Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké bylinné elixíry?

Od: jarojetu® odpovědí: 8 změna:

Jsem nějak unavená, průdušky mi daly zabrat. Uvažuji o užívání dlouhodobě, nějakého elixíru /bylinného/, nebo sirupů ke zpevnění zdraví a obranyschopnosti. V lékárnách je toho tolik, ale vždy Vám doporučí to nejdražší. Máte někdo zkušenosti, s užíváním potr. doplňků? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý je wobenzyn, ale je drahý. Ale na zlepšení imunity je hodně dobrý. Pak ještě zelený ječmen, užívám ho zatím krátce, ale nejsem tak unavená.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, mám dobré zkušenosti se sirupy od Dr. Müllera:)

sargo*
hodnocení

0x

Kupujeme od DrBojdy v Globusu z téhle řady lekarna.cz/... na kašel a na nachlazení a výsledky bezvadné.

hodnocení

0x

Delší dobu užívám Aloe vera. Vždy nejméně čtyři měsíce, pak si dám (zpravidla z finančnch důvodů) kratší pauzu. Cítím se svěží, běžná nachlazení a chřipky se mi vyhýbají, na problém s ledvinami však tento údajný "zázrak a všeholék" žádný vliv nemá...

sweet
hodnocení

0x
Letos už to nestihnete ale nejlepší je nářezat sí v srpnu květy třapatky nachové «echinacea purpurea» a naložit do slivovice. Lžička denně dělá v chřipkové sezoně divy.

vincentka
hodnocení

0x

Dobrý den,

na prevenci proti nachlazení je vhodná Vincentka. Přírodní léčivá voda svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků pomáhá rozpouštět hleny v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Pro preventivní účely doporučujeme pít Vincentku studenou nebo ji použít k ředění ovocných šťáv, na zálivku zeleninových salátů, nebo k zapíjení při konzumaci alkoholu a kávy.

lenice*
hodnocení

0x
Pokud to jsou průdušky, tak doporučuji používat psí sádlo. Je z bylin a maže se na hrudník a pomůže odhleňovat plíce. Mám hodně problémy právě s průduškami, byla jsem dlouhodobě nemocná, dávali mi pořád antibiotika a úplně mi tím zničili imunitu. Snažím se jít spíše přírodní cestou, proto používám echinaceové kapky a taky denně piju zázvorový čaj. Jakmile cítím, že se na plíce něco usazuje, beru paralen a mažu psí sádlo, někdy i preventivně a zatím se držím.
adela*
Taky používáme psí sádlo a mohu jen doporučit. Ale musí to být ten s křížem na obale. Ostatní značky moc dobré nejsou. Ještě je dobrý česnek, ale ten se do dětí špatně dostává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]