Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
rád vařím jídla, jejiž chuť stojí právě na paprice (kuře na paprice, guláš...). Používám běžnou od Avokáda, ale nějak to není ono. Máte tip na nějakou značku, druh? Samozřejmě, aby byla sehnatelná v Praze, z maďarska jí vozit nechci
Díky za tipy,
Ondřej
Tak já jsem dostal pravou maďarskou od příbuzných, co tam měli cestu, nicméně moje huba zas nějaký dramatický rozdíl nepoznala No ale kdejaký supermarket má koření hned od několika výrobců, a kromě toho žijeme v době internetu, kdy není problém si nechat poslat cokoliv odkudkoliv. Takže jediné, co bych doporučil, je experimentování.
Dobrý den Ondrasheq. Na kuře na paprice, nebo na guláš, je vynikající mletá Lahůdková paprika.
V Tesco Letňany, se dá koupit Harissa Arbi, ve skleničce, orig. z Tunisu. ( Originál z Tunisu jsme dovezli přímo, tak známe chuť.) Mají papriku zauzenou i normální, oba produkty, jsou pikantní. Tato paprika, ( stačí na špičku nože) dodá pikantnost nejen guláši, plněným paprikám, kuře na paprice, ale také různým experimentům v kuchyni. Jen můj názor.
mám vedle v baráku obchůdek s Maďarskými potravinami. kupuji tam občas i papriku. jinak používám Kotányi
to,že to není ono je opravdu tou paprikou?
Sladkou mletou červenou papriku kupuji jedině v Lidlu. Prodává se ve 100 g balení značky MIKADO. Má výbornou chuť a je krásně červená. Cene balení je okolo 12 kč. Pokud by jste ale chtěl papriku vynikající chuti, tak je ještě paprika zauzená, také krásně červená. Já jí kupuji na internetě s dalším kořením od firmy Rossk.
doplněno 17.10.12 14:47: Ta paprika je lepší, než jiné značky. Pokud jí vyzkoušíte, změníte názor. Mají tam i mletý pepř a je dobrý.
Paprika z Lidla.
doplněno 17.10.12 19:06: Sladkou papriku lze nahradit tou uzenou paprikou. Když vařím, tak uzenou papriku dávám v takovém množství jako kdybych dávala sladkou, někdy i trochu méně. Nikdy jí nemíchám se sladkou. Uzená paprika je jemnější chuti a krásně zbarví vařené jídlo. Kupuji jí na www.levnekoreni.cz.
Jaký je chuťový rozdíl mezi běžnou paprikou a zauzenou? Hodí se třeba právě do kuřete na paprice? Ta chuť by měla být jemná.
Pokud by jste chtěl tu uzenou papriku použít při přípravě kuřete na paprice, tak já dávám asi necelou polovinu množství než sladké papriky. Uzená paprika nevoní, ani nechutná jako uzené. Je jemná a má rozvinutou chuť papriky. Tu uzenou papriku mám vyzkoušenou od firmy Rossk. Snad jí vyzkoušíte a zachutná vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.