Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodlivost čistících prostředků v těhotenství

Od: manhu odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

jsem v 5. měsící těhotenství a pracuju v kanceláři.

V poslední době začala uklízečka uklízet ráno (dříve chodila večer) a používá na úklid bůhvíco... Strašně to tu smrdí nějakým čistidlem celý den.

Může to být pro mě škodlivé? Prý by to bylo nebezpečné jen kdybych to čichala z flašky nebo se v tom koupala... Ale nevím, když to tu zapáchá celé dny...

(Bohužel s uklízečkou moc nenadělám, pracuje pro uklízecí společnost, která jí jiné přípravky neposkytne...A i když už jsme tuto společnost informovali, nic s tím nedělají... A u nás ve firmě se vše řeší tak dlouho, že nehrozí, abychom se ze dne na den vyměnili uklizecí společnost.)

Díky za vaše názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Mám v kanceláři prakticky stejný problém, uklízecí firma chodí brzy ráno, k úklidu používá snad ty nejlevnější čistící prostředky. Jak říkáte, jsou tu cítit prakticky celý den. Řeším to tak, že jsem uklízečce řekla, ať mi psací stůl a nábytek neutírá, utřu si ho jednou týdně sama. Je to jediná možnost, mám vyzkoušené, že nepomohlo ani větrání.

O míře škodlivosti si myslím, že to až tak nebezpečné nebude. Spíše je nepříjemné tyto pachy čichat, zvláště pak v těhotenství.

doplněno 17.10.12 08:14:

Pulirapid je hodně dráždivý čistící prostředek, ale to je většina čistících prostředků. Pokud nečicháte přímo výpary, neměl by Vám dle mého názoru niak ublížit. Ale jak už jsem říkala, s uklízečkou bych promluvila.

manhu
hodnocení

Díky, problém je v tom, že v kanceláři to není. Je to na chodbě a v kuchyňce, jenže se to rozleze po celým baráku. Nepomůže ani to, že tu máme celý den otevřené okno a na chodbu zavřené dveře. Jakmile někdo projde, hned to tu jde zase cítit :(

kacica*

Dobrý den.Já sama jsem uklízečka a uklízela jsem v těhotenství s prostředky které byly také cítit.Jen jsem si toho dávala méňě aby to nebylo tak citit.Pokud to byly kyseliny což bez toho většinou nepracuji tak jsem celou tu dobu čistila bez nich.Jen jsem se domluvila se zaměstnavatelem že na toto období to nebudu tolik používat.

krkovicka*
hodnocení

0x
Plně Vás chápu.K mé dosavadní práci jsem si našla úklid kanceláři.Naštěstí pro ně na večer.Stačí se domluvit s úklidem(jak píše Ron) aby se ve vaší kanceláři uklidilo vždy v pátek(kdy tam o víkendu nejste).Je to nejsnadnější způsob.I když se s paní uklizeckou nevidíte.Někdo tomu tam velí,někdo fakturuje za úklid a snad tam mají něco jako provozní knihu kde je jejich kontakt na uklidovou firmu.Netřeba měnit úklid.Paní dělá jen svou práci.Když jí nebude odvádět kvalitně,hrozí,že firma přijde o úklid vašeho objektu.

mahnu
hodnocení

Tak jsem právě přepadla uklízečku a dozvěděla jsem se, že to tu umývali Pulirapidem a ona to teď umývá už několik dní jen čistou vodou, aby se to pořádně smylo... Může být Pulirapid škodlivý, pokud nečichám výpary, ale jde několik dní cítit jenom ten puch?

Díky.

krkovicka*
Vy jakožto zákazník úklidové firmy si určete chemii s kterou bude úklid pracovat.Někdo tu chemii musel schválit ve smlouvě s uklidovou společností.
Jste v pátém měsíci těhotenství.Miminku to jistě neuškodí. Plod už je zcela vyvinutý.Jen to je nezáviděníhodné.
pb®

Není to teratogen. Obsahuje kyselinu fosforečnou a tu pijeme třeba v cocacole. Ona všeobecně anorganická chemie nebebezpečná není, pokud jí člověk přímo nepojídá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]