Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na stehnech po přibrání

Od: caramella odpovědí: 6 změna:

Čekám miminko a docela jsem přibrala (15kg). Mám nějaké komplikace tak nemohu moc sportovat atp. Všimla jsem si, že na vnitřní straně stehen se mi dělají takové ošklivé skvrny. Není to vyrážka, jen jakoby tmavší kůže v místech, kde se mi nyní třou stehna o sebe :( Vypadá to opravdu ošklivě. Dá se s tím něco dělat nebo zmizí to časem samo? Je to vůbec normální?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dery*
hodnocení

1x

Já osobně jsem v 5. měsíci a zatím nic takového na sobě nepozoruju, i když připravená jsem na všechno :) Když se moc začtete do článků na internetu, zjistíte, co všechno vás může "fyzicky" v těhotenství potkat a flekama nás straší úplně nejvíc :)

Jsem i normálně víc při těle a tyto fleky na stehnech nemám, takže třením to nebude. Myslím, že jde o "působení těhotenství" a po porodu to odezní... Alespoň to všude tvrdí a já s tím počítám, pokud se na mně něco takového objeví :) Ale neměl by to být problém, většinou jde jen o hormony, které teď máte samozřejmě jinak než normálně.

Doporučuju vykašlat se na fleky a těšit se z mimča :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Můžou to být začínající stryje, ty se v těhotenství dělají. Jak na ně, to poradí spíš nějaká zběhlá žena, jen vím, že úplně se jich zbavit nelze.

krkovicka*
A nejen v těhotenství ale i chlapům.Například když začnou usilovně se námahat v posilovně.Taky jim lehce kůže popraská.Neznam chlapa(kterého jsem viděla svleceneho) který by je neměl...

tigrine*
hodnocení

0x

Ahoj,

jsou to strie a zbavit se jich nelze, pouze časem zesvětlají.Je to proto, protože kůže se napíná, tak prostě popraská.Je dobré to mazat olivovým olejem.Udělají se na břichu, na prsou, na vnitřní straně stehen... Bohužel je to úděl za miminko.Někomu se nedělají, někomu ano.Určitou roli hraje i dědičnout - tzn. pokud se udělaly Tvojí matce, nebo sestře, budeš mít také...

Hlavně opravdu mazat mazat mazat... A přeji zdravé miminko a rychlý porod :)

tomasgulas
hodnocení

0x

Já teda nevím, ale přijde mi to dost mimo. Strie je popraskaná kůže z důvodu rychlého rozpínání, tzn. těhotenství, rychlý růst, posilovna, obezita apod. Tazatelka se ptá na něco jiného. Nevím, kam ji nasměrovat, ptž nevím, jak se tomu odborně říká. Jak psala, je to tmavší kůže (trochu do fialova) v místech, kde se třou stehna o sebe, no skoro v rozkroku. Já to měl trošku, než jsem shodil přes 30kg. Už je to dávno pryč, ale kámoška to měla taky (posílala mi er. foto *hi* ) Nebudu zde dávat z pochopitelných důvodů odkazy, ale pokud si najdete na webu galerie obézních nebo těhotných slečen či žen, uvidíte to.

vvv*
hodnocení

0x

Rozhodně se nejedná o strie, stie jsou praskliny v kůži, zpočátku jsou fialové, pak blednou. To, co popisujete, je reakce kůže na tření, opruzeninu, otlak. Pokud zhubnete a kůže se v těch místech přestane třít, postupně to zas vybledne, nebojte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]