Nejste přihlášen/a.
Ahojky,neměl jste náhodou někdo stejný problém,jako já?Už několik týdnů,mě brní dva prsty levé ruky.dokonce pocituji bolest ,která vystřeluje ,až do ramene.Zdá se mi že se to zhoršuje.Jsem obj. k neuroložce ,ale ještě to je docela dlouhá doba,do prohlídky.Možná,že je tady někdo,kdo řešil podobný problém a mohl by mi o tom více říct.Předem děkuji za případné odpovědi.
Nepíšete, které dva prsty to jsou. Pokud to jsou malíček a prsteník, jde o nervus ulnaris a nejčastější příčinou je jeho útlak v takovém žlábku na lokti. Pokud to jsou palec a ukazovák, jde o nervus radialis, jehož útlak nastává typicky v karpálním kanálu na zápěstí. Pokud jsou to prsty vprostředku, tak jde o útlak nervus medianus, ten bývá utlačen spíše v oblasti ramene. Neurolog bezpečně pozná, který nerv to je a kde je problém, většinou se to řeší cvičením a nepomůže-li to, tak chirurgické uvolnění nervu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.