Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená brnění levé ruky

Od: lilu* odpovědí: 6 změna:

Ahojky,neměl jste náhodou někdo stejný problém,jako já?Už několik týdnů,mě brní dva prsty levé ruky.dokonce pocituji bolest ,která vystřeluje ,až do ramene.Zdá se mi že se to zhoršuje.Jsem obj. k neuroložce ,ale ještě to je docela dlouhá doba,do prohlídky.Možná,že je tady někdo,kdo řešil podobný problém a mohl by mi o tom více říct.Předem děkuji za případné odpovědi.:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

4x

Nepíšete, které dva prsty to jsou. Pokud to jsou malíček a prsteník, jde o nervus ulnaris a nejčastější příčinou je jeho útlak v takovém žlábku na lokti. Pokud to jsou palec a ukazovák, jde o nervus radialis, jehož útlak nastává typicky v karpálním kanálu na zápěstí. Pokud jsou to prsty vprostředku, tak jde o útlak nervus medianus, ten bývá utlačen spíše v oblasti ramene. Neurolog bezpečně pozná, který nerv to je a kde je problém, většinou se to řeší cvičením a nepomůže-li to, tak chirurgické uvolnění nervu.

olaf71*
hodnocení

0x

já to mám od krční páteře

polinek*

,,mne by zajímalo,co se takového hrozného v těle děje,že se nemá sedět moc,na páteř,konkrétně,

doplněno 19.10.12 12:57:

také to mívám,,ale zas to přejde mi trpne malíček a prsteníček.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Brnění ruky jsem měla od zablokované krční páteře. Pomohla mi návštěva neurologa a rehabilitace. S krční páteří mám problémy opakovaně - sedavé zaměstnání. Návštěvu neurologa rozhodně doporučuji, může to být samozřejmě cokoliv jiného.

ladaadal*
hodnocení

0x

Já měl brnění prstů kdysi. Na neurologii mi udělali fůru testů a nakonec mi poradili cviky a změnu polohy u počítače,a bych se neopíral předloktím, ale jen dlaněma a pravidelně procvičoval. Od té doby mám klid. Pravou příčinu asi stejně zjistí až neurolog.

krkulinda*
hodnocení

0x

ještě jsem to neřešila ale mam stejny problem ..nemužu stou rukou nic dělat...jedině řašeni pro obě je zajit k doktorovy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]