mít nechránění polavní styk. Děkuju předem všem za odpověď
Hele takhle, mně je 15 a pilule beru asi půl roku. Mají se brát první den mestruace, takže sis ji asi měla vzít, i když to bylo jen slabé. Já bych bát tebou počkala do dlaší menstruace, pro jistotu. A nechráněný styk neměj, i když bereš prášky! Může se stát cokoli, pilulky mohou selhat.. Takže raději vždy dvojitou ochranu.
Samozřejmě jsme se bavili o otěhotnění, ne o přenosu nemocí. Proto jistě pužívej prezervativ!
Ještě jsem se chtěla zeptat že až doberu první platýčko psali že 7 dní nemám brát prášky a má se dostavit menstruace a 8 den mám začít brát 2 platýčko...chci se zeptat jestli tech 7 dní bez užívání budu chráněná. Promiňte za tolik otázek ale antikoncepci budu práv po prvé :D
A co se takhle zeptat doktora nebo si přečíst příbalový leták? Pokud bereš antikoncepci poprvé,měla by ses o tom poradit s lékařem.
Všechny tyto informac ejsou v příbalovém letáku. Celý si ho přečti.
Také ti to vše měl říct lékař. pokud neřekl, vyměň ho. Pokud máš prášky sehnané nějak pokoutně, nedoporučuji to.
Ale ano, chráněná budeš.
7 dní v pauze budeš chráněná, ale musíš brát celý zbývající měsíc prášky poctivě. Všechno je přesně popsané i s ukázkami v letáku.
Nene prášky mam předepsané od gynekologa..celí jsem to četla ale všechno co jsem potřebovala vědět sem našla až dnes jinak všem dekuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.