Jak na smetanovou omáčku

Od: Datum: 18.10.12 19:04 odpovědí: 6 změna: 20.10.12 12:05

Jak na smetanovou omáčku, aby se mi smetana nesrazila? Vždycky se mi to stane. :(


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 18.10.12 19:13
 

Dobrý den.

Smetanu si vyndejte včas z lednice. Než ji přidáte do omáčky, měla by mít pokojovou teplotu. Zkontrolujte si, jestli je smetana čerstvá. Do omáčky ji přidávejte pomalu po troškách a omáčku pořádně míchejte.

doplněno 18.10.12 19:15:

Ještě jedna rada. Nevím, jakou připravujete omáčku, ale pokud ji ochucujete ocetem, dávejte ocet až po přidání smetany. Až se omáčka se smetanou krátce povaří, teprve potom dochucujte octem. https://www.poradte.cz/recepty/koprova-omacka/

Ohodnoceno: 3x
 
Od: emely
Datum: 18.10.12 19:15
 

Díky.

Datum: 18.10.12 20:59
 
avatar

já to tedy s octem dělám přesně opačně. nejdřív ocet, nechat projít varem a pak smetana. nebo, pokud už je v omáčce smetana a je potřeba dokyselit, převařím ocet na naběračce a pak přidám do omáčky. nesrazilo se mi to nikdy!

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.10.12 20:54
 
avatar

Smetana se mi nesrazí, když ji z kelímku přendám do většího hrnečku, přiliji trochu vlažné vody a dobře to rozšlehám vidličkou. Pokud ji tam přidáváte hned z kelímku, jsou tam takové kousky a ty se pak většinou srazí.

Když už se ten malér stane, omáčku rozmixuji ponorným mixérem. Pokud v ní nic není /třeba brambory/. Jestli v ní je něco vloženo, opatrně ji sliji do kastrolku, v něm to rozmixuji a naleju zpátky. *palec* Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: viky®
Datum: 19.10.12 12:06
 
avatar

Dobrý den Emely. :) Smetanová omáčka se Vám pokaždé srazí, při dochucení octem.

Každý recept se nemusí dělat, přesně tak, jak je napsaný. Vyzkoušejte různé postupy při dochucování omáček, co Vám bude lépe vyhovovat.

Než přidám smetanu na šlehání, do jakékoliv omáčky, tak do ní rozšlehám lžičku polohrubé mouky. Omáčku stále míchám, než se povaří.

1/ Když vaříte základ smetanové omáčky, můžete trochu octu přidat hned, do základu, kde se povaří, než přidáte smetanu na šlehání s trochou mouky.

2/ Omáčku můžete nechat tak, jak se uvařila. Před podáváním jídla, oddělte trochu omáčky do misky, tam vidličkou zašlehejte ocet a pak vše přidáte do podávané omáčky.

3/ Příklad: Koprová omáčka, se uvaří a ocet se podává až před konzumací.

4/ Když chcete přidat do nějakého teplého jídla, zakyslou smetanu, je dobré smetanu dát do misky, trochu, (1 lžička) polohrubé mouky a postupně přidat omáčku. Tak se Vám omáčka nesrazí, můžete jí povařit.

Jen můj názor

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.10.12 12:05
 
avatar

Já sůl i ocet nebo rozkvedlanou hořčici ve trošce vody, místo octu, přidávám až v době, kdy jsem přidala smetanu a všecko začalo vařit. Do plného varu. Neznám zdrclou omáčku.;)

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.